Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbadek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbadek » 03.08.2013 13:37

slawekknepsi napisał(a):Ogladał ktoś bramki w Macejl i Lucko ok godz 4 rano, jak tam wyglądała sytuacja z korkiem.Ja ogladałem te bramki o godz.2.00 dzisiaj w nocy aut dużo ale płynny przejazd praktycznie bez kolejek.Wyjazd mam 16.08 dlatego się tak tym interesuje

Oglądałem o 6 i była w Lucko masakra. Wszystko stało.
adi_tiger
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi_tiger » 03.08.2013 13:43

oglądam od rana i to co się dzieje to jest makabra. Jutro jadę z rana, sąsiad mówił ze w Lućko 2,5 godz. stał.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.08.2013 13:47

adi_tiger napisał(a):oglądam od rana i to co się dzieje to jest makabra. Jutro jadę z rana, sąsiad mówił ze w Lućko 2,5 godz. stał.

Ale jutro jedziesz, a znajomy stał dzisiaj.
Użytkownik usunięty
Re: Korek przed Grazem ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2013 13:53

faziolot napisał(a):Do tych co wracali przez Graz pytanie mam: Jadąc do Cro widziałem w kierunku przeciwnym korek przed Grazem na wysokości Kalsdorfu (ten z Oekotelem). Tak na oko z 10 km, roboty drogowe, zwężka itp.
Jak wygląda teraz sytuacja? Na kamerkach asfinag-u niewiele widać.
Dzięki za info.

Nie ma korka :!:

Korek jest koło granicznego tunelu Karawanken, na trasie z Salzburga do Słowenii, 6 kilometrów

Link:
http://www.oeamtc.at/verkehrsservice/ou ... sicht.html
andru_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) andru_krk » 03.08.2013 14:54

Wracałem wczoraj z Chorwacji. Na bramkach w Lucko wjechałem na bank card i byly dwa samochody na bramkach gdzie sie placi gotówka troche wiekszy ruch. Do granicy spokoj tunele puste, natomiast zakorkowało się na bramkach przed granicą. I znowu płatnośc karta puste bramki, a do gotówki kolejka.
Na granicy celnicy tylko rzucali okiem na dowody i kazali jechac.
Jednak to co zobaczyłem o godzinie 2:30 w kierunku Chorwacji to był prawdziwy horror. Korek kończył się 3 km przed zwężeniem Słoweńskiej autostrady. Chyba na raz ruszyli Polacy, Czesi, Słowacy i Austryjacy. Dalej nie widziałem żadnych utrudnień nawet na remontowanych odcinkach autostrady w Austrii. Czechy też spokój.
slawekknepsi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekknepsi » 03.08.2013 16:45

andru_krk napisał(a):Wracałem wczoraj z Chorwacji. Na bramkach w Lucko wjechałem na bank card i byly dwa samochody na bramkach gdzie sie placi gotówka troche wiekszy ruch. Do granicy spokoj tunele puste, natomiast zakorkowało się na bramkach przed granicą. I znowu płatnośc karta puste bramki, a do gotówki kolejka.
Na granicy celnicy tylko rzucali okiem na dowody i kazali jechac.
Jednak to co zobaczyłem o godzinie 2:30 w kierunku Chorwacji to był prawdziwy horror. Korek kończył się 3 km przed zwężeniem Słoweńskiej autostrady. Chyba na raz ruszyli Polacy, Czesi, Słowacy i Austryjacy. Dalej nie widziałem żadnych utrudnień nawet na remontowanych odcinkach autostrady w Austrii. Czechy też spokój.

Przegladałem kamerki o 2.00 ale był spokój a o 2.30 taki korek,masakra jak mogłem tego nie zauważyć.
Czy przejscie graniczne w Durmanec jest czynne 24h,jak bedzie tak z 16/17.08 to zjade tam na granice,a potem może jakoś boczkiem,boczkiem żeby minąć i Zapresić i Lućko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2013 17:04

Durmanec :?:

Ono nazywa się oficjalnie inaczej :!:
19. Dobovec (Lupinjak) CE Rogatec 24 ur

http://www.policija.si/index.php/compon ... le/119/526

Czynne 24 godziny :!:
Fotka:
Obrazek
slawekknepsi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekknepsi » 03.08.2013 17:08

Lednice napisał(a):Durmanec :?:

Ono nazywa się oficjalnie inaczej :!:
19. Dobovec (Lupinjak) CE Rogatec 24 ur

http://www.policija.si/index.php/compon ... le/119/526

Czynne 24 godziny :!:
Fotka:
Obrazek

Masz racje napisałem miejscowość zamiast nazwę przejścia.
Dzięki za odpowiedż,bardzo szybką odpowiedż :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.08.2013 17:13

slawekknepsi napisał(a):Masz racje napisałem miejscowość zamiast nazwę przejścia.

Jechałem w tym roku przez przejście w Dobovec, uważaj po stronie Słoweńskiej bo droga dosyć kręta i wąska
http://goo.gl/maps/aIcUx
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 03.08.2013 17:14

Korek przed Graz:
Znajomy jechał ok. 12-stej, było ciasno ale płynnie.
P.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2013 17:24

Czyli nie było korka :wink:
Czeki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czeki » 03.08.2013 17:30

slawekknepsi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekknepsi » 03.08.2013 17:40

dids76 napisał(a):
slawekknepsi napisał(a):Masz racje napisałem miejscowość zamiast nazwę przejścia.

Jechałem w tym roku przez przejście w Dobovec, uważaj po stronie Słoweńskiej bo droga dosyć kręta i wąska

Dzięki za rady,jest tam na tym zjeżdzie po stronie Słoweńskiej jakiś drogowskaz np.Rogatec
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.08.2013 17:53

Nie wiem, bo jechałem tam od strony Cro :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2013 18:12

slawekknepsi napisał(a):
dids76 napisał(a):

Dzięki za rady,jest tam na tym zjeżdzie po stronie Słoweńskiej jakiś drogowskaz np.Rogatec

Słoweńcy raczej nie mają na drogowskazach nazw małych miejscowości przy granicy lub nazw przejść granicznych :roll:

Jest nazwa większej miejscowości na danej trasie.
Np. w Celje, gdzie zaczyna się droga do tego przejścia granicznego po prostu był drogowskaz na Zagrzeb :roll:

Zresztą, tak, na marginesie, to jest idiotyzm pisać np. Gorzyczki, kiedy w Gorzyczkach nie ma żadnego przejścia granicznego, jest strefa Schengen :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 119
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone