Witajcie z Postiry
Mam pytanie.
Wracam w sobotę, niestety już w tą najbliższą. Zawsze z wysp wracam wg schematu: pierwszy prom do Splitu (w Splicie około 7.00 rano), potem trasa SLO-AUT-CZE, i następnie Łódź. Nie jest to najgorsza opcja, bo zawsze jadę tuż przed największymi korkami, ale natężenie ruchu jest już spore. Wiąże się to jednak z niewyspaniem przed trasą. Po pierwsze ostatni dzień się wykorzystuje na maksa, wiadomo , potem pakowanie, w końcu nie można zasnąć. Po drugie trzeba bardzo wcześnie wstać, gdyż pierwszy prom jest oblegany i nigdy, zwłaszcza w sobotę, wszyscy się na niego nie załapują.
No i właśnie zrodził się w głowie pomysł, a może by tak na noc? Ostatnim promem w piątek, około 23.00, albo wcześniej, 21.00, może 19.00? Przewertowałem ostatnich 40 stron tego wątku i nie natknąłem się na opis takiej trasy. Są opisy nocnych wyjazdów do CRO, ale z CRO nie znalazłem. Wyjeżdżał ktoś w piątek wieczorem z okolic Splitu, Makarskiej, czy choćby Zadaru?
Przy okazji pozdro dla dids, który też odpoczywa w tym roku na Brač. My też w tym roku jechaliśmy przez Slunj, ale ze względu na nocleg w Rastoke.