Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 01.08.2020 09:41

marekkowalak napisał(a):
Po co chcesz omijać wjazd na Lučko??

To tylko teraz tak wygląda, bo jest sobota rano. Do wieczora się uspokoi, a w nocy powinniśmy spokojnie przejechać bez żadnego przestoju.
Ja też jadę na noc, planuję być na Lučko ok. 5-5.30 (tylko że od A4) i nie zamierzam kombinować.

No niby tak, ale jak będzie wczesnie rano zapchany to ten objazd jest OK, juz 2 razy tak jechałem w poprzednich latach. Sprawdze więc czy tam są jakieś remonty no i jak będzie zawalony to myk na Jankomir:)
lukaszkolodziej
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszkolodziej » 01.08.2020 13:23

JEśli nie chcecie stac 3 godziny w korku w Gornji Macelj, to kosztem około 40 min lepiej uciekać na Zavrč
Sytuacja na tą chwilę .
Pozdrawiam
Załączniki:
1.png
ornak3
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ornak3 » 01.08.2020 19:44

Czołem,
Jutro wracam z Bristu i mam pytanie czy jest przejazd przez stare przejście w Latenye dla samochodów osobowych?

Bo z tego co dzisiaj obserwuję na gogle maps to na nowym przejściu cały czas korek.

Grzesiek
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.08.2020 19:58

ornak3 napisał(a):Czołem,
Jutro wracam z Bristu i mam pytanie czy jest przejazd przez stare przejście w Latenye dla samochodów osobowych?

Bo z tego co dzisiaj obserwuję na gogle maps to na nowym przejściu cały czas korek.

Grzesiek

Tak można jechać przez stare przejście
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.08.2020 15:40

Wczoraj w południe kierowcy wyjeżdżający z Lučko w stronę Jadranu od razu pakowali się w korek który kończył się między Karlovacem i Bosiljevem. W drugą stronę jeszcze większa masakra. Dojechałem w okolice Lučko zaraz po dwunastej, bramki przejechałem o 13.50, szybki przeskok do Mecelj. Tam stau już przy stacji INA Lepa Bukva. Na cestarnicy Trakošćan o 16.00, wjazd do Słowenii po 18.00. 70 km w 6 godzin :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.08.2020 15:51

Bravik napisał(a):Wczoraj w południe kierowcy wyjeżdżający z Lučko w stronę Jadranu od razu pakowali się w korek który kończył się między Karlovacem i Bosiljevem. W drugą stronę jeszcze większa masakra. Dojechałem w okolice Lučko zaraz po dwunastej, bramki przejechałem o 13.50, szybki przeskok do Mecelj. Tam stau już przy stacji INA Lepa Bukva. Na cestarnicy Trakošćan o 16.00, wjazd do Słowenii po 18.00. 70 km w 6 godzin :mrgreen:

Jechałeś przez Macelj, czy przez inne przejście? W weekendy od kilku tygodni tam jest masakra. :?
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.08.2020 15:52

dids76 napisał(a):
Bravik napisał(a):Wczoraj w południe kierowcy wyjeżdżający z Lučko w stronę Jadranu od razu pakowali się w korek który kończył się między Karlovacem i Bosiljevem. W drugą stronę jeszcze większa masakra. Dojechałem w okolice Lučko zaraz po dwunastej, bramki przejechałem o 13.50, szybki przeskok do Mecelj. Tam stau już przy stacji INA Lepa Bukva. Na cestarnicy Trakošćan o 16.00, wjazd do Słowenii po 18.00. 70 km w 6 godzin :mrgreen:

Jechałeś przez Macelj, czy przez inne przejście? W weekendy od kilku tygodni tam jest masakra. :?

Niestety, podkusiło mnie przez Macelj. Słoweńcy, gamonie, wpuszczali tylko przez dwa ścieżki. Chyba po złości. :roll:
Ostatnio edytowano 02.08.2020 16:27 przez Bravik, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.08.2020 15:57

Bravik napisał(a):
Niestety, podkusiło mnie przez Macelj. Słowacy, gamonie, wpuszczali tylko przez dwa ścieżki. Chyba po złości. :roll:

Kilka lat temu korek skończył się jeszcze przed stacją INA od tego czasu zjeżdżałem zawsze zjazdem na Đurmanec i jadąc D1 wzdłuż autostrady sprawdzałem jak wygląda sytuacja na niej. Jeeli było ok to traciłam maks 10 minut i wjeżdżałem w Macelj, jeżeli korki to albo Cvetlin albo nawrót i Rogatec. :papa:
emerel
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emerel » 02.08.2020 16:12

Bravik napisał(a):Niestety, podkusiło mnie przez Macelj. Słowacy, gamonie, wpuszczali tylko przez dwa ścieżki. Chyba po złości. :roll:

I kto tu jest gamoniem?
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.08.2020 16:30

emerel napisał(a):
Bravik napisał(a):Niestety, podkusiło mnie przez Macelj. Słowacy, gamonie, wpuszczali tylko przez dwa ścieżki. Chyba po złości. :roll:

I kto tu jest gamoniem?

A ty co, zwady szukasz? Spróbuj ewentualnie ze swoją ewentualną żoną...
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 02.08.2020 16:36

6 godzin to przykre... Potwierdza się stara prawda, że weekend to najgorszy czas na jazdę. Ja Macelj już sobie odpuściłem całkiem, mimo że zawsze jadę w środku tygodnia to i tak jadę na Cvetlin. Za kilka dni będę wracał, też przez Durmanec i Cvetlin.
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 02.08.2020 17:43

Wracałem dokładnie w tych samych godzinach 11:45 Lucko bramki bezgotówkowe 5-10 minut stania. Mimo, że Google Maps pokazywało że w Macejl nie ma dużego korka, pojechałem na Cvetlin. Tam malutki korek, nie wiadomo czemu 30 minut stania, po czym okazało się że słoweński celnik machał ręka i zero kontroli.
Polecam zatem zjazd na Cvetlin ii nie nie ufać Google Maps.
landzik23
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) landzik23 » 02.08.2020 18:03

Cvetlin niby ok. ale wczoraj ,tam ma wjazd do Chorwacji czekało się 2,5 h.
ornak3
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ornak3 » 03.08.2020 12:17

dids76 napisał(a):
ornak3 napisał(a):Czołem,

Grzesiek

Tak można jechać przez stare przejście

Dzięki za podpowiedź. Przejechałem przez stare przejście . Byłem jedynym samochodem w w stronę Węgier na bramce :D
oikos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) oikos » 03.08.2020 18:54

Podróż Dolny Śląsk ->Povljana Pag - 1300 km, 15 h przez Cz/Aut/Slv Zavrc /Cro. Gdyby nie korki na A1 w Cro, byłoby pewnie 2 h mniej.

-‐---‐------
Dziś ogromne korki na Mecejl (2-3h). Nawet nie próbowałem, tylko od razu odbiłem w Ptuj na Zavrc. Fakt, nadrabia człowiek ok 50 km, ale kolejek prawie nie ma (przede mną byly raptem 2 osobówki).

W Lucko kolejki do bramek na ok 15minut, ale koszmar zaczyna się za nimi. Zatory ciągną sie aż do rozjazdu na Rijekę, potem kolejna seria korków pomiędzy Mala Kapela a Sv Rok
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 684
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone