Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 11.08.2013 21:46

Witam, a ja byłem pierwszy raz w Chorwacji, wróciłem i wam powiem " co ty wiesz o zabijaniu", :D jeśli chodzi o korki. Że niby w Rupie spoko,to odpowiem " newer egein" w sobotę, w sierpniu. "w tę i w nazat" :lol: czy jakoś tak to się pisze.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.08.2013 08:59

Michalm2012 napisał(a):... aż nie można uwierzyć, że od poniedziałku do piątku autostrady i przejścia graniczne są puste........

Ciekawe jak czwartek 15-go sierpnia w święto będzie. Komunikacyjnie to taka super sobota z 3 niedzielami ;)
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 12.08.2013 09:56

piotrulex napisał(a):
Michalm2012 napisał(a):... aż nie można uwierzyć, że od poniedziałku do piątku autostrady i przejścia graniczne są puste........

Ciekawe jak czwartek 15-go sierpnia w święto będzie. Komunikacyjnie to taka super sobota z 3 niedzielami ;)

Nie wydaje mi się żeby Chorwaci zmieniali na jedno święto sposób rezerwacji od soboty do soboty. Byłaby to dla nich strata.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.08.2013 10:07

Michalm2012 napisał(a):
piotrulex napisał(a):

Nie wydaje mi się żeby Chorwaci zmieniali na jedno święto sposób rezerwacji od soboty do soboty. Byłaby to dla nich strata.

Jadąc tak jak my z namiotem akurat rezerwacjami nigdy sobie głowy nie zawracałem ;)

Takich jak my pewnie jest sporo
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 12.08.2013 12:46

Witam. W poniedziałek 05.08 wróciłem z Cro. Wyjechaliśmy z Rogoznicy o godz. koło 12:00 w południe. Trasę do Gliwic ( 110km) - Czechy-Austria- Słowenia - płatnymi drogami , przejechaliśmy odliczając postoje na jedzenie i WC jakieś 11godz. Drogi były puste. :)
A do Chorwacji jechaliśmy w sobotę 27.07 w nocy i o dziwo zdecydowanie większy ruch był nocą. Ale również odbyło się bez większych korków 850km do Plitvickich Jezior zrobiliśmy w niecałe 10godz.
Pozdrawiam.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 12.08.2013 12:57

mirasowski napisał(a): Drogi były puste. (...) również odbyło się bez większych korków
Pozdrawiam.

to samo powrót 11.08. HR-H-SK autostradami (jedynie jak zwykle Bosiljevo-Zagreb ciut ciaśniej, ale płynnie)
slawekknepsi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekknepsi » 12.08.2013 18:08

piotrulex napisał(a):

No właśnie, a ja przełożyłem wyjazd właśnie na z 15/16 noc,na makarską.
Podrzuci ktoś namiary na agencje turystyczne w miejscowościach na riwierze makarskiej od Breli do np.Gradaca,chyba że jest taki wątek a ja nie znalazłem
3ddw
Krisku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisku » 13.08.2013 19:06

Witam.
NIe wszędzie co dwa miesiące mają długi weekend jak w Polsce. Pamiętajmy, że 16 w piątek jest normalny dzień pracy. IMHO szału nie będzie.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2013 19:41

Nie wiadomo, trudno bawić się w proroka.
Austriak i Bawarczyk bierze dzień
urlopu w piątek i ma długi weekend nad Jadranem
Krisku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisku » 13.08.2013 21:15

Myślisz, że każdy Austriak i Bawarczyk będzie brał wolne w tym dniu? No cóż, jutro jadę to się przekonam. Pozdrawiam.
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 13.08.2013 21:21

A ja myšle ze oni to za leniwi źeby tylko na 4 dni jechac.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2013 21:29

Nie wiem, jak będzie. :roll:

Dlatego napisałem, że trudno bawić się w proroka.

Leniwi nie są, dzień urlopu to mały problem, jedyna nadzieja to to, że bardzo dużo z nich już było nad Jadranem i wybiorą np. Alpy :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.08.2013 21:31

slawekknepsi napisał(a):Podrzuci ktoś namiary na agencje turystyczne w miejscowościach na riwierze makarskiej od Breli do np.Gradaca

agencji jest sporo, w Breli bodajże ze 3, wystarczy że wpiszesz w Google np:
Brela turistička agencija (lub na początku inne miasto)
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 14.08.2013 00:30

Pytanie moze z tych glupich (choc podobno nie ma glupich pytan).
Pierwszy wjazd (ulaz) na autostrade w strone Zagrzebia za granicą SLO-HR zaczyna sie w Trakoscan a konczy w Zapresic, tak? I na wjezdzie pobiera sie tylko bilecik i placi za niego w Zapresic i tam jest wczesniejszy zjazd na platnosc "no cash", tak?
Natomiast w Lucko jest tez wjazd i jadąc w strone Dalmacji w Lucko tez pobiera sie tylko bilecik i placi dopiero na zjezdzie i czy np przy zjezdzie w Blato tez mozna placic karta? (bo przy takich zjazdach to chyba sa ze 2 budki, wiec pytanie czy tam mozna zaplacic "no cash"?):)

Juz tak czytam rozne watki na forum i mi sie w glowie pier... kiełbasi. Jeszcze musze poczytac co tam na Rivierze Makarskiej mozna porobic oprócz wygrzewania doopska:) Wyjazd juz w piatek:)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.08.2013 05:48

biokd napisał(a):Pytanie moze z tych glupich (choc podobno nie ma glupich pytan).
Pierwszy wjazd (ulaz) na autostrade w strone Zagrzebia za granicą SLO-HR zaczyna sie w Trakoscan a konczy w Zapresic, tak? I na wjezdzie pobiera sie tylko bilecik i placi za niego w Zapresic i tam jest wczesniejszy zjazd na platnosc "no cash", tak?
Natomiast w Lucko jest tez wjazd i jadąc w strone Dalmacji w Lucko tez pobiera sie tylko bilecik i placi dopiero na zjezdzie i czy np przy zjezdzie w Blato tez mozna placic karta? (bo przy takich zjazdach to chyba sa ze 2 budki, wiec pytanie czy tam mozna zaplacic "no cash"?):)

Juz tak czytam rozne watki na forum i mi sie w glowie pier... kiełbasi. Jeszcze musze poczytac co tam na Rivierze Makarskiej mozna porobic oprócz wygrzewania doopska:) Wyjazd juz w piatek:)

Tu poczytaj:
makarska-kompendium-wiedzy-subiektywne-t32914-255.html?hilit=makarska%20kompendium%20wiedzy

a odnośnie bramek, to nie wiem :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone