Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

korfu

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
yeti33
Odkrywca
korfu

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 04.08.2007 08:12

Bardzo prosze o pomoc. Nigdzie nie moge znlezć informacji na temat promu na Korfu. Interesuje mnie jak dlugo sie plynie z Triestu, ile wychodzi rejs 4 doroslych osob(tzn 2 dorosle i 2 dzieci 14 i 16 lat) oraz samochód z przyczepą campingowa.Moze ktos był i jest w stanie udzielić mi informacji.
Jesli nie Korfu to moze ktoś wie coś w sprawie rejsu promem na Zakhintos,
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 04.08.2007 08:18

joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 04.01.2009 11:32

A może wie ktoś jak najlepiej dostać się na Korfu z terenu Grecji , z Igumenitsy lub z jakiegoś innego miejsca (ewentualnie nawet z Sarandy) Odszukane przeze mnie strony promów traktują tą trasę jako tranzyt po drodze do Włoch i są to duże linie promowe a mnie interesuje tylko na Korfu i z powrotem.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 04.01.2009 15:11

A sprawdzałeś tu?
http://www.greek-islands-ferries.gr/

Na pewno z Sarandy pływają promy ale niewielkie i prawdopodobnie trzeba nieraz czekać parę dni na miejsce. Są też wodoloty ale one nie wchodzą w Twoim wypadku w rachubę.
Jeszcze jedna wiadomośc ale wiem tylko ze słyszenia,że z Sarandy drogo kasują za prom
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2009 15:29

joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 04.01.2009 15:32

No właśnie też się doczytałem że z Sarandy to dość drogo, a na podanej stronce też szukałem i niewiele znalazłem , na innych liniach też, ale są to linie które obsługują albo linie międzynarodowe albo wyspy dalekie a Korfu jest blisko kontynentu i zapewne kursują tam jakieś promy które pływają tylko tam i z powrotem ale nie wiem skąd i za ile. Te duże linie pływają z Patras przez Igumenitse i Korfu do np Ancony albo Wenecji i ceny są za cały rejs i niewiadomo czy można tylko kawałek popłynąć, zresztą kursują rzadziej, na Korfu pewnie pływa kilka promów dziennie.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 04.01.2009 15:36

Piotrek_B napisał(a):
carnivalka napisał(a):A sprawdzałeś tu?
http://www.greek-islands-ferries.gr/....

albo tu: http://greekferries.forth-crs.gr/englis ... .exe?PM=BB :?: :wink:

Greekferries chyba w ogóle tam nie pływa bo jak wpiszesz Igumenitsa-Korfu to jest brak wyników.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 04.01.2009 17:39

Sprawdziłam ,pływają.

Np w maju w obie strony samochód i dwie osoby na pokładzie 75 euro. W tym dniu 2 razy ,rano i po południu.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 05.01.2009 09:54

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2009 21:41

Ponieważ zmieniłem plany początkowe z samej Albanii na 2 tygodnie (raczej by się nam znudziło) od 20.07.2009 do 5/6.08.2009 na 1 tydzień Korfu + 1 tydzień Albania (na początek Sarande a później zobaczymy ale na północ bo powrót przez Czarnogórę i Chorwację), więc w związku z powyższym zwracam się z prośbą o pomoc czy ktoś poradzi czy warto jechać w ciemno na Korfu czy rezerwować coś prędzej, Alabania na pewno bez rezerwacji bo z tego co wyczytałem to nie jest drogo i nie ma problemów z hotelami.
W 2008 byliśmy na objazdówce całej Grecji i na koniec Zakyntos ale to było na początku maja i tylko w Atenach był problem z hotelem, więc dlatego mam małe obawy, chociaż w Chorwacji byliśmy 9 razy z tego 4 razy w ciemno w sezonie i zawsze było miejsce fajne i odpowiedniej cenie.
Myślę że na Korfu powinniśmy znaleźć hotel **/*** ze śniadaniem blisko plaży za 2 dorosłych + 1 dziecko 11 lat + 1 dziecko 6 lat za około 110-130 eur za dobę ?
Może ktoś ma jakieś doświadczenie i poradzi coś, z góry dzięki.

Powrót do Grecja - Ελλάδα

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone