do zrobienia
napisał(a) Macios75 » 27.07.2005 06:29
Witaj Bartuś!
Wszystko jest do zrobienia, postój w Crkvenicy? Dobry pomysł, ale licz się z dosyć sporymi kosztami, teraz około 50 euro za 2 osoby w apartamencie, warto tam zostać z jeden dzionek- bardzo ładna miejscowość.Wyjeżdżałem o 18 ze Szczecina, jechałem dokładnie tak jak opisałeś w swoim poście. W Rijece byłbym około 11 ale miałem niespodziewaną awarię na autostradzie w Słowenii co kosztowało mnie 100 euro. Ludziska!!!!!-sprawdzcie dokładnie swoje autko przed podróza!!!, zajrzyjcie wszędzie, ja nie zajrzałem wszędzie i miałem problem. Przerwę w podróży zrobiłem sobie w Niemczech jeszcze przed Monachium-2-3 h kimki na parkingu. W Austrii przyszykujcie troszkę kaski na winietkę która kosztuje 7,5 euro na 14 dni, poza tym jakieś 15 euro na tunele ( korki w tunelach ). Liczę, że jazda do Splitu zajmie Ci około 24 h. My mieszkaliśmy w miejscowości Selce i za noc płaciliśmy 32 euro z opłatami klimatycznymi-piękna villa i fantastyczni właściciele z bardzo ładną córką
Jeśli masz auto na gaz to nie licz na wiele stacji z LPG na tej trasie, w Niemczech spotkałem 1 , w Austrii 1, w Słowenii nie tankuj bo nie wiedziesz pod górę, w Chorwacji coś jest po drodze w Rijece, ale tej stacji to i najstarszy indianin by nie znalazł. Ogólnie było za.......Zyczę Wam ( bo pewnie jedziesz z kimś ) wszystkiego dobrego. Szerokiej drogi.