Dzięki za odzew.
Chętnie bym skorzystał, ale mam prawdopodobnie za mało postów i wyskakuje: "Nie masz uprawnień do wysyłania prywatnych wiadomości."
Mogę tylko otrzymywać.
berater napisał(a):Jest to mój pierwszy post na forum, zatem witam wszystkich.
Potrzebuję Waszej pomocy, życzliwych rad i komentarzy nt. poniższego planu:
Wybieram się z rodziną i niestety z psem (zakała rodziny) z Piaseczna pod Warszawą do Baška Voda.
Będzie to moja pierwsza w życiu wyprawa do CRO.
berater napisał(a):
Z racji wieku, zdrowia, towarzystwa i faktu, że będę jedynym kierowcą, planuję jazdę wyłącznie za dnia, z 2 noclegami po drodze, w każdą stronę.
W pierwszą stronę:
Planowany start - piątek 26.08. godz. 8:00
Planowany finisz - niedziela 28.08. do godz. 16:00
berater napisał(a):A mógłbyś skomentować powrót, w dniach, które opisałem.
berater napisał(a):Jest to mój pierwszy post na forum, zatem witam wszystkich.
Potrzebuję Waszej pomocy, życzliwych rad i komentarzy nt. poniższego planu:
Wybieram się z rodziną i niestety z psem (zakała rodziny) z Piaseczna pod Warszawą do Baška Voda.
Będzie to moja pierwsza w życiu wyprawa do CRO.
Z racji wieku, zdrowia, towarzystwa i faktu, że będę jedynym kierowcą, planuję jazdę wyłącznie za dnia, z 2 noclegami po drodze, w każdą stronę.
W pierwszą stronę:
Planowany start - piątek 26.08. godz. 8:00
Planowany finisz - niedziela 28.08. do godz. 16:00
Powrót:
Planowany start - czwartek 08.09. godz. 9:00
Planowany finisz - sobota 10.09. godz. 16:00
Proszę o ocenę sensowności doboru dni tygodnia (korki, przejścia graniczne)
Nie mam żadnej preferowanej trasy, dlatego planuję to co podpowiada GM (w załączniku). Trochę niepokojąca jest ilość robót drogowych. Proszę o podpowiedź, czy nie trafię na jakieś poważne i znane Wam zasadzki, a jeśli tak, to jaka alternatywa.
berater napisał(a):Szukałem jakichś analogii z informacjami od innych użytkowników, ale nikt nie jeździ na 3 razy z dwoma noclegami.
Jak dzień wyjazdu jest dobry, to dzień środkowy albo końcowy do bani. Jak chcę wybrać środkowy i końcowy jakiś znośny, to pierwszy dzień wydaję się fatalny.
Ni go w kij ni go w oko.
berater napisał(a):Szukałem jakichś analogii z informacjami od innych użytkowników, ale nikt nie jeździ na 3 razy z dwoma noclegami.
Jak dzień wyjazdu jest dobry, to dzień środkowy albo końcowy do bani. Jak chcę wybrać środkowy i końcowy jakiś znośny, to pierwszy dzień wydaję się fatalny.
Ni go w kij ni go w oko.
dids76 napisał(a):A1 w Polsce nie jest wielkim problemem, od Kamieńska do Częstochowy są już 3 pasy. Jedynie odcinek od Piotrkowa do Kamieńska to jeszcze budowa ale po dwa pasy w każdą stronę. Jeżeli planujesz z noclegiem to wybierz trasę przez Słowację i Węgry z noclegiem na Węgrzech np. w Lenti. Od kilku lat jeździmy z psem z noclegiem na Węgrzech.
jarek24 napisał(a):Hmm .Ja również mieszkam kila kilometrów na południe od Wrocka i z podwórka do Macelj mam 700 km przez Boboszów.Wychodzi na to ,że mieszkamy przynajmniej w tej samej gminie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi