Dzięki, raz tamtędy wracałem, również bez problemów.
Ale mimo wszystko nie spodziewałem się aż takiego korka w tygodniu w Dragonja.
majkel001 napisał(a):Cześć. W tym roku jedziemy w połowie sierpnia. O ile trasę aby ominąć korki w Macelj mam już sprawdzoną, to zastanawiam się jak ominąć ewentualny zator na bramkach Lucko. Chodzi mi o powrót, będziemy wracać w sobotę 27 sieprnia 2022, więc raczej ruch będzie spory. Ktoś ma jakiś sprawdzony objazd?
firemantom napisał(a):Niestety z konieczności w tym roku zarówno wyjazd jak i powrót wypadł w piątek. Czy ktoś z Was ma doświadczenia, czy w godzinach wieczornych tj. między 21 a północą przestoje na przejściu Gruskovje/Macejl bywają duże?
firemantom napisał(a):Niestety z konieczności w tym roku zarówno wyjazd jak i powrót wypadł w piątek. Czy ktoś z Was ma doświadczenia, czy w godzinach wieczornych tj. między 21 a północą przestoje na przejściu Gruskovje/Macejl bywają duże?
biokd napisał(a): Ale czy jest coś czego zdecydowanie radzicie unikać na tej trasie?
marekkowalak napisał(a):
Radziłbym uniknąć trasy przez Czechy i Austrię , a pojechać spokojnie przez Słowację i Węgry
biokd napisał(a):marekkowalak napisał(a):
Radziłbym uniknąć trasy przez Czechy i Austrię , a pojechać spokojnie przez Słowację i Węgry
wolę całą trasę autostrada przejechać, a bardzo wygodnie jezdzi mi się przez CZ/AT/SLO
biokd napisał(a):marekkowalak napisał(a):
Tej opcji nie biorę pod uwagę w ramach upartej zasady "nie jechałem i nie zamierzam" wolę całą trasę autostrada przejechać, a bardzo wygodnie jezdzi mi się przez CZ/AT/SLO, do Chorwacji przeważnie bez korków, bo w nocy, jedynie co może ograniczyć to remonty i objazdy, więc o to tu głównie pytam na tej właśnie trasie
dids76 napisał(a):biokd napisał(a):marekkowalak napisał(a):
Tej opcji nie biorę pod uwagę w ramach upartej zasady "nie jechałem i nie zamierzam" wolę całą trasę autostrada przejechać, a bardzo wygodnie jezdzi mi się przez CZ/AT/SLO, do Chorwacji przeważnie bez korków, bo w nocy, jedynie co może ograniczyć to remonty i objazdy, więc o to tu głównie pytam na tej właśnie trasie
Sporo utrudnień jest na odcinku Ołomuniec - Brno i tam lubi się korkować
Marsallah napisał(a):biokd napisał(a):marekkowalak napisał(a):
wolę całą trasę autostrada przejechać, a bardzo wygodnie jezdzi mi się przez CZ/AT/SLO
Kolego, ale to się wzajemnie wyklucza
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi