te kiero napisał(a):Promet.Sl pokazuje na mapie w ciągu autostrady i na Razcepach roboty drogowe. Stąd pewnie korek. Obecnie to 2,5km.
Ogólnie okolice Ljubljany lubi się korkować i spowalniać i bez robót drogowych, więc zwężka tylko to pogłębia.
Marsallah napisał(a):Korek na autostradzie, a obok świetna darmowa droga - resztę dopowiedzcie sobie sami, czy warto jeździć w sezonie (zwłaszcza w soboty) autocestą na odcinku Sentilj - Macelj
markid napisał(a):Nie wiem jak to GM liczy ale tak dla testu wrzuciłem sobie na teraz trasę Kielce - Split przez CZ-AU-SL oraz przez SK-HU i odległość z dokładnością do kilku km praktycznie taka sama, czasowo ta pierwsza jest o pół godziny szybsza ale gdy zerknąć na mapę to na tej pierwszej jest na oko kilkanaście punktów z robotami drogowymi, a na tej drugiej ... dwa.
W długi weekend jechałem do Włoch i z powrotem - roboty drogowe i spowolnienia w Czechach - standard.
Koenig napisał(a):Duże korki się tworzą w tym tunelu? Planowałem w tym roku w tamtą stronę jechać autostradą i nie wiem czy warto. Będę tam koło godziny 10 rano, tylko że w środku tygodnia.
rodzynpatryk napisał(a):Dwa razy jechałem przez Boboszów i to w obie strony. Za pierwszym razem, wracając z Chorwacji nad ranem, nawigacja zgubiła sygnał i nie mogła się już odnaleźć. Wtedy do laski wróciła mapa papierowa i też dałem radę decyzja raczej podjęta, w sobotę po 16/17 nie powinno być strasznego ruchu na Kłodzko więc zobaczymy ale dzięki za rady
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi