paulr napisał(a): A mianowicie znajomy podobno stał 2 godziny do kasy czeskiej stacji benzynowej za winietką było tyle ludzi.
No takich durnot to jeszcze nie słyszałem no chyba że paliwo w gratisie dawali
paulr napisał(a): A mianowicie znajomy podobno stał 2 godziny do kasy czeskiej stacji benzynowej za winietką było tyle ludzi.
paulr napisał(a):
Z tego co tu jest napisane wynika że korki tworzą się tylko w Chorwacji (i końcówka Słowenii do przejścia)
Ale słyszałem gdzieś ostatnio że pierwszy "zastój" był już kawałek po przekroczeniu granicy na końcu autostrady A1. A mianowicie znajomy podobno stał 2 godziny do kasy czeskiej stacji benzynowej za winietką było tyle ludzi. Spotkał się ktoś z kiedyś z podobną sytuacją?. (chodziło o noc z piątku na sobotę)
paulr napisał(a): A mianowicie znajomy podobno stał 2 godziny do kasy czeskiej stacji benzynowej za winietką było tyle ludzi. Spotkał się ktoś z kiedyś z podobną sytuacją?. (chodziło o noc z piątku na sobotę)
Michalm2012 napisał(a):Mój znajomy też stał za winietami na czeskiej stacji o 23 28-06-2013 około 1 - 1,5h. (Wściekły był) Dlatego kupiłem w pz-mocie. Może i drożej, ale na pewno szybciej.
FUX napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Mój znajomy też stał za winietami na czeskiej stacji o 23 28-06-2013 około 1 - 1,5h. (Wściekły był) Dlatego kupiłem w pz-mocie. Może i drożej, ale na pewno szybciej.
PO WINIETĘ/Y!
Lednice napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Mój znajomy też stał za winietami na czeskiej stacji o 23 28-06-2013 około 1 - 1,5h. (Wściekły był) Dlatego kupiłem w pz-mocie. Może i drożej, ale na pewno szybciej.
Bujda
Michalm2012 napisał(a):Mój znajomy też stał za winietami na czeskiej stacji o 23 28-06-2013 około 1 - 1,5h. (Wściekły był) Dlatego kupiłem w pz-mocie. Może i drożej, ale na pewno szybciej.
Lednice napisał(a):Trochę stania może być w Austrii za Poysdorf, na stacji benzynowej OMV w Wilfersdorf, ostatniej przed wjazdem na autostradę A5.
Tam austriackie winietki kupują Czesi i Polacy, ruch jest wielki, do kasy można stać z 10 minut
Lednice napisał(a):Jak komuś się bardzo śpieszy, to 10 minut w kolejce staje się w jego odczuciu 1 godziną
Wystarczy, że czekamy na kogoś, ktoś się spóźni 5 minut, a dla nas to było pół godziny
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi