Garo&Justa napisał(a):aegean11 napisał(a):LogiczneGaro&Justa napisał(a):aegean11 napisał(a):2-3 tygodnie temu na drogach było dość luźno, jedynie na przejściu SLO-HR ponad godzina czekania. Na marginesie, pas z EnterCroatia szedł najwolniej i mimo wypełnienia formularza i tak pytali o cel i numer telefonu.aneczka_m1 napisał(a):A ja mam pytanie planuje wyjazd z piątku na sobotę, jak jest na drogach, bo nigdy jeszcze tak nie jechałam na weekend? Jadę z południa w rejon Makarskiej
Ponoć pas EnterCroatia to pas dla nie mających wypełnionego formularza. Tak wynika z filmu z granicy, zamieszczonego na You Tube
Nie dla wszystkich, jak widac na wspomnianym filmie, ludzie mający formularze, ustawiali sie wlasnie na tym pasie. Powodowało to zatory bo pozniej musieli sie przenieść na lewy.
Tak jak do bramek z napisem Only Card ustawiają sie ci, którzy chcą płacić kartą, tak na pasie EnterCroatia ustawiają się mający formularze.
Czyli pas Enter Croatia jest dla tych co maja te formularze czy nie ? Ja mam wydrukowany plus tez potwierdzenie z apartamentu ze jestem zakwaterowany . Proszę wybaczyć za pytanie ale są tutaj nieścisłości odnośnie tego pasa , dziękuje za info