napisał(a) marosmaro » 05.03.2014 21:12
Witaj Karczu. Jedziesz w tym samym dniu co ja tylko że my wybieramy się na Pag. Tą trasą jechałem trzy razy ale tak jak pisze ( Sylwetka&Gienuś ) nie opłaca się jechać tym objazdem przez miasto będzie o wiele bliżej i właśnie ta droga jest równoległa do drogi szybkiego ruchu. Trzeba zjechać przed Banską dojechać do parku potem jest małe rondko za nim będzie w lewo przez mostek potem aż do Zvolena w miarę prosto. Ale to jest napisane bardzo krótko pierwszy raz się strasznie motałem po Banskiej. Budapesztu też bym nie omijał w nocy nie ma korków i można coś fajnego zobaczyć. Ta cała trasa jest fajna lecz nie za szybka. Dopiero na Granicy Cro-Węgry jest masakra potem na większych rozgałęzieniach autostrady np. Bosiljevo II ( A6 ) Rijeka, Pula - ( A1 ) Split, Senj, Ogulin. W tym roku będę chciał objechać jeszcze nie wie jak te punkty bo na każdym z nich straciliśmy ostatnio po około 2-ie godziny. Jeszcze jedno jechałem już 10 razy różnymi drogami ale ta mi najbardziej odpowiada. Co do czasu przejazdu to jest sporo krótsza niż przez Czechy, Austrię i Słowenię którą trzeba objechać żeby nie płacić za autostradę i tu się sporo czasu traci. Kosztuje mniej bo jazda jest wolniejsza płacimy winete na Węgry i bramki na Chorwacji. Na razie tyle jak masz jeszcze jakieś pytanko to pisz.
pozdrawiam marek z wieliczki