Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 23.08.2013 14:08

Jak wygląda sytuacja z korkami w Chorwacji w Niedzielę rano ok 10-12. Czy przed tunelami lub gdzieś można długo postać ?
Zawsze jeździłem na noc z Piątku/Sobota pierwszy raz jadę w Sobota/Niedziela stąd moje pytanie.
Z góry dziękuje za pomoc
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.08.2013 15:42

bosek1 napisał(a):Jak wygląda sytuacja z korkami w Chorwacji w Niedzielę rano ok 10-12. Czy przed tunelami lub gdzieś można długo postać ?
Zawsze jeździłem na noc z Piątku/Sobota pierwszy raz jadę w Sobota/Niedziela stąd moje pytanie.
Z góry dziękuje za pomoc

Przeważnie jeździłem do CRO na noc z soboty na niedzielę w ostatni weekend sierpnia. Nigdy w żadnych korkach nie stałem, czego i Tobie życzę. :oczko_usmiech:
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 23.08.2013 20:58

dziekuje za info,bardzo optymistyczne. Oby sie sprawdziło :)
Pozdrawiam
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 24.08.2013 08:24

Wczoraj powrót z CRO, bez korków i większych utrudnień trasa CRO, SLO (objazd autostrady),Austria, Słowacja,Czechy i PL. Zwężenia za Grazem i jak się źle trafi to trzeba jechać trochę wolniej. Około 12.30 w Lucko żadnych korków i w Macelij także po 5 minut na bramkach i granicach.
Miśka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miśka33 » 24.08.2013 10:16

W dniu wczorajszym ok. 16.30 największy problem był z przejazdem przez: 1. Wiedeń. Do Polski jakoś się jechało, za to w przeciwnym kierunku korek był na kilka kilometrów.
2. Poysdorf. Staliśmy w kilkukilometrowym korku i do końca nie wiemy, czy to wina świateł, czy też przyczyna była całkiem inna. Na drodze widzieliśmy wielu rowerzystów, traktorzystów, którzy naszym zdaniem blokowali ruch na drodze. Czyżby to protest mieszkańców przed najazdem tranzytowym do granicy?
Jeśli możecie wybrać inną drogę, to zróbcie to bez wahania.
mada10000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mada10000 » 24.08.2013 11:10

Dzisiaj duży korek przed Neum dla jadących od strony Dubrownika.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.08.2013 13:12

pawlop napisał(a):(...)Austria, Słowacja,Czechy i PL

ciekawi mnie ten odcinek, jak go pokonałeś, bo trochę wydaje mi się dziwny, ale może coś po drodze zwiedzaliście; mógłbyś podać szczegóły (np link do trasy)
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 24.08.2013 18:54

te kiero napisał(a):

ciekawi mnie ten odcinek, jak go pokonałeś, bo trochę wydaje mi się dziwny, ale może coś po drodze zwiedzaliście; mógłbyś podać szczegóły (np link do trasy)

Słowenia objazd autostrady przez Ptuj, Lenart, Mureck. Potem miała być cały czas autostrada ale wyszedł skrót :oops: :oops: przez Eisenstadt, potem Bratysława, Żilina Cadca, Trinec Leszna Góra i dalej Bielsko, Tychy.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.08.2013 19:03

pawlop napisał(a):
te kiero napisał(a):

Słowenia objazd autostrady przez Ptuj, Lenart, Mureck. Potem miała być cały czas autostrada ale wyszedł skrót :oops: :oops: przez Eisenstadt, potem Bratysława, Żilina Cadca, Trinec Leszna Góra i dalej Bielsko, Tychy.

ok, dzienks, może kiedyś pojadę przez tą Leszną Górną...
Gerrarrd
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gerrarrd » 25.08.2013 11:32

tak na szybko bo z telefonu. wczoraj czyli w sobote trasa Mureck,Ormoz,vadrajin,zagrzeb bez problemu. w Lucko 15 min stania (ok 10 rano) i potem juz na zadar luz. w druga strone masakra. do Lucko kilka km korku i to samo w okolicaxh tuneli od 242 km. powrot moze byc ciezki.
kocisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocisko » 25.08.2013 11:48

dids76 napisał(a):
bosek1 napisał(a):Jak wygląda sytuacja z korkami w Chorwacji w Niedzielę rano ok 10-12. Czy przed tunelami lub gdzieś można długo postać ?
Z góry dziękuje za pomoc

Przeważnie jeździłem do CRO na noc z soboty na niedzielę w ostatni weekend sierpnia. Nigdy w żadnych korkach nie stałem, czego i Tobie życzę. :oczko_usmiech:

Też tak robię i raz tylko miałem sytuację gdzie w Austrii był korek do tunelu. Tak na 50 minut stania :evil:
W tym roku za tydzień ruszam i też z soboty na niedzielę :oczko_usmiech:
guzu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) guzu » 25.08.2013 17:56

wyjechaliśmy o 18:00 z Plitvic drogą nr 1 przez Karlovac, Kerestinec na A3, potem A2 by ominąć Lucko. Za ostatnią stacją benzynową w Cro w kierunku SLO staliśmy blisko dwie godziny od 21:00 do przekroczenia granicy w SLO.

Następnie droga już luźna, za to w kierunku na CRO ruch znikomy... w okolicach Warszawy meldujemy się koło 11:00
zibi70
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi70 » 25.08.2013 19:57

Ja jeżdżę normalnie PL,Czechy,Austria itd.., ale w tym roku mój znajomy jechał właśnie Austria, Słowacja,Czechy i PL. Muszę go podpytać o dokładny plan ,bo ze 3 godz. szybciej obskoczył niż ja.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 26.08.2013 16:00

Wracającym z CRO przez Czechy proponuję sprawdzić aktualne utrudnienia w Mikulovie i ewentualnie szukać alternatywnej trasy. W sobotę ok. południa z powodu robót przed granicą (dosłownie jedna koparka) mijaliśmy korek ciągnący się od Poysdorfu.
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 27.08.2013 09:55

Panowie jak proponujecie wracać z CRo w najbliższy piątek - wyjazd z rana ok 7mej czy lepiej przeciągnąć do wieczora ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 140
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone