Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotrek_Staś
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_Staś » 10.08.2020 13:52

dids76 napisał(a):Czeską winietę kupuje przeważnie zaraz po wjeździe do Czech na pierwszej stacji Eurooil Antošovice.
Winiety na Słowację i Węgry kupuję przez neta na stronach eznamka i ematrica :papa:

@dids76
Dzięki serdeczne za wskazówki co do trasy i winiet. Chyba też pokuszę się o nocleg w Lenti.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 10.08.2020 13:56

Piotrek_Staś napisał(a):
robertms napisał(a):#Cayman82, dobra srednia.
Trasa PL-SK-HUN jest chyba bardziej przewidywalna. Gdzie jest wolniej, to jest, ale w wiekszosci wg tablic, wiec mozna lepiej zaplanowac podroz.
Jesli nic nie wykombinuja na "gorze", jade podobnie, ale dodaje do tego CZ.

Zdrówka!

@robertms
Czyli Twoja trasa to Ostrawa - Brno - Bratysława - Csorna - Szombathely - Redics i dalej na południe ? Czy jeszcze inaczej ?

Planuje: A1-Ostrawa-Brno-Bratyslawa-M1 (pod)Gyor-Szombathely-Lenti-Letenye -> Hvar... :)
Winiety: CZ-SK-HUN.

Szerokosci!
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.08.2020 15:39

Zrobiłem sobie przerwę od Cro na pięć lat (nie licząc tranzytu do Czarnogóry trzy lata temu), a teraz podkusiło i 15.08 startuję. Sobie tak czytam i widzę rzeź. Już się cały "cieszę":).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2020 16:47

Ja ka rzeź Marek, jedź i się nie przejmuj, poza tym, że w niektórych miejscach jest więcej ludzi to wszystko jest normalnie. Wypoczywaj, ja w czwartek niestety w drogę powrotną ruszam.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 10.08.2020 17:15

Crosmulti napisał(a):witam jestem tu nowy a może ktoś doradzić w mniej więcej w którym miejscu zjechać jadąc od Wiednia na ten Cvetlin -granica państwa .Chcę wyruszyć 13 w czwartek nad ranem ok 4 rano.Dzięki z góry za informację

Z A9 zjazd 222 Vogau... https://www.google.pl/maps/dir/46.74624 ... e0!5m1!1e1
Szczegóły objazdu w tym temacie objazdy-autostrady-w-slowenii-dyskusja-t29291-4455.html#p2164071
jakubpaciorek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubpaciorek » 10.08.2020 20:27

Wczoraj przejazd przez stare przejście w Letenye zajął ok godziny 9 rano zajął 10 minut. Jechałem (ze Śląska) prze Węgry pierwszy raz. Droga była rewelacyjna. Już chyba nigdy nie pojade do cro przez Austrię i Słowenię.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 10.08.2020 20:49

robertms napisał(a):
Piotrek_Staś napisał(a):
Trasa PL-SK-HUN jest chyba bardziej przewidywalna. Gdzie jest wolniej, to jest, ale w wiekszosci wg tablic, wiec mozna lepiej zaplanowac podroz.

Zdrówka!

@robertms
Czyli Twoja trasa to Ostrawa - Brno - Bratysława - Csorna - Szombathely - Redics i dalej na południe ? Czy jeszcze inaczej ?

Planuje: A1-Ostrawa-Brno-Bratyslawa-M1 (pod)Gyor-Szombathely-Lenti-Letenye -> Hvar... :)

Szerokosci!

Winiety: CZ-SK-H.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 10.08.2020 21:00

ziemniak napisał(a):Winiety: CZ-SK-H.

Tak, H, bez UN byloby jakos pusto... ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.08.2020 21:32

A przejście w Rupa? Ktoś coś?
bonovox75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonovox75 » 10.08.2020 21:45

jakubpaciorek napisał(a):Wczoraj przejazd przez stare przejście w Letenye zajął ok godziny 9 rano zajął 10 minut. Jechałem (ze Śląska) prze Węgry pierwszy raz. Droga była rewelacyjna. Już chyba nigdy nie pojade do cro przez Austrię i Słowenię.

Wszystko zależy od dnia i godziny. Ja przykładowo zawsze Austrię i Słowenię przejeżdżam między 22:00-03:00 i nigdy nie mam korków. Słowenię zawsze objazdami i generalnie przez Cvetlin wjeżdżam do Cro.
Bidon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bidon » 11.08.2020 07:49

Może w przyszłym roku już nie będzie stania na bramkach:
https://www.dalmacijadanas.hr/naplatne- ... tocestama/
Piotrek_Staś
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_Staś » 11.08.2020 08:02

robertms napisał(a):
Piotrek_Staś napisał(a):

Zdrówka!

@robertms

Szerokosci!

@robertms
Dzięki. Ja chyba atakuję tak samo. Tobie też bezpiecznej drogi.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 11.08.2020 09:39

Piotrek_Staś napisał(a):Ja chyba atakuję tak samo. Tobie też bezpiecznej drogi.

Staram sie jezdzic do HR w niedziele (wracac w soboty), do tego w ciagu dnia. Tym razem chyba tez sie uda, wiec w PN napisze, jak poszlo.
SoftRM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SoftRM » 11.08.2020 11:25

od 08.08 rozpoczął się remont autostrady A4 w rejonie góry św.Anny ( okolice Strzelec Opolskich)
radzę dla jadących Wrocław Opole ominąć ten kawałek
w niedziele popołudniu wracałem z Gliwic do Opola to co zobaczyłem po drugiej stronie - dramat
korek w stronę Katowic miał koło 10 km kończył się pod Gogolinem
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.08.2020 11:50

SoftRM napisał(a):od 08.08 rozpoczął się remont autostrady A4 w rejonie góry św.Anny ( okolice Strzelec Opolskich)
radzę dla jadących Wrocław Opole ominąć ten kawałek
w niedziele popołudniu wracałem z Gliwic do Opola to co zobaczyłem po drugiej stronie - dramat
korek w stronę Katowic miał koło 10 km kończył się pod Gogolinem

Czyli dla jadących od Wrocławia lepszą opcją jest Boboszów a jak już chcą A4 to do Krapkowic i dalej DK45 przez Racibórz do Chałupek :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 693
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone