dids76 napisał(a):Ceny PZMOT-u:
https://www.google.pl/maps?q=43.282048, ... 1&t=m&z=16
I tym sposobem już się w kalendarzu wyjazdowym nie musisz wpisywać.
dids76 napisał(a):Ceny PZMOT-u:
anakin napisał(a):dids76 napisał(a):Ceny PZMOT-u:
kubelek1974 napisał(a):W tym wątku wszyscy się spieszą aby jak najszybciej dojechać bez korków i bez nie potrzebnych przestojów to po co jeszcze dodatkowo stawać i "tracić" czas w kolejkach na stacjach benzynowych lub denerwować się, że nie ma winietek (albo nie ma tych co my chcemy) na tej stacji i szukać na następnej tracąc cenne minuty na zakup winiety jak można już mieć to z głowy kupując w PL:). Nie wiem, tak się zastanawiam nie żebym był jakoś w pełni przekonany do przepłacania lub lobbowania cen PZM;) ale może warto zakupić w PL by dalej mieć spokój i ciąć do przodu.
Kwestia do przemyślenia lub policzenia...
anakin napisał(a):dids76 napisał(a):Ceny PZMOT-u:
anakin napisał(a):dids76 napisał(a):O kurr..., wkleiłem nie tego linka. Tam winiet niestety nie kupisz
Ależ ja wiem.
Ale niewiedzący będą Cię potem po Sumartinie szukać, więc lepiej sprostuj.
dids76 napisał(a):Ps.z drugiej strony jak ktoś dopiero w Sumartinie będzie winiety szukał to już jest jakieś
130 zeta do przodu
arb napisał(a):Niedaleko w przyszłości, Wiedeń:
- Guten Tag, wo haben Sie eine Vinette?
- Ale dids napisał że to dopiero w Sumartinie, tu mam wydruk z forum panie władzo!
dids76 napisał(a):anakin napisał(a):Ale może nie pisz......ile do tyłu (ewentualnie).
Sama Słowenia to minimum 150 eurów jak płacisz "na miejscu, bo "na wynos" już 300
Ale jaki szpan by był na forum, "Przejechałem na Brač autostradami i nie kupowałem winiet"
paulr napisał(a):dids76 napisał(a):anakin napisał(a):Ale może nie pisz......ile do tyłu (ewentualnie).
Sama Słowenia to minimum 150 eurów jak płacisz "na miejscu, bo "na wynos" już 300
Ale jaki szpan by był na forum, "Przejechałem na Brač autostradami i nie kupowałem winiet"
Idę o zakład że takich osób jest nie mało... jednym szkoda kasy, inni może nawet nie wiedzą że trzeba kupić, a część może i kupiła ale schowali do schowka....
Ale z 2 strony Ci co pytają jak objechać autostradę a Słowenii bo 30E to dużo, a kupują winiety przez PZM gdzie przepłacają o przejazd autostradą w Słowenii w jedną
Michalm2012 napisał(a):paulr napisał(a):dids76 napisał(a):anakin napisał(a):Ale może nie pisz......ile do tyłu (ewentualnie).
Idę o zakład że takich osób jest nie mało... jednym szkoda kasy, inni może nawet nie wiedzą że trzeba kupić, a część może i kupiła ale schowali do schowka....
Ale z 2 strony Ci co pytają jak objechać autostradę a Słowenii bo 30E to dużo, a kupują winiety przez PZM gdzie przepłacają o przejazd autostradą w Słowenii w jedną
Pewnie nie jechałeś przez Słowenię i nie wiesz że tam są bramki z kamerami i jak nie masz winiety to czeka na Ciebie patrol strażników.
Czasem opłaca się nie kupować winiety słoweńskiej, żeby całej autostrady nie przestać w korku.
Ja sobie chwalę kupno winiet przez Pz-mot, bo jadąc na gazie i tak mam 5 tankowań-postojów po drodze a jeszcze doliczyć postoje po winiety?
Każdy zrobi jak chce po to jest to forum żeby sobie zaplanować przejazd i postoje.
Michalm2012 napisał(a):
Pewnie nie jechałeś przez Słowenię i nie wiesz że tam są bramki z kamerami i jak nie masz winiety to czeka na Ciebie patrol strażników.
Czasem opłaca się nie kupować winiety słoweńskiej, żeby całej autostrady nie przestać w korku.
Ja sobie chwalę kupno winiet przez Pz-mot, bo jadąc na gazie i tak mam 5 tankowań-postojów po drodze a jeszcze doliczyć postoje po winiety?
Każdy zrobi jak chce po to jest to forum żeby sobie zaplanować przejazd i postoje.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi