Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.08.2013 10:33

te kiero napisał(a):pytanie, sprawdzanie, przewidywanie, ale rzeczywistość weryfikuje tu i teraz...

Dokładnie. Błysnąłem :smo: , ominąłem Lucko, to mnie na ostatnich przytrzymało. :mrgreen:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.08.2013 10:43

na długi weekend zrezygnowałem z jazdy przez rozkopane Tychy, to mnie przytrzymały korki w Żorach, Skoczowie i na wjeździe do Wisły itd itp :oczko_usmiech:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 17.08.2013 10:59

te kiero napisał(a):na długi weekend zrezygnowałem z jazdy przez rozkopane Tychy, to mnie przytrzymały korki w Żorach, Skoczowie i na wjeździe do Wisły itd itp :oczko_usmiech:

Bo na długie weekendy się nie jeździ "wiślanką", cały Śląsk wali wtedy do Wisły :oczko_usmiech:
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 17.08.2013 12:34

Ja również wróciłem doma Lucko na luzie jak na złość Macelij zakorkowało :) a przez cały tydzień jak i dzisiaj luzik hehe.
kaczka01
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczka01 » 17.08.2013 15:04

Czy jadąc na Chorwację w godzinach nocnych (2-5) będziemy stali w korkach w Słowenii?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.08.2013 15:38

kaczka01 napisał(a):Czy jadąc na Chorwację w godzinach nocnych (2-5) będziemy stali w korkach w Słowenii?

Czy były korki w drodze do Chorwacji, to nam napiszecie. Ale nie powinno być.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2013 15:55

Poza sobotnimi nocami nie powinno być korków.

Ale nikt nie jest wróżką :roll:
Wystarczy wypadek na autostradzie i kaczka nie płynie :?
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 17.08.2013 17:59

Ja miałem 3 wypadki na trasie nie muszę Wam pisac co się działo i ta sobota :)
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 17.08.2013 21:10

Czyli jednak Węgry(86)i Słowacja górą. Żadnych korków na tej trasie nawet w soboty.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2013 21:38

Górą albo dołem :wink:

W Bratysławie raz był super korek na autostradzie :? Wypadek i wyglądało to koszmarnie. My staliśmy z 20 minut jadąc na południe, ale jadący w kierunku na Żylinę z kilka godzin.

Sam założyłem wątek o korkach koło Trzyńca :roll:

Pomijając soboty to przejazd przez Chorwację, Słowenią, Austrię i Czechy jest OK

Który jest lepszy :?:
Nie wiem

Sprawa gustu.
Wypadki po drodze mogą być wszędzie

Trzeba wiedzieć o tym, co jest znane,. czyli robotach drogowych.
Trzeba mieć bieżące informacje o tym, gdzie są korki w weekendy i mieć plan objazdu, wiedzieć jak da się "przyśpieszyć" czas na bramkach ( Lucko ).

Reszta jest sprawą szczęścia lub pecha :!:
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 17.08.2013 21:56

Ja jechałem 86 cztery razy tam i z powrotem i miałem już tej trasy serdecznie dość. Zawsze jechałem nocą do Cro i oczy już wyłaziły z orbit od uważania na zwierzaki i od źle ustawionych świateł jadących z przeciwka :evil: No i jeszcze sporo tirów było do wyprzedzania. Za dnia znacznie lepiej, wiadomo, widziałem na kilometr do przodu, a nie na 50 czy 100 metrów. Fakt, że w korkach nigdy nie stałem, ale trasa Cz-Au-Slo-Cro bardziej mi pasuje. Oczywiście, trzeba wybrać dobry dzień przejazdu. Ja w tym roku nie wybierałem, został mi narzucony, ale biorąc pod uwagę, że jechałem tam 3 sierpnia, a z powrotem 16, czas przejazdu był ok, zwłaszcza, że wróciliśmy z Zivogosce Blato w 14 godzin mając 9!!! :evil: postojów z powodów wyłuszczonych już w poprzednim moim poście.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2013 22:31

Kiedyś znajomy był ze mną we Wiedniu i ustaliliśmy, że jak dotrze do Bratysławy, do pewnej firmy, to mi zaraz zadzwoni i powie, co załatwił.

Z Wiednia do Bratysławy jest góra godzinka drogi z centrum do centrum, już licząc maksymalnie.
Czekam na telefon. Godzina minęła i nic.
Myślę sobie: co jest :?: Zapomniał :?:
Po 2 godzinach dzwonię wnerwiony, a on na to, że jest w korku we Wiedniu :!:
Był wypadek na autostradzie, dokładnie na skrzyżowaniu autostrad na Brno/Pragę i na Bratysławę/Budapeszt i cały Wiedeń leży i kwiczy :!: :roll:
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 17.08.2013 22:31

Mam tylko nadzieję, że czytający ten wątek wyciągną z niego słuszne wnioski.
Ja tak zrobiłem i wybrałem trasę przez Polska A1 Czechy Słowacja Węgry. Do Luczko żadnego korka.
Ale już nigdy w sobotę........
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2013 22:38

Nadzieja jest matką głupich :roll:

Nie mam złudzeń, większość turystów jedzie nad Jadran według gps, mapy lub na pamięć i nic nie kombinuje.
Polacy i Czesi w tym temacie i tak są bardzo przedsiębiorczy.
Powiedz przeciętnemu Niemcowi , żeby pojechał objazdem przez Mureck-Lenart-Ptuj
lub przeciętnemu Włochowi, żeby pojechał bocznymi drogami koło Koper i zaczął kombinować.
Kombinować :!: :?: W obcym kraju, gdzie niczego nie rozumie, wszystkie nazwy jakieś dziwne :!: :?:
Niczego nie rozumie :!:
Kombinować dla 15 lub 30 euro :?:
Wpadnie w depresję :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.08.2013 09:29

dids76 napisał(a):
te kiero napisał(a):na długi weekend zrezygnowałem z jazdy przez rozkopane Tychy, to mnie przytrzymały korki w Żorach, Skoczowie i na wjeździe do Wisły itd itp :oczko_usmiech:

Bo na długie weekendy się nie jeździ "wiślanką", cały Śląsk wali wtedy do Wisły :oczko_usmiech:

tak mi się zapomniało... :wink: tzn myślałem, że w okresie urlopowym większość już będzie tam na miejscu... :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 136
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone