Marsallah napisał(a):Pytanie ogólne, bo wujek gugiel mnie nie rozumie...
Czytałem wątek Janusza z FAQ i już widzę, że podróż w tym roku (o ile do lata nie zmienią się zasady) należy planować z pominięciem Czech. Doczytałem się też, że na granicy AUT-SLO kontrole będą się odbywały tylko na głównych przejściach
Nie wiem jak jest dla innych nacji - prawdę powiedziawszy nie chce mi się szukać - ale na razie dla Niemców jest:Marsallah napisał(a):Doczytałem się też, że na granicy AUT-SLO kontrole będą się odbywały tylko na głównych przejściach (ja pewnie pojadę przez Mureck, więc luz).
ADAC, 30.04.2021 napisał(a):Ebenfalls wichtig zu wissen: Deutsche Staatsbürger dürfen laut Information der Deutschen Botschaft in Ljubljana die Landesgrenze zwischen Slowenien und Österreich nur über die Autobahnübergänge Karawankentunnel und Spielfeld sowie über die Grenzstellen Loibltunnel, Bad Radkersburg und Sicheldorf passieren.
translator napisał(a):Warto też wiedzieć: Według informacji Ambasady Niemiec w Lublanie, obywatele Niemiec mogą przekraczać granicę między Słowenią a Austrią tylko przez przejścia autostradowe Karawankentunnel i Spielfeld oraz przez przejścia graniczne Loibltunnel, Bad Radkersburg i Sicheldorf.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi