viltob08 napisał(a):A dzisiaj wszędzie puściutko ( dla nas ważne, bo my wjedziemy do Cro wieczorem w sobotę, nocleg w Krapinie i rano ruszamy dalej
dids76 napisał(a):viltob08 napisał(a):A dzisiaj wszędzie puściutko ( dla nas ważne, bo my wjedziemy do Cro wieczorem w sobotę, nocleg w Krapinie i rano ruszamy dalej
W sobotę na granicy Slo/Cro byłem ok godz 15. Tak pustego przejścia w Macelj jeszcze nie widziałem. Zwiedziłem muzeum w Krapinie i po 17 ruszyłem dalej na południe, do Zagrzebia A2 całkowicie pusta.
wielbiciel napisał(a):Z racji zbliżającego się wyjazdu sprawdzałem dziś kamerki (...)
Z racji zbliżającego się wyjazdu sprawdzałem dziś kamerki, Na bramkach Lucko (kierunek południowy) o 7:00 już się zakorkowało a od 8:00 stali już przed zjazdem z A2 na A1. Pomiędzy godziną 10-11:00 to było apogeum (za bramkami nawet w poprzek się przepychali) by ok. 13:00 zrobiło się całkiem luźno, za to w przeciwnym kierunku (na północ) koreczek po horyzont.
Macelj pomiędzy 7 a 12 zapchany(wjazd do HR), by o 13:00 zrobić się całkowicie pusty !!
Wynika z tego że w w/w miejscach być max. ok. 5:00 Macelj co pozwoli być ok. 6:00 na bramkach w Lucko lub w okolicy godziny 13:00 na wjeździe do HR to wtedy pełny luz na całości.
Z kierunku Węgier również był duży ruch pojazdów do ok.12:00, po tej godzinie zrobiło się już spokojnie, pojedyncze auta na kamerce.
Cropolak napisał(a): (...) startuje w Lodzi, i jade przez wegry (...) Lucko będzie stalo od 7 do 15-16 dla jadacych do cro
yooshky napisał(a):Chcę ominąć autostradę w Słowenii (dla zasady - nie dam z siebie zedrzeć). Tzn. nie wiem czy chcę bo nie wiem czy jest sens, nie "odmrożę sobie przecież uszu na złość babci" Nie chodzi o koszt bo przy takim wyjeździe 30E to grosze "na waciki" które nie grają większej roli. .
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi