Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2013 23:54

No właśnie, mogą zamknąć skrzyżowanie Jabłonkowskiej z trasą nr 11, żeby nie utrudniać ruchu wahadłowego tirów :!:
Tak zrobili z Frydecką, zamknęli ją.

Jak już wspomniałem, w następną sobotę może się przejadę z rodziną za Żylinę do Hvozdnicy.
Jeszcze nie wiem, ale korci mnie sprawdzić, czy w tym roku lepiej przez Słowację czy przez Czechy :wink:
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 02.06.2013 08:34

Lednice napisał(a):No właśnie, mogą zamknąć skrzyżowanie Jabłonkowskiej z trasą nr 11, żeby nie utrudniać ruchu wahadłowego tirów :!:
Tak zrobili z Frydecką, zamknęli ją.

Jak już wspomniałem, w następną sobotę może się przejadę z rodziną za Żylinę do Hvozdnicy.
Jeszcze nie wiem, ale korci mnie sprawdzić, czy w tym roku lepiej przez Słowację czy przez Czechy :wink:

Rozumiem, że remont dotyczy drogi 11 dookoła Trzyńca. Ja wjeżdżam do Czech od strony Ustronia, czy jadąc w ten sposób
http://goo.gl/maps/1D4Pe
wyjadę już za planowanymi robotami??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2013 09:10

Obecnie na 100% tak

Przy remoncie odcinka drugiego też nie powinni być problemów.

Ale jak będą kłaść asfalt na odcinku trzecim, to może być problem, bo wyjazd będzie od Kasztanowej na remont z ruchem wahadłowym
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.06.2013 09:40

Czyli na początek wakacji najważniejsze pytanie to czy przy remoncie drugiego odcinka zamkną wyjazd z Jablinkovskiej w obwodnicę (południowym końcu Trinca).

Lednice - liczymy na ciebie, bo ty najbardziej na bieżąco jesteś. Zresztą na każdego innego, kto będzie tamtędy jechał, również!

Przedwczoraj zastanawiałem się nad objazdem przez Wisłę i Istebną do Jablunkova. Wcześniej nie brałem tego pod uwagę, bo pamiętam, że kilkanaście lat temu byla tam nienajlepsza nawierzchnia i górki. Przejechałem sobie na Street View przez Kubalonkę i Istebną i .....

Ręce mi opadły :roll: :roll:

Wy to nazywacie drogą? Chyba dla ciągników.

Kto chce, niech objeżdża - ja nie mam w samochodzie tyle miejsca, żeby zapasowe zawieszenie ze sobą wozić.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2013 09:49

Będę monitorował sytuację z obwodnicą Trzyńca. :!:

Trasa z Wisły na przełęcz Kubalonka jest wyremontowana, dalej jest gorzej, ale zawieszenie trudno tam stracić. Muszę sprawdzić w street view, jak to tam wychodzi. :?:
Problemem jest co innego, to jest trasa górska, nie a tranzyt :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2013 16:26

A co powiecie na wariant ominięcia Cieszyna i częściowo Trzyńca jadąc ze Skoczowa na Goleszów drogą 476 i dalej do granicy w Lesznej - Górze ???
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 03.06.2013 17:27

szaki17 napisał(a):A co powiecie na wariant ominięcia Cieszyna i częściowo Trzyńca jadąc ze Skoczowa na Goleszów drogą 476 i dalej do granicy w Lesznej - Górze ???

Wczoraj Lednice już odpowiadał mi na ten wariant. Zobacz mapkę z mojego linku na tej stronie i jego odpowiedź poniżej.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.06.2013 17:36

szaki17 napisał(a):A co powiecie na wariant ominięcia Cieszyna i częściowo Trzyńca jadąc ze Skoczowa na Goleszów drogą 476 i dalej do granicy w Lesznej - Górze ???

Wczoraj tamtędy "jechałem" na Street View. Wąsko i trochę nawierzchnia miejscami malo zachęcająca (chyba że przez ostatni rok poprawili).

Generalnie jest to jakaś opcja (na pewno lepsza od Istebnej, bo tam to jest droga terenowa - szutry w Chorwacji lepsze widziałem), pod warunkiem, że nie zamkną wjazdów na 11-kę w Trincu.

