napisał(a) adamosos » 11.06.2024 12:13
adamosos napisał(a):piekara114 napisał(a):adamosos napisał(a):piekara114 napisał(a):Zależy jak masz godziny my lotów, bo może się okazać, że nie 2 dni wycięte z życia, ale i tak 2 dni w plecy.
ale jak w plecy ??
loty są rano w niedzielę, z Katowic ~6:00 a z Zadaru ~8:00, ale odpada ~2x12h w samochodzie .
No to lux. Bo może być i tak, że wylot o 20, a powrót o 8 rano, więc i tak tcyh dwóch dni z tygodnia nie ma....
To fakt, zdarzało nam się już przylatywać na lunch (że trzeba było na pokój poczekać) i wylatywać wieczorem czyli in plus - kilka razy, natomiast raz straciliśmy dzień ponieważ wylot był o 23:50
no i w hotelu wylądowaliśmy ostatecznie nad ranem jakby 2 dnia wakacji. Z tym że my zwykle na 2 tygodnie więc strata relatywnie mniejsza. Zależy jakie linie obsługują loty wakacyjnych biur.
To jeszcze dopiszę - może się komuś przyda może nie - rezerwowałem auto przez booking, wyszła śmieszna cena za Opla Corse ~600 zł / 7 dni, do tego ubezpieczenie za niecałe 200zł (Zurich Insurance Europe AG) ale - udział własny 1200EUR oraz 1400EUR kaucji w wypożyczalni.
Napisałem do wypożyczalni i jak wezmę u nich pełne ubezpieczenie ze zniesionym udziałem własnym to zapłacę 112 EUR za to (kaucja wtedy to 200EUR). Czekam tylko jeszcze na info czy to jest 112EUR + moje obecne ubezpieczenie czy zamiast tego mojego tylko u nich te - 112 EUR. Ale dla świętego spokoju wezmę raczej to ze zniesionym udziałem. Jak się nic nie stanie to bez różnicy ale w razie W będzie zonk.
Gospodarz u którego nocujemy odpisał że poprzedni goście wyjeżdżają w sobotę więc ogarnie i możemy na kwadrat wbijać prosto z lotniska na śniadanie
Z ciekawości sprawdziłem na wrześniowy tydzień w Grecji - w Auto union__ 270EUR / tydzień, a przez booking podobna cena jak w Chorwacji ~800zł ale to samo z ubezpieczeniem - czyli znacznie taniej przez booking.