napisał(a) tony montana » 04.08.2021 12:13
piekara114 napisał(a):Z cenami samochodów na Korfu lekko polecieli w tym roku.... Jak czytam na fb, PODOBNO, firmy obawiały się, że będzie mało turystów i nie wykupiły w odpowiednim czasie ubezpieczeń i teraz samochodów brakuje.... tak przynajmniej kilka polskich pośredników się tłumaczy z cen.....
Tego nie wiem, ale z tego, co widziałem na popularnych plażach + wieczorem w stolicy Korfu to sporo ludzi.
U nas w Acharavi zaś niewiele
Potter napisał(a):Tony, marudzisz=starzejesz się. Drogi na Korfu są takie same jak na innych wyspach a może nawet lepsiejsze
...
Myśmy peugeotem 208 w takie zakamarki dotarli, że sama się potem dziwiłam ...
Tak, pamiętam, szukałaś końca wyspy na południu
Kiedy będziesz uprzejma uzupełnić zdjęcia w tej relacji'
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):Za radą Koleżanki Myszy ...
Wisisz mi chyba jakąś kawę ... najlepiej w Rzymie
Już mnie nie stać...
Nefer napisał(a):Ładne te poranne widoki
.
Mam dużo podobnych zdjęć z tych poranków i wieczorów, często różne kolory tam były
Mikromir napisał(a):Bardzo fajna baza.
Ciekawe okoliczności wypożyczenia auta.
A drogi na Korfu są takie, że mnie odechciało się wynajmować samochód już na trasie z lotniska do hotelu. W życiu bym tam sama nie wsiadła za kierownicę.
Dlaczego nie widziałam w zajawce słynnego pałacu Sissi?
Sissi droga jak za cztery osoby, gdyby nie było tak gorąco to jeszcze może, ale to był nasz ostatni dzień, który był najcieplejszym.
kmichal napisał(a):tony montana napisał(a):Hyundai I10 czy Fiat Panda zaczynały się od ponad 500 Euro za 9 dni!!
... przez jakiś tydzień Korfu było wysoko na naszej liście wyjazdowej (awaryjnej, po zmianie planów), ale jak za wynajem samochodu (klasy Fiat Tipo z pełnym ubezpieczeniem na 14 dni w II połowie sierpnia) cena wahała się w granicach 1000-1200 euro, a i kwatery w granicach od 70-80 euro za dobę to odpuściliśmy ...
...
Pozdrawiam.
Ceny aut z kosmosu. Ale kwaterę za 70-80 Euro przy 4 osobowej coraz starszej rocznikowo - dzieciowo rodzinie nie uważam za wygórowaną.