Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2013 21:09

Uwaga :!:

Aktualizacja wątku o remoncie obwodnicy koło Trzyńca
uwaga-remont-obwodnicy-trzynca-t41472-15.html
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 16.06.2013 19:50

Mam pytanko.W ty roku tak wyszło,że jedziemy do Chorwacji na łikeng i jak myślicie czy jak ruszymy w piątek ok 18 z Wrocławia to na granicy będziemy ok 3-4 rano.Czy o tej porze w sobotę trafimy na korki???Zawsze jeździliśmy w tygodniu i jakoś było ok ale teraz nie możemy inaczej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 20:01

łikeng :!: :?:

Może być inaczej, np. w Macelj
Podejrzewam, że mnóstwo ludzi jedzie podobnie :wink:

Wybrać mniejaze przejście, gdzie w nocy psy d... szczekają

Zależy dokąd jedziecie
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 16.06.2013 20:04

Gdzie jedziemy?okaże się po drodze ale kierunek okolice splitu makarska
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 16.06.2013 20:12

Podglądałem w piątek o godz 00 przejście w Macelji i korek był ogromny do hr a dzisiaj korek jest w drugą stronę
http://www2.hak.hr/rmt/?id=34&l=16
W sobotę rano też był korek, Myślę że w weekend można sobie to przejście odpuścić. Na każdym innym przejściu było pusto.
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 16.06.2013 20:15

Kurcze tez tak myślałem.A jakie przejcie najlepiej wybrać jadąc od Grazu?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.06.2013 20:27

tomasz781 napisał(a):A jakie przejcie najlepiej wybrać jadąc od Grazu?

Masz co najmniej 3 warianty. Przejrzyj wątek, w którym zadałeś to pytanie. :wink:
zero
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zero » 17.06.2013 07:07

@Lednice, na którym węźle zjechać z A1 w stronę Cieszyna? W Żorach i jechać przez centrum czy w Świerklanach i ...?
A propos miśków na DK81. Jest dwujezdniowa, ale nie jest S-ką, jakie tam ograniczenie prędkości?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 07:37

Tylko w Żorach, potem kierować się do centrum Żor, kierunek Pszczyna i wjechać na 81 :!:

Uwaga :!: Jadąc od autostrady do skrzyżowania z 81 pojawia się na jednym z rond zjazd na Cieszyn.Odradzam, trasa wiedzie przez osiedla i jedzie się dwa razy dłużej :roll:

Na 81 są bardzo często ograniczenia do 70 km/h
Jak nie ma to teoretycznie 90 km/h

Miśki suszą na pierwszysch światłach ZA Auchan w Żorach ( tam mnie kiedyś się zapytali, czy jestem krewnym Kubicy ) :wink: , w Pawłowicach przy zjeździe do centrum, w Drogomyślu koło stacji Łukoil, w Ochabach koło stadniny koni, w Skoczowie przed wjazdem do miasta, teraz to codziennie,
aż do Ustronia.
Pół godziny łapią, potem jadą kawałek dalej i znowu suszą. I tak aż do Ustronia. W Ustroniu zawracają i suszą w przeciwnym kierunku, np. największe żniwa mają w Ochabach, przed restauracją Delfin, tam jest długa prosta, a jakiś geniusz dał ograniczenie do 70 :wink:
Ostatnio edytowano 17.06.2013 10:06 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 17.06.2013 07:51

Lednice napisał(a):Na 81 są bardzo często ograniczenia do 70 km/h
Jak nie ma to teoretycznie 90 km/h

Przy dwóch jezdniach jest poza zabudowanym 100km/h
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 08:34

Fakt, mój błąd
Ale jak nie ma ograniczenia, ja jadę
120
Jak nie ma ograniczenia, to nie suszą.
Sporadycznie pojawia się czarny wóz z radarem

Nie pamiętam takiej suszarni jak teraz,
do tego jeszcze radary, np. w Pawłowicach
Miłej lektury: :wink:
http://fotoradary.net.pl/tags/81
Headstar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Headstar » 19.06.2013 11:36

O weekendowych korkach na przejsciu Macelj wiem, ale pytanie mam czy moge sie tez spodziewac utrudnien w srodku tygodnia na tym przejsciu ?. W tym roku zaczynam turnus od 3.07 i planuję być na tym przejsciu około 9-10 rano.
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 19.06.2013 11:55

Headstar napisał(a):O weekendowych korkach na przejsciu Macelj wiem, ale pytanie mam czy moge sie tez spodziewac utrudnien w srodku tygodnia na tym przejsciu ?. W tym roku zaczynam turnus od 3.07 i planuję być na tym przejsciu około 9-10 rano.

Zawsze tak wybieram terminy aby podróż była poza weekendem. W środku tygodnia ruch na Macelj na bieżąco, nigdy nie stałem dłużej niż 10 min.
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 19.06.2013 15:39

Headstar napisał(a):O weekendowych korkach na przejsciu Macelj wiem, ale pytanie mam czy moge sie tez spodziewac utrudnien w srodku tygodnia na tym przejsciu ?. W tym roku zaczynam turnus od 3.07 i planuję być na tym przejsciu około 9-10 rano.

Kolego, ja w tym roku, jak w poprzednich dwóch latach, wyjeżdżam do Croatii /przejscie Macelj/ w poniedziałek rano, a wracam po 10 dniach, w czwartek pod wieczór i nigdy nie stalem dłużej, niż 5min. Pozdrav :papa:
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 19.06.2013 15:52

Lednice napisał(a):Fakt, mój błąd
Ale jak nie ma ograniczenia, ja jadę
120
Jak nie ma ograniczenia, to nie suszą.
Sporadycznie pojawia się czarny wóz z radarem

Nie pamiętam takiej suszarni jak teraz,
do tego jeszcze radary, np. w Pawłowicach
Miłej lektury: :wink:
http://fotoradary.net.pl/tags/81

W Pawłowicach od jakiegoś czasu fotoradaru niet! ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 85
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone