sam_fischer napisał(a): są miejsca gdzie wiemy, że trzeba odstać a nie ma chyba sensu pchać się jak bydło na rzeź skoro można to jakoś ominąć.
O tym też napisałem
jara napisał(a): Znamy miejsca i daty newralgiczne, które można ominąć.
Dżejan napisał(a):P.S.
a przy okazji, odpowie mi ktoś na te pytania dotyczące przyjazdu w Niedzielę czy Poniedziałek?
primosten-polecam-t41431-75.html
Dżejan napisał(a):jara napisał(a):Znamy miejsca i daty newralgiczne, które można ominąć.
to może ktoś wymieni te daty i miejsca dla przypomnienia, żeby nie trzeba przekopywać wątku...
albo da linka jakiegoś...
zenon21 napisał(a):Ja niestety muszę jechać w sobotę 03.08. Jadąc trasą: Zwardoń > Bratysława > Wiedeń > Graz > objazd M-L-P > Macelj > Lucko > Baska Voda w okolicach Macelj i Lucko będę około 11-13. Z racji, że czytałem o korkach które potrafią powstać w tych miejscach chciałbym do Cro wjechać przez Zavrc, potem na A4 do Zagrzebia. Następnie omijam Lucko i wjeżdżam na drugim wjeździe. Co o tym myślicie? Może jakieś inne sugestie?
Tutaj planowana trasa (Wjazd do Wiednia konieczny, zabieram kogoś po drodze)
Zwardoń - Baska Voda
Dżejan napisał(a):no więc szwagier pokonał trasę Kraków - Brela w 25 godz.
wypadek w tunelu, korki na bramkach
wielbiciel napisał(a):Lednice napisał(a):UWAGA
Jest ktoś jedzie na Istrię, to polecam przejście Socerga (Słowenia)- Buzet (Chorwacja )
Już drugi raz tam jechałem, zawsze zero korków
To najlepszy wjazd na Istrię, kilkanaście razy tak wjeżdżałem i wyjeżdżałem z Istrji. Tam nigdy nie ma kolejki większej jak kilka aut !!!
O tym przejściu wielokrotnie pisałem na forum jako najlepszym, jeżeli interesuje nas piękna Istria.
wielbiciel napisał(a):sirk napisał(a):sam_fischer napisał(a):Masakra jakaś. Dobrze,że ktoś podpowiedział objazd Lucko. Myślę, że teraz nie należy się stresować.
Jakby coś to wrzucam moją ostateczną trasę z ujętym właśnie objazdem:
http://goo.gl/maps/hP2Id
A jadąc od Słowenii można Lućko minąć tak: http://goo.gl/maps/BtXrw , czas przejazdu 23 minuty.
Chyba należy założyć nowy wątek pt. Jak ominąć korki w Lucko.
Dziwię się że zamiast szukać alternatywy podniecamy się ile staliśmy do bramek poboru opłat.
W tym roku jadą do jak i z Cro zastosowałem wariant objazdu bramek Lucko i na luzie pustymi drogami przejechałem wariant Macelj-Karlovac w/w objazdem. To jest chwila.
Wczoraj rano o 9:00 oglądając kamerki na Hak-u i widząc jak na kierunku "do" stoją na pasie zjazdowym na A-2 to tylko utwierdziło mnie że objazd Lucko jest tak samo ważny jak objazd płatnego odcinka autostrady w Słoweni.
Dżejan napisał(a):ja za tydzień jadę przez Słowację i Węgry, nocleg nad Balatonem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi