Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sebu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebu » 07.09.2020 18:12

marekkowalak napisał(a):sebu - a jak odcinek od Koszyc do Miszkolca? Dużo utrudnień z powodu remontów?

Po wyjeździe z Koszyc pojechałem na obwodnice ,na końcu której jest przejście graniczne . Wygląda na tymczasowe ,bo celnicy siedzą w busie . Poubierani w mundury pozapinani po szyje , aż mi się szkoda ludzi zrobiło bo upał 29 stopni . Dobrze wiem jak się czuli bo też mam przyjemność nosić podobną zbroje . Cała odprawa to szybka piłka .
Co do tranzytu ,to mamy mapę z zaznaczonymi stacjami Cpn w których powinniśmy tankować , jednak na zdrowy rozsądek jeśli ma braknąć paliwa czy jest potrzeba fizjologiczna to nie ma spinki . Staniesz gdzie musisz , zachować zasady bezpieczeństwa covid 19 i będzie ok. Nie ma patroli na cpn ,które by szukały samochodów z nalepką OFT . Na trasie po zjeździe na E71 80% aut jakie minąłem to PL . To samo odczucie mam na miejscu w Promajnie .
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 07.09.2020 18:50

sebu napisał(a):
marekkowalak napisał(a):sebu - a jak odcinek od Koszyc do Miszkolca? Dużo utrudnień z powodu remontów?

Po wyjeździe z Koszyc pojechałem na obwodnice ,na końcu której jest przejście graniczne . Wygląda na tymczasowe ,bo celnicy siedzą w busie . Poubierani w mundury pozapinani po szyje , aż mi się szkoda ludzi zrobiło bo upał 29 stopni . Dobrze wiem jak się czuli bo też mam przyjemność nosić podobną zbroje . Cała odprawa to szybka piłka .

Ale mnie chodziło o stan drogi na odcinku do Miszkolca po węgierskiej stronie - tam, gdzie Węgrzy budują nową autostradę. :D
sebu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebu » 07.09.2020 19:07

Na odcinku gdzie równolegle do E71 trwa budowa drogi ,nawierzchnia drogi jest kiepska .Są też utrudnienia w postaci małych objazdów . Jechałem w niedziele ,więc drogowców nie widziałem , jednak w dzień powszedni trzeba sie liczyć z pracami na drodze . Ale to trwa już kilka lat , więc kto jechał ta drogą wie jak to wygląda . Na Słowacji od Preszowa do Starej lubownej też jest zmiana nawierzchni powrotnego pasa , więc też będzie zatwardzenie w tygodniu
Wracam 17 września to dam znać jak wygląda powrót w tygodniu
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 07.09.2020 20:44

Dzięki za info :papa:
Joaszy92
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joaszy92 » 04.10.2020 11:44

Witam, jestem na etapie rezerwacji noclegów na przyszłoroczne wakacje pierwszy raz wybieramy się w weekend i dlatego też zwracam się z prośbą o poradę czy lepiej wyjeżdżać w niedzielę nad ranem czy noc niedziela/poniedziałek. Trasa Śląsk-Makarska
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.10.2020 11:47

Weekendy czerwcowe czy wrześniowe. :?:
Joaszy92
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joaszy92 » 04.10.2020 11:55

Pierwszy weekend wakacji, końcówka czerwca
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.10.2020 11:58

Zawsze lepiej jechać w niedzielę.
Pierwszy post w wątku stary, ale w większości aktualny.
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 07.10.2020 20:31

Joaszy92 napisał(a):Witam, jestem na etapie rezerwacji noclegów na przyszłoroczne wakacje pierwszy raz wybieramy się w weekend i dlatego też zwracam się z prośbą o poradę czy lepiej wyjeżdżać w niedzielę nad ranem czy noc niedziela/poniedziałek. Trasa Śląsk-Makarska

Polecam niedzielę rano.
Jechałem tak w 2017. Wyjazd 5 rano z Krakowa i na całej trasie puchy - Kraków - Zwardoń - Bratysława - Nagykanizsa - nocleg i w poniedziałek jechałem dalej.
W poniedziałek już trochę gorzej - sporo tirów zwłaszcza koło Zagrzebia. Ale im dalej od stolicy tym większe luzy.
Jak będziesz jechał na raz, to tym bardziej polecam niedzielę rano.
Jaka trasa chcesz jechać?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.10.2020 09:20

coglin napisał(a):Polecam niedzielę rano. Jechałem tak w 2017. Wyjazd 5 rano z Krakowa i na całej trasie puchy - Kraków - Zwardoń - Bratysława - Nagykanizsa - nocleg i w poniedziałek jechałem dalej.
W poniedziałek już trochę gorzej - sporo tirów zwłaszcza koło Zagrzebia. Ale im dalej od stolicy tym większe luzy.
Jak będziesz jechał na raz, to tym bardziej polecam niedzielę rano ...

Niby tak, ale statystycznie najwięcej ludzi zmarnuje w ten sposób 2 dni wypoczynku. Kiedyś kończyłem pracę w piątek koło 15tej, do auta i sobota rano śniadanie nad Adriatykiem. W Twojej propozycji uroki cro podziwiamy jakieś 2 doby później. No mi szkoda czasu. Wolę nawet z 2h dłużej jechać niż 2 dni marnować. My wyjeżdżamy w czwartek po robocie, gdyż zdecydowanie lepiej się jedzie niż w piątek.
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 08.10.2020 11:28

Tyle, że ja pisze jak było w niedziele i poniedziałek. Skoro Joaszy92 pyta o niedziele rano i noc niedziela/poniedziałek, nie będę pisał "jedźcie w piątek", bo trochę to bez sensu.
Każdy jedzie jak chce - 1 dzień, 2, nawet 3 jak mu pasuje.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.10.2020 11:46

coglin napisał(a):Tyle, że ja pisze jak było w niedziele i poniedziałek. Skoro Joaszy92 pyta o niedziele rano i noc niedziela/poniedziałek, nie będę pisał "jedźcie w piątek", bo trochę to bez sensu.
Każdy jedzie jak chce - 1 dzień, 2, nawet 3 jak mu pasuje.

Jasna sprawa, niech ruch się rozkłada na różne dni. Jeden woli jechać 2 godziny dłużej, a inny woli być w cro 2 dni krócej biorąc tyle samo urlopu jednak stracić np. 2 godziny mniej na dojazd. Ludzie mają różne priorytety, niektórzy też pracują w weekendy, inni nie mają wielkiego wyboru co do dni swojego urlopu.
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 30.12.2020 09:20

Hej.
Ktoś coś w temacie moze wie czy zakończyła się odbudowa mostu za Pochorelicami a przed Mikulovem ?
Objazd tego był tragiczny już w lipcu a teraz pewnie droga będzie jeszcze bardziej zniszczona.
Pzdr
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.12.2020 09:35

Venom555 napisał(a):Hej.
Ktoś coś w temacie moze wie czy zakończyła się odbudowa mostu za Pochorelicami a przed Mikulovem ?
Objazd tego był tragiczny już w lipcu a teraz pewnie droga będzie jeszcze bardziej zniszczona.
Pzdr

Zakończyła https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/silni ... ny/1970713
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 30.12.2020 09:44

dids76 napisał(a):Zakończyła https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/silni ... ny/1970713

Fantastyczna wiadomość :-)
Dzięki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 700
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone