Jak sytuacja przed Mikulowem.
Dalej remont i objazd?
Czy od razu jechać na Brzecław?
Sylwiaprz napisał(a):Miałam na myśli że w naszym przypadku wypełnienie enter croatia nic nie dało, bo tak było
Sylwiaprz napisał(a):Nic nie dało wypełnienie enter croatia [...] Kontrola tylko dowód osobistych, nikt nie pytał o nic więcej.
Już nawet nad ranem potrafi być. 10 to w poprzednich latach pewniak. Moje doświadczenie pokazuje, że najlepiej być między północą a 3 rano i bezproblemowy wjazd prawie pewny.Senegal napisał(a):Ma ktoś informację do której godziny w soboty zazwyczaj tworzyła się kolejka do wjazdu do Chorwacji?
Senegal napisał(a):sorki, że nie w tym wątku. Bardziej mnie interesuje czy pod wieczór : 16-18:00 się rozluźnia? Z soboty na niedziele chcę zrobić nocleg, może właśnie po stronie już chorwackiej. Nad ranem mi się nie uśmiecha wjeżdżać do Chorwacji by tam przenocować, bo bym musiał po jakiś 10 godzinach jazdy, jeszcze potem cały dzień bujać się z małym dzieckiem bez celu.
North Slav napisał(a):Pytanie trochę z innej beczki: zawrócili kogoś w tym roku z Mureck?
AdamZ napisał(a):Rozpocząłem dzisiaj powrót ze Splitu i o ile droga powrotna na Chorwackich autostradach była bezproblemowa tak na przeciwnych pasach mijałem koszmarny korek w punkcie pobrania biletu w Lucko (piątek godz. 15). Generalnie widać rozpoczęcie sezonu na autostradzie, spory ruch i zagęszczenie na pasach w stronę wybrzeża. Przy okazji odradzę jednak przekraczanie granicy slo/cro w szczycie sezonu na przejściu w Zavrč. O ile samo przejście jest puste i przejazd zajmuje kilka minut to po stronie chorwackiej przez kilkanaście kilometrów trwa remont drogi. Mijałem kilka wahadeł sterowanych światłami. W sezonie mogą tam tworzyć się korki.