Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 19.07.2013 21:14

Dziś ok 17 przejeżaliśmy granicę w Macelj korków zupełnie nie było.
Jutro z rana Lućko tak ja w tamtym roku, z kartą, zobaczymy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2013 23:04

UWAGA

Jest ktoś jedzie na Istrię, to polecam przejście Socerga (Słowenia)- Buzet (Chorwacja )

Już drugi raz tam jechałem, zawsze zero korków :wink:
ketivv
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ketivv » 20.07.2013 07:03

wojtas_gt napisał(a):Bo staram się ustalić, o której rano w sobotę trzeba ruszać do domu, albo o której po południu, pod wieczór, wiecie - dziecko i łykamy całość na raz. Pozdrawiam! :papa: :lol:

jak będziesz na bramkach (automatycznych Lucko - no cash) około 16:00-17:00 w sobotę to powinien być luz
chcąc przedłużyć pobyt o 1 dzień pojechałem tak w 2012 roku i Lucko przeleciałem "lekko zwalniając"
kierunku w stronę SLO nie znam bo odbijam na Budapeszt
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 20.07.2013 07:19

dids76 napisał(a):
maniusc napisał(a):... to nie ludzie, to...

wilcy :mrgreen: :mrgreen:

miałem na myśli nację... ale niech będzie "wilcy"! :)
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 20.07.2013 07:54

dzisiaj 8:41 Lučko zapchane w obie strony
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 20.07.2013 08:47

Masakra jakaś. Dobrze,że ktoś podpowiedział objazd Lucko. Myślę, że teraz nie należy się stresować.
Jakby coś to wrzucam moją ostateczną trasę z ujętym właśnie objazdem:

http://goo.gl/maps/hP2Id
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 20.07.2013 09:43

sam_fischer napisał(a):Masakra jakaś. Dobrze,że ktoś podpowiedział objazd Lucko. Myślę, że teraz nie należy się stresować.
Jakby coś to wrzucam moją ostateczną trasę z ujętym właśnie objazdem:

http://goo.gl/maps/hP2Id

A jadąc od Słowenii można Lućko minąć tak: http://goo.gl/maps/BtXrw , czas przejazdu 23 minuty.
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 20.07.2013 09:45

Wlasnie przejechalismybramki w Lucko, na bramkach no cash zajelo to tyle co wlozenie karty, na bramkach cashowych kolejki w obie strony, na godzine stania.

O nie, przepraszam, w strone Cro,nie widac konca lokejki a jedziemy kilkanascie minut
Romano300
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romano300 » 20.07.2013 13:26

Dziwię się i nie rozumiem Chorwatów dlaczego wybrali opcję bramek zamiast winiety, koszty obsługi większe, robi się kocioł. Nawet teraz na przejściach granicznych widać luzik. Słowenia, Austria, Czechy jakoś poszły inną drogą i OK. U nas niewiele autostrad ale też kopiują głupi system bramkowy. Jestem za winietami z różnym okresem od 1 dnia. Zapewne polityka-czyli kasa :evil: rządzi a nie rozsądek.
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 20.07.2013 14:45

Dziś o 7.15 przyjechaliśmy Lućko w stonę Cro w 15 min. W przeciwną stronę też było ok.
Bardzo duży tłok by na autostradzie zaraz jak przyjechaliśmy bramki. Ale korka jeszcze nie było.
Myślę że za godzinę sytuacja była już dużo gorsza.
pjetko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjetko » 20.07.2013 16:09

Witajcie.
Od dawna obserwuję kamerki w miejscach, gdzie zazwyczaj robią się korki w soboty i niedziele podczas wakacji. Na moje szczęście nigdy nie jechałem do cro w sobotę i nie wracałem w sobotę lub niedzielę i temat korków zawsze był mi obcy. W tym roku jadę w czwartek i nie miałbym jakichś wątpliwości, gdyby nie fakt, że jadę 15.08, czyli w święto, które jest nie tylko u nas, ale także w Austrii, Słowenii, Niemczech, Włoszech, Chorwacji i Węgrzech. Próbowałem znaleźć trochę informacji, jak wygląda jazda do Chorwacji 15.08, jednak z marnym skutkiem. Czy ktoś ma doświadczenia z 15.08? Jest na drogach luźniej, ze względu na święto, czy wręcz odwrotnie? Jak przejście w Macelj i Lucko?
Moja trasa w tym roku to Boboszów, Olomuc, Brno, Breclav, Wiedeń, Graz, objazd Słowenii do Macelj a potem już autostradą do Vrgorac i dalej do Mostaru.
Pozdrawiam

P.S. To mój pierwszy post na forum, chociaż nie ukrywam, że od dawna jestem obserwatorem... a raczej byłem, do dziś;)
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 20.07.2013 17:48

szwagier jedzie z Krakowa od wczoraj od 20-tej do Breli i jeszcze nie dojechał
jechał przez Czechy, Austrię Słowenię, korki na bramkach i wypadek na autostradzie
zanosi mu się na ponad 24 godzinną jazdę...
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 20.07.2013 17:54

Możesz dopytać gdzie mieli największe problemy? Czas wydaje się wręcz niewiarygodny...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 20.07.2013 18:01

Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 20.07.2013 18:02

jak dojadą to może zadzwoni, to będę coś wiedział
na razie wiem, że duże korki byłe w Słoweni i na bramkach, jeden korek 9km, drugi 15km
potem wypadek między Karlowac a Zadarem, stali długo, ogólnie piknik i jazda na rolkach...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 103
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone