karo11 napisał(a):Witam, wybieram się do CRO w nocy z 12 na 13 lipca (z piątku na sobotę) czyli chyba najgorszy wariant. W jakich godzinach są największe korki na przejściu wMacelj, chciałbym dostosować godziny podróży aby je ominąć? Zawsze jeździłem przez Węgry i tam nie było tych problemów
darek1 napisał(a):Z moich 6 podrózy wynika, że najgorszy wariant to z piatku na sobotę. Dużo lepszy jest z soboty na niedzielę - nigdy nie stałem w korkach - to chyba winno ciebie przekonać. Oczywiście najlepszy wariant to jazda w tygodniu.
pendecha napisał(a):witam, przepraszam że w tym dziale,
Cooleczka czy mógłbyś na prv adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl wkleić trasę z Ostrowa do Split. Startuję pierwszy raz (z Poznania) do Chorwacji właśnie do Split. Dzięki za pomoc.
Przepraszam za spam
cooleczka napisał(a):hej, zapytam bardziej doświadczonych,
klepnąłem Hvar od 24 sierpnia (sobota),
wyjeżdżam dzień wcześniej w nocy, zamierzam być przed południem na promie w Splicie.
Trochę poczytałem o korkach i boję się, że dopadną mnie po drodze. Jak myślicie, może lepiej przesunąć pobyt już od piątku (pod warunkiem, że wynajmujący pójdzie mi na to).
pozdr
Lednice napisał(a):cooleczka napisał(a):hej, zapytam bardziej doświadczonych,
klepnąłem Hvar od 24 sierpnia (sobota),
wyjeżdżam dzień wcześniej w nocy, zamierzam być przed południem na promie w Splicie.
Trochę poczytałem o korkach i boję się, że dopadną mnie po drodze. Jak myślicie, może lepiej przesunąć pobyt już od piątku (pod warunkiem, że wynajmujący pójdzie mi na to).
pozdr
Jak pójdzie, to pojechać dzień wcześniej
Jeden dzień dłużej albo możliwy korek - raczej wybór jest prosty
cooleczka napisał(a):wiesz, ja obstawiałem że granicę przekroczę gdzieś w okolicach 4 rano, wtedy też bramki stoją?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi