biokd napisał(a):Wez pod uwage ze jadac do Cro, w Lucko bierzesz tylko bilecik wiec korki powinny byc mniejsze niz w strone przeciwna, bo jednak pobieranie biletu trwa szybciej niz platnosc gotowka (mysle ze rownie szybko trwa pobieranie biletu jak platnosc karta, bylem w szoku ze trwalo to kilka sekund, a np na A4 w PL to jednak troche dluzej trwa). Jadąc wiec do Cro zjedz sobie zjazdem Jankomir przed Zagrzebiem i ominiesz cale Lucko, trasa byla tu opisana kilka stron wczesniej, odleglosciowo wychodzi tyle samo co przez Lucko a czasowo to zyskujesz w cholere, bo objazd jest pusciutki (jechalem tak w sobote)
Martino17 napisał(a): na bramkach w Lucko w stronę PL korek miał 15 km. Nie wierzyłem w to co widzę dlatego w tym roku (wyjeżdżamy 25/08 w niedzielę) i w drodze powrotnej tylko karta.
te kiero napisał(a):Lednice napisał(a):Remont ( weekendami ) 4 km odcinka autostrady A4 między Katowicami, a Chorzowem.
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,144 ... #BoxBizTxt
Żeby nie było zaskoczenia Ktoś jadący od Krakowa i chcący skręcić na A1, powinien się zastanowić,
czy nie lepiej pojechać w weekendy na Tychy i Bielsko, a potem na Cieszyn.
Reszty problem nie dotyczy
pierwszy etap na pasie Wro-Krak w ubiegły długi weekend już szybko wykonany, nowa nawierzchnia jest, wyjątkowo szybko i raczej bezboleśnie (nic nie stałem, nie wiem jak inne godz.), ciekawe jak wyjdą kolejne etapy remontu...
mikawajos napisał(a):Ruszamy. Pierwotne zamierzenie - sprawdzac co jakis czas kamery online i jakoś dostosowywać się...
Plan umarł/zdeaktualizował się po jakiś 10 min jazdy
Ruszylismy w kierunku Makarskiej by zaraz potem wjechac na autostrade.
W samej Makarskiej koras - 30 min stania.
Ale co się działo o tej porze w drugą strone to dosłownie masakra - korek by wjechać do Makarskiej sięgał żeby nie skłamać jakiś 7 km? No nieźle myślimy - jak tutaj takie cuś to co będzie dalej...
Szczęsciem mieliśmy znajomych co wyjechali wcześniej i uprzedzali nas trochę.
No nic to jedziemy - Do Baski Vody normalnie jedzie się jakieś 45 min - zajęlo nam to jakieś 1.5h
Wjechaliśmy na autozdrade... Kierunek - Zadar.
kolejne zaskoczenie - w okolicach Splitu zjazd z autozdrady na przeciwległym kierunku masakryczny - auta stoją.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi