Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2013 17:05

W Pawłowicach nadal remontują pierwszy odcinek 938
Jedzie się do Skoczowa, a potem do Cieszyna.
Albo w Bąkowie skręca się w prawo i po kilku minutach jesteśmy na 938:
http://goo.gl/maps/KiOXu
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 05.06.2013 21:53

Dzięki Lednice i Zendan, pojadę na pewno A1 tylko nie wiem co będzie z obwodnicą Trinca, jadę 20 lipca.
Pojadę albo Czechy, Austria albo Słowacja Węgry86.
Pozdrawiam.
bettina57
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bettina57 » 05.06.2013 22:43

Jechaliśmy w weekend A1-całkiem fajnie,na początku na wjeżdzie lekki korek na światłach i dalej objazd mostu,ale w sumie to dobra droga,dalej na Brno,Mikulov,Wiedeń.Z powrotem korka już nie było.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2013 13:21

Czy ktoś z was ma link do jakiejś węgierskiej strony, żeby sprawdzić aktualny stan dróg w związku z powodzią na północy? Za miesiąc jadę przez Komarno i nie wiem, czy wszystkie drogi będą tam przejezdne i czy w związku z tym nie lepiej jechać przez Rajkę.

Na polskich stronach informacyjnych wiadomości tyle, co kot napłakał. :evil:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.06.2013 19:35

Raul73 napisał(a):Czy ktoś z was ma link do jakiejś węgierskiej strony, żeby sprawdzić aktualny stan dróg w związku z powodzią na północy? Za miesiąc jadę przez Komarno i nie wiem, czy wszystkie drogi będą tam przejezdne i czy w związku z tym nie lepiej jechać przez Rajkę.

kiedyś namierzyłem tylko tą stronę:
http://internet.kozut.hu/splash.html

ale nie wiele z niej wiadomo, i więcej info po Madziarsku niż Angielsku; ale może coś się jednak przyda
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.06.2013 19:40

te kiero napisał(a):
Raul73 napisał(a):Czy ktoś z was ma link do jakiejś węgierskiej strony, żeby sprawdzić aktualny stan dróg w związku z powodzią na północy? Za miesiąc jadę przez Komarno i nie wiem, czy wszystkie drogi będą tam przejezdne i czy w związku z tym nie lepiej jechać przez Rajkę.

kiedyś namierzyłem tylko tą stronę:
http://internet.kozut.hu/splash.html

ale nie wiele z niej wiadomo, i więcej info po Madziarsku niż Angielsku; ale może coś się jednak przyda

gugle tłumaczy, ale sporo tego
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2013 20:25

te kiero - wielkie dzięki, przez tłumaczenie na Google doszedłem mniej więcej, co jest grane.

Z tego, co zrozumiałem, zamknięte są w interesującym mnie rejonie odcinki drogi nr 1, ale ta, która będe jechał, czyli 13-ka - na razie bez ograniczeń (tylko ciekawe jak z korkami).

W tej chwili fala kulminacyjna powinna przechodzić przez Budapeszt, od jutra powinno być spokojniej. Ale wszystko będzie zależeć od pogody.

No i iciekaw jestem, jak dalej Dunaj się zachowa - bo i Belgrad mam w planach wakacyjnych :? :?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.06.2013 20:40

Raul73 napisał(a):te kiero - wielkie dzięki, przez tłumaczenie na Google doszedłem mniej więcej, co jest grane.

Z tego, co zrozumiałem, zamknięte są w interesującym mnie rejonie odcinki drogi nr 1, ale ta, która będe jechał, czyli 13-ka - na razie bez ograniczeń (tylko ciekawe jak z korkami).

W tej chwili fala kulminacyjna powinna przechodzić przez Budapeszt, od jutra powinno być spokojniej. Ale wszystko będzie zależeć od pogody.

No i iciekaw jestem, jak dalej Dunaj się zachowa - bo i Belgrad mam w planach wakacyjnych :? :?

Chyba najwięcej ograniczeń dla pojazdów powyżej 3,5t.
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 09.06.2013 20:42

rodzice jechali wczoraj przez Czechy, Austrię i Słowenię - żadnej powodzi po drodze
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2013 20:50

Idziol napisał(a):rodzice jechali wczoraj przez Czechy, Austrię i Słowenię - żadnej powodzi po drodze

Bo na tej trasie nie było powodzi.
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 09.06.2013 21:25

Raul73 napisał(a):Czy ktoś z was ma link do jakiejś węgierskiej strony, żeby sprawdzić aktualny stan dróg w związku z powodzią na północy?

też szukam informacji... jadę w piątek 14 czerwca, w nocy :o
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 21:27

Wątek o korku w Trzyńcu wyleciał z pierwszej strony, więc wrzucam link tu:
uwaga-remont-obwodnicy-trzynca-t41472.html

Będę miał rękę na pulsie i zawiadamiał, gdy coś się zmieni. :!:
Na razie objazd jest dobry, nie ma czym się przejmować za bardzo. :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2013 22:19

mrarek napisał(a):
Raul73 napisał(a):Czy ktoś z was ma link do jakiejś węgierskiej strony, żeby sprawdzić aktualny stan dróg w związku z powodzią na północy?

też szukam informacji... jadę w piątek 14 czerwca, w nocy :o

Liczymy na to, że po przejeździe wpiszesz tutaj aktualne informacje - bardzo się przydadzą.

A póki co aktualne info masz pod linkiem wklejonym przez te kiero
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 09.06.2013 22:44

czytałem to (na ile się dało) - strasznie kulawo :)
muszę jeszcze poszukać coś o Bratysławie :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 22:51

Bratysława jest bezpieczna, fala przepłynęła, Budapeszt też ocaleje :wink:
http://www.sme.sk/c/6830005/katastrofic ... hrozi.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 84
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone