el_guapo napisał(a):LIVE
Wwa-Czwa = 2h
Start o 3:15
Dobre wiesci.
Szerokosci!
MRK napisał(a):Startuję za jakieś 9h... i nadal ślęczę, czy jechać przez CZ-SL-AU, czy CZ-SK-HU... A to sobota:). Będzie wesoło.
Piotrek_Staś napisał(a):Kerad n napisał(a):Witam Wszystkich,
Raport z trasy do Cro.
Wyjazd z Opatowa, w ostatnią niedzielę około 22.
Z pewnych względów dojazd do A4 i w stronę Katowice.
Następnie A1 w stronę Ostrawy. Tankowanie tym razem na ostatnim BP przy autostradzie oraz zakup winiety na pierwszej stacji po czeskiej stronie. Przejazd przez Czechy do Ostrawy, później wg Google objazd remontowanego mostu i witamy w Austrii. Winieta na granicy, kierunek Wieden.
Na autostradzie w stronę Wiednia aktywny fotoradar, ustrzelił niestety rodaka. Wiedeń bez problemu, dużo fotoradarów. Dalej do Graz, spokojnie. Przez remontowany odcinek również. W okolicach Graz ogrzewanie do 100. Granica bardzo szybko. W Sloweni winieta, zaraz za granicą byli przygotowani do kontroli. Tankowanie diesel plus po 1,22 śniadanie i dalej w stronę Maceli. Google pokazał korek na 2 godziny i 40 minut, szybka decyzja i objazd przez Dobovec, kawalek stara drogą, następnie autostradą do Zagrzeb. Bramki Lucko, sprawnie, niestety dalej już gorzej, dużo aut, wolna jazda, czasami nawet parking na kilka minut. I tak do Karlovac. Trochę szybciej od rozjazd na Rijeka. Stopniowo coraz bardziej sprawnie, tunele też i tak szczęśliwie po raz kolejny spędzamy wakacje w Chorwacji.
Pozdrowienia dla wszystkich po i przed i w trakcie wakacji
@Kerad n
Dzięki za przydatną relację. Czy mógłbyś wrzucić mapkę z objazdem przez Słowenię który wybrałeś ?
MRK napisał(a):Startuję za jakieś 9h... i nadal ślęczę, czy jechać przez CZ-SL-AU, czy CZ-SK-HU... A to sobota:). Będzie wesoło.
empire13 napisał(a):MRK napisał(a):Startuję za jakieś 9h... i nadal ślęczę, czy jechać przez CZ-SL-AU, czy CZ-SK-HU... A to sobota:). Będzie wesoło.
Też ruszam w sobotę ok 5:00
Winiety już mam na SK-HU.
Austria może pierwsza wprowadzić jakieś ograniczenia więc to dodatkowy argument by uniknąć jazdy przez ten kraj.
Kerad n napisał(a):MRK napisał(a):Startuję za jakieś 9h... i nadal ślęczę, czy jechać przez CZ-SL-AU, czy CZ-SK-HU... A to sobota:). Będzie wesoło.
Zawsze wyruszałem w niedzielę, rozpoczynając wakacje od poniedziałku, niestety w tym roku i w poprzednim, niewiele się różnił od weekend.
Trzyma kciuki. Dobrej podróży
bidziaq napisał(a):MRK napisał(a):Startuję za jakieś 9h... i nadal ślęczę, czy jechać przez CZ-SL-AU, czy CZ-SK-HU... A to sobota:). Będzie wesoło.
Startuje za 4h i lecę przez SK HUN
MRK napisał(a):Kerad n napisał(a):MRK napisał(a):Startuję za jakieś 9h... i nadal ślęczę, czy jechać przez CZ-SL-AU, czy CZ-SK-HU... A to sobota:). Będzie wesoło.
Zawsze wyruszałem w niedzielę, rozpoczynając wakacje od poniedziałku, niestety w tym roku i w poprzednim, niewiele się różnił od weekend.
No tyle, że jutro sobota:). A Twój objazd chyba trochę karkołomny:). Nie wpadłbym na niego, powiem szczerze..., no ale, potrzeba matką wynalazku:).
Kerad n napisał(a):MRK napisał(a):Kerad n napisał(a):MRK napisał(a):Startuję za jakieś 9h... i nadal ślęczę, czy jechać przez CZ-SL-AU, czy CZ-SK-HU... A to sobota:). Będzie wesoło.
No tyle, że jutro sobota:). A Twój objazd chyba trochę karkołomny:). Nie wpadłbym na niego, powiem szczerze..., no ale, potrzeba matką wynalazku:).
Wyszedłem z założenia iż lepiej jechać niż stać. Paru naszych i i lokalnych tak jechało, to i ja też. Wracam w przyszłym tygodniu, zobaczymy jak się rozwinie sytuacja.
Szerokości