Tylko, zanim weźmiesz ten bilet, i dalej jazda, to ile czasu postoisz w korku po niego.
Weź pod uwagę, że wszyscy zatrzymają się dopiero na bramkach, a nikt ich na granicy nie zatrzyma.
adamosos napisał(a):Na granicy stanie 10 - 15 minut niby nie dużo ale nie lubię, zatem nawet taka 'oszczędność' dla mnie bezcenna.
Więc jadąc na Istrię - brak granicy Slo-Cro - bezcenny !!!
wasky77 napisał(a):To teraz będzie lepiej wg was z tym korkowaniem się na autostradach w Cro czy jak?
Moja pierwsza podróż autem i akurat mam plan jechać na noc, gdzie pewnie dużo tak planuje osób, czy większy, ruch w dzień?
Pod powiedzcie cos
wasky77 napisał(a):To teraz będzie lepiej wg was z tym korkowaniem się na autostradach w Cro czy jak?
Moja pierwsza podróż autem i akurat mam plan jechać na noc, gdzie pewnie dużo tak planuje osób, czy większy, ruch w dzień?
Pod powiedzcie cos
dids76 napisał(a):wasky77 napisał(a):To teraz będzie lepiej wg was z tym korkowaniem się na autostradach w Cro czy jak?
Pod powiedzcie cos
Więcej od pory dnia zależy od dnia tygodnia i terminu w którym jedziesz Na granicach nie będzie się tak korowało, niestety do czasu aż Chorwaci zmienią sposób płatności za autostrady nadal będzie się korkowało Lučko w obu kierunkach.
Ps. Nie da się całej trasy do Chorwacji zrobić na noc
Janusz Bajcer napisał(a):wasky77 napisał(a):To teraz będzie lepiej wg was z tym korkowaniem się na autostradach w Cro czy jak?
Pod powiedzcie cos
Większość jedzie w dzień bo noc jest od spania
wasky77 napisał(a):
Dobrze powiedziane, ja akurat będę w podróży 2+2 i wg mi się najlepiej jeździ na noc w trasy, nie wiem czemu ale tak jest
Planuje wyjazd z PL popołudniem późnym tak żeby być w swoim miejscu w miarę rano
wasky77 napisał(a):
Nie z Łodzi, a Głogowa(dolnośląskie) i tak mi pokazało teraz google maps że przez Czechy, Austrię i Słowację będę na wysokości Zadaru za ok 9.5h no plus postoje itd jak mówisz z
wasky77 napisał(a):Ogólnie mi cała trasę pokazuje 13 i pół godziny a realnie pewnie w 15h wyjdzie
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi