Witam wszystkich
A ja dziś odrobiłam nocną pracę domową
Przejścia graniczne
Macejl:
5.00- lekki ruch , korków brak, płynnie na bieżąco
6.00- mały ruch zupełnie na bieżąco
7.00- ruch nieco większy ale powiedziałabym że w miarę płynnie może na 15 min stania może nawet nie
Rupa:
5.00 -około 10-15 samochodów ruch płynny
6.00 -zero ruchu
7.00- ruch już nieco wzmożony 20-30 samochodów czekania pewnie około 20 min max.
Pasjak:
5.00- zero ruchu
6.00- zero ruchu
7.00- kilka samochodów na krzyż
Bramki Lucko
5.00- no spory ruch( to na pewno nie to co godziny 10.00-14.00 – korek po horyzont aczkolwiek zjazd na bramki „no Cash” o tej godzinie dojazd do rozwidlenia bez problemu zero ruchu
6.00- patrz jak wyżej
7.00- patrz jak wyżej z naciskiem na coraz większe natężenie ruchu ale na bramki ”no Cash” dojazd nie zblokowany ruch trochę ale widać że płynnie
A7 – Rupa- Riejeka
Obwodnica Rijeka , Diracje, Jurdani, Rupa A7 w godzinach 5.00, 6.00, 7.00 ruch znikomy , dopiero około 9.00- znaczny ruch na odcinku A7- korek 20 -25 samochodów
I tak Wam powiem że coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu ( ponieważ jadę na KRK do Baski) że nie będę się chyba pchała na Lucko tylko Czechy-Austria- Słowenia przez Ljublianę dalej na Rupę albo na Pasjak na przejście potem A7 do obwodnicy Rijeka , Bakar i na KRK ( ruch na moście w godzinach 8.00-10 odbywał się płynnie startujemy około 16.00 w piątek z Wielkopolski ( Kalisz) , 6.00-7.00 chcielibyśmy być na przejściu , zapas biorę w razie czego też kilka godzin bo Wiedeń i tak w ogóle jakby się coś po drodze działo na drogach i jedziemy z małym dzieckiem więc i postoje.
Zastanawiam się tylko jak Słowenia do Mariboru zawsze do tej pory docierałam , ale jak dalej na Ljublianę bo tamtędy nie jechałam autostradą jakieś remonty zwężenia ktoś coś wie ? będę wdzięczna za info
Pozdrówka