Ale to już Lednice będzie wiedział najlepiej, bo obiecał teren monitorować.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2013 17:47

Leszna Górna :!: :!: :!:

A nie Leszna Góra

I jedzie się do Ustronia dwupasmówką, potem w prawo kierunek Cieszyn, po kilku kilometrach skręt w lewo i do Lesznej Górnej, droga jest oznakowana.
Po przekroczeniu granicy jest Leszna Dolna w Czechach ( dwujęzyczna tablica ).
Droga jest w dobrym stanie.

Można i tak, ale ja bym tak nie zrobił, gdy będą remontować trzeci odcinek. Dlaczego wyjaśniłem na poprzedniej stronie

Dzisiaj jechałem do wujka i nie było korków na 1 odcinku obwodnicy Trzyńca :!: :!: :!:
Byłem w szoku, skończyli kłaść asfalt w terminie.
Teraz tylko do 12 czerwca mają pomalować pasy na tym odcinku.

Ale na skrzyżowaniu w Tyrze jest już pomarańczowa tabliczka z informacją o objeździe dla osobówek przez Oldrzychowice i Karpentną :!:
Kierują osobówki na objazd.
Rondo przy Frydeckiej jest otwarte :!:

Z tego wynika, że zaczną robić drugi odcinek. :!:
Mają go robić przez miesiąc, potem trzeci odcinek też przez miesiąc
( link do map na poprzedniej stronie )
Tiry mają grzecznie stać w korku, a osobówki jechać objazdem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2013 19:03

Można i tak, ale ja bym tak nie zrobił, gdy będą remontować trzeci odcinek. Dlaczego wyjaśniłem na poprzedniej stronie

To ja się łapię na remont drugiego odcinka, i jak będzie luz na drodze od Leszna Górna do wlotu na "11" w Trzyńcu to chyba tak pojadę. Ale zobaczymy co jeszcze Czesi narobią przez 38 dni.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2013 11:12

Dzisiaj tam jechałem,
zaraz zakładam wątek o remoncie.
Okazuje się, że już zaczęli remont odcinków 2 i 3 - jest ruch wahadłowy :!: :!: :!: :!: :!:
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 05.06.2013 10:08

Lednice napisał(a):Dzisiaj tam jechałem,
zaraz zakładam wątek o remoncie.
Okazuje się, że już zaczęli remont odcinków 2 i 3 - jest ruch wahadłowy :!: :!: :!: :!: :!:

Może postanowili wyremontować przed szczytem wakacyjnym :?:
Ja do tej pory jeździłem tą trasą (tam - przez Lesznę Górną, z powrotem obwodnicą i przez Cieszyn), więc gdyby się nie wyrobili do sierpnia, to mam alternatywę Żywiec-Zwardoń, ale nie wiem czy to byłby dobry wybór :?:
Ty tam częśto jeżdzisz, więc dokładnie będę się wczytywał w Twoje posty w tej sprawie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2013 10:27

Droga z Bielska do Żywca w zwykłe dni tygodnia to jest mały horror.
Za Zwardoniem odcinek słowacki za dobry o jazdy nie jest.
Do sierpnia raczej się wyrobią.
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 05.06.2013 10:31

Lednice napisał(a):Droga z Bielska do Żywca w zwykłe dni tygodnia to jest mały horror.
Za Zwardoniem odcinek słowacki za dobry do jazdy nie jest.
Do sierpnia raczej się wyrobią.

Jadę w sobotę, ale do trasy na Zwardoń za bardzo przekonany nie byłem, więc dzięki za utwierdzenie :D
Zostaje tylko trzymać kciuki za Czechów :mrgreen:
Jeszcze raz dzięki :)
ZenDan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZenDan » 05.06.2013 15:21

Sick napisał(a):
Michalm2012 napisał(a):Mam pytanie odnośnie trasy s1 i 1 w Tychach. Na sv widać że jest tam spory korek. Czy ta trasa do Cieszyna korkuję się mocno? Czy lepiej nadłożyć trochę i pojechać A1 do Zor i dalej wiślanką?

W Tychach trwa przebudowa dk1. W tygodniu się korkuje i lepiej to miejsce omijać. W niedzielę ruch płynny choć z powodu zniszczonej nawierzchni około 1 km jedzie się bardzo wolno.

Zdecydowanie A1 do Żor dalej "wiślanką" w Pawłowicach w 938 na jeżeli już jest otwarta bo był remont dla wszystkich z centrum PL jadących na Cieszyn.
Przy okazji jadę 16.06. tj. niedziela ok. godz. porannych będę na granicy SLO/HR czy mogę się spodziewać dużego tłoku :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 83
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone