Nie do końca ten temat ale mam nadzieję, że admini przymkną oko
Wiadomo kiedy Chorwacja wejdzie do strefy Schengen?
empire13 napisał(a):Nie do końca ten temat ale mam nadzieję, że admini przymkną oko
Janusz Bajcer napisał(a):empire13 napisał(a):Nie do końca ten temat ale mam nadzieję, że admini przymkną oko
Dzisiaj dobra wiadomość:
https://turystyka.wp.pl/chorwacja-w-str ... 117226144a
Czyli znalazłeś jakiś fajny nocleg?yzedef napisał(a):No właśnie że przegłosowali to każdy wie ale pytanie od kiedy ?, oby przed sezonem turystycznym bo to większości z nas zaoszczędzi sporo czasu.
Janusz Bajcer napisał(a):W zamieszczonym linku:
Cyt: Parlament Europejski przegłosował poparcie dla wejścia Chorwacji do strefy Schengen już od stycznia 2023 roku.
- https://podroze.wprost.pl/10947268/chor ... ji-pe.htmlNiestety podjęcie decyzji przez Parlament Europejski nie jest równoznaczne z przyjęciem Chorwacji do wspomnianej strefy. Ostateczna decyzja będzie bowiem należała do Rady UE. Ta musi być jednomyślna, aby postanowienie mogło wejść w życie.
piekara114 napisał(a):Czyli znalazłeś jakiś fajny nocleg?yzedef napisał(a):No właśnie że przegłosowali to każdy wie ale pytanie od kiedy ?, oby przed sezonem turystycznym bo to większości z nas zaoszczędzi sporo czasu.
Janusz Bajcer napisał(a):W zamieszczonym linku:
Cyt: Parlament Europejski przegłosował poparcie dla wejścia Chorwacji do strefy Schengen już od stycznia 2023 roku.
komaciek napisał(a):A pamiętacie
prof. Jan Miodek:
"Chociaż często spotykam się z rozmaitymi potworkami. Takimi jak destynacja, która w Słowniku języka polskiego nie istnieje, a jedyne znaczenie, jakie udało mi się odnaleźć dla niej w polszczyźnie, to "ostateczny cel podróży statków". W takim sensie destynacją Batorego mogło być Buenos Aires. A teraz, niezależnie od tego, czy jesteśmy we Wrocławiu, czy w Koziej Wólce, znajdziemy tam wakacyjne destynacje, takie jak Egipt, Grecja czy Wyspy Kanaryjskie."
stachan napisał(a):komaciek napisał(a):A pamiętacie
Pięknie to ująłeś - kwintesencja wyprawy wakacyjnej, z którą się utożsamiam i stosuję ten scenariusz w każdym roku...
PS Ogromna prośba o spuszczenie zasłony zapomnienia na bubla językowego, którym jest słowo destynacjaprof. Jan Miodek:
"Chociaż często spotykam się z rozmaitymi potworkami. Takimi jak destynacja, która w Słowniku języka polskiego nie istnieje, a jedyne znaczenie, jakie udało mi się odnaleźć dla niej w polszczyźnie, to "ostateczny cel podróży statków". W takim sensie destynacją Batorego mogło być Buenos Aires. A teraz, niezależnie od tego, czy jesteśmy we Wrocławiu, czy w Koziej Wólce, znajdziemy tam wakacyjne destynacje, takie jak Egipt, Grecja czy Wyspy Kanaryjskie."
Wg mnie kiepsko to wygląda, aby udało się w terminie zakończyć prace... Już w sierpniu były spore opóźnienia...https://zywiec.naszemiasto.pl/budowa-ob ... c1-8951845yarko2000 napisał(a):Zmieniając trochę temat, czy ktoś jeździ S1 lub jest z rejonu Żywca? Jak idą pracę na obwodnicy Węgierskiej Górki?
Zakończą przed wakacjami? W teorii mieli zakończyć w sierpniu 2023 (nie licząc czasu styczeń-marzec), ale wakacje zaczynają się trochę wcześniej.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi