Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czeki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czeki » 09.08.2013 22:06

marcello78 napisał(a):
Lednice napisał(a):
biokd napisał(a):Dzięki:) To cholera nie ma takiej godziny w weekend aby bylo luźniej:) ehh, licze na to ze jesli przewaznie jezdzi sie na 2 tyg na wakacje a to sa 2 ostatnie tygodnie wakacyjne (przynajmniej u nas w PL) to wiekszosc rodzin z dziecmi szkolnymi juz nie bedzie sie wybierac bo tornistry w koncy tez kiedys trzeba kupic;))

Dzieci wiedzą, że tornister nie zając, nie ucieknie. :roll:
Poza tym do końca sierpnia trzeba sobie jeszcze poużywać :wink:

Luźniej jest niedzielę.

Korki w nocy z piątku na sobotę są bardzo prawdopodobne.
Wiele osób wyjeżdża wieczorem w piątek z Pragi, Wiednia, Krakowa, Monachium, Budapesztu, itd. i chce dojechać nad morze rano. Sporo ludzi jeszcze w piątek pracowało.
Więc muszą się spotkać na trasie. :wink:

Kombinuje bardzo podobnie wyjazd w czwartek (15.08) ok.21 z Krakowa i przyjazd do Cro z rana. Sam jestem ciekaw co mnie czeka w Lucko.

W piątek 16.08 może być nieco luźniej taką mam nadzieję, biorąc pod uwagę że np. Austriacy podobnie jak my świętują 15.08 i zdaje się w części Niemiec też jest dzień wolny. więc może wydłużą sobie weekend i pojadą nad morze pierwszą falą w środę lub czwartek co przełoży się na brak dużych korków w piątek wieczorem :?:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 09.08.2013 22:43

Dzisiaj o 8 rano wyjechaliśmy z Rovinj. Jechaliśmy na Riejkę Karlovac, Zarzeb Krapinę, omijalismy autostrady w Słowenii przez Ptuj, Lenart i dalej na Mureck, dalej jechaliśmy na Graz, Wiedeń, Brno, Ostrawęi Katoowice.

Jedyne korkopodobne zdarzenie to sławetne bramki na autostradzie w Lucko. Przejazd dla płacących za autostradę katą - bez problemów. Nawet przejazd przez granicę słoweńsko-chorwacką obywał się płynnie.

Zanosi sie na ciekawą relację pełną wspomnień z Salzburga, Wenecji, a przede wszystkim Istrii...

Pozdrav
alfa466
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa466 » 09.08.2013 22:57

Jeszcze raz mam prośbę. Jakie macie doświadczenia z wyjazdem z Chorwacji w piątki (wyjeżdżam za tydzień przez Węgry i Słowację). Trzeba wyjechać rano, żeby obyło się bez większych korków? Jako, ze przyjechałam w zeszłą sobotę i to był masakryczny przejazd, to już mam obawy, jak wrócę.
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 10.08.2013 05:34

Wracamy z Tribunj w niedzielę za tydzień i stąd prośba do obserwatorów jaką porę wybrać w niedzielę? Czy bywają korki przed południem? Bo wchodzi wyjazd już z samego rana... Pozdrav
Czeki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czeki » 10.08.2013 05:57

Adax napisał(a):Wracamy z Tribunj w niedzielę za tydzień i stąd prośba do obserwatorów jaką porę wybrać w niedzielę? Czy bywają korki przed południem? Bo wchodzi wyjazd już z samego rana... Pozdrav

Będę obserwował post, u mnie wyjazd z Cro 25 sierpnia w tym samym kierunku.
Planuje wyjazd rano, aby zmieścić się na winietach Cz/A ważnych do tego dnia.
somkovsky
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) somkovsky » 10.08.2013 06:53

Od ktorej godziny (wjazdy) Macelj i Lucko stoi?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.08.2013 07:32

somkovsky napisał(a):Od ktorej godziny (wjazdy) Macelj i Lucko stoi?

Trzeba obserwować

http://www2.hak.hr/rmt/?id=34&l=15
somkovsky
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) somkovsky » 10.08.2013 09:05

Nie pytalem o linka do kamerek (ktorego sam juz wklejalem). Tylko pytalem: od ktorej godziny stoi ?

Bede za okolo 18 godz. w okolicach Lucko i chyba nie patrzac to co sie dzieje (i nie czekajac na jakas odpowiedz), skorzystam z objazdu zamieszczonego z 2 strony wczesniej.
pjetko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjetko » 10.08.2013 11:06

Tydzień temu w niedzielę był kibel w Lucko do późnego wieczoru...
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 10.08.2013 11:57

No jak widac jest sajgon:)

10 August 2013

Traffic is heavy on the A1 motorway in both directions, it flows in traffic jams between Zagreb and Karlovac.

At Lučko paytoll (A1 exit) the queue in direction Zagreb is 17 km long - Demerje paytoll (4 km before Lučko) is recommended.

From Zadar 2 junction towards Maslenica junction on the A1 traffic proceeds in a traffic jam.

On Zagreb detour road (A3) towards Lučko paytoll (A1 entrance) there is a 13-km-long traffic jam from direction Buzin, an 8-km-long traffic jam from direction Jankomir, a 3-km-long traffic from direction Zaprešić.
Jędrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrula » 10.08.2013 12:57

somkovsky napisał(a):Od ktorej godziny (wjazdy) Macelj i Lucko stoi?

A ja zapytam jak wyjazdy ? Pytam bo mam zamiar jechac/wracac tamtędy okolo 22-giej a moj cholerny smartfon nie otwiera mi stronki z kamerkami . Jeżeli ktoś może wrzucić info to bardzo proszę :)?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 10.08.2013 14:42

... tyle już się o tym pisało - w sezonie najlepiej Lucko ominąć, chyba, że jedzie się w nocy albo w nie w weekend!! !!... jak? było już o tym wcześniej...
pozdrav
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 10.08.2013 14:45

Ludzie, pytacie o rzeczy oczywiste, które były już wielokrotnie wałkowane na forum... prawie tak często jak legendarny objazd Ptuj-Lenert-Mureck.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 10.08.2013 14:47

Ptuj-Lenart-Mureck miało być hehe... oczywiście... to jest oczywista oczywistość.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.08.2013 14:48

Ja pier.... Gdyby nie forum to okazałoby się, że połowa by nie pojechała bo nie wiedzieliby jak bramkę na autostradzie przejechać :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 131
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone