Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korczula / camp KALAC

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gob
Plażowicz
Korczula / camp KALAC

Nieprzeczytany postnapisał(a) gob » 30.08.2005 03:27

Witam! :lol:

Czy ktos posiada jakies informacje o tym campingu?

Interesuje mnie wszystko (cena, standard, odleglosc do morza, odleglosc do miasta, przejrzystosc wody, co znajduje sie na tym campie ... itp itd)

Czekam na jakies wiadomosci.
Z gory dzieki za pomoc :D
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 30.08.2005 14:03

Bylam tam 2 noce:
duzy kamp ale w calosci podzielony na parcele, mocno zalesiony, na obrzezu miasta (pieszo 0k 20-30 min0 ALE CO POL GODZINY KURSUJA TAXI WODNE PO 10 KUN . mA PLAZE WSPOLNA Z HOTELEM, NIEWIELKA ALE CZYSTA. nA TEARENIE KAMPU JEST SKLEP, CHEMICZNE WC DLA PRZYCZEP,CHYBA ZE 20 WC, PRYSZYNICE ZAMYKANE I OTWARTE, CIEPLA WODA WCZESNIE RANO. kAMP JEST DUZY I MA ASFALTOWE DROZKI. LEZY NAD DWIEMA ZATOCZKAMI. cENA JAK PAMIETAM TO 5 EURO OD OSOBY I CHYBA 3 ZA NAMIOT ALE SPRAWDZE, BO JESZCZE SIE DO KONCA NIE ROZPAKOWALAM. JAK TRAFIC TO PYTAJ W info TURIST ZARAZ NA PRZYSTANI DLA PROMOW PASAZERSKICH W kORCZULI, BO NAM POKAZALI PRZECIWNY KIERUNEK, BLE (ALE TO TAKXOWKARZ).
jAK DLA NAS BYLO SPOKO, ALE TYLKO 2 NOCE.
pozdr
gob
Plażowicz
Kalac

Nieprzeczytany postnapisał(a) gob » 30.08.2005 14:54

dzieki za informacje :D

a woda w tej zatoczce byla czysta?

czy jest tam jakis sklep przy campingu?

a pamietasz moze ile placiliscie za prom i skad plyneliscie?

a moze znasz jakis ciekawszy camping na korczuli?

zastanawiamy sie tez nad wyspa hvar, moze masz jakies porownanie i doradzisz co wybrac? :D
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 30.08.2005 15:53

Ja zrobilam sobie objazdowke, wiec jesli mozna porownac, to chyba lepszy jest Hvar, ale to moja opinia....
Korczula jako miasto jest bardzo ladne i sympatyczne i ten Kalac tez nie jest zly...
Na Hvarze jest chyba wiecej miast do ziedzania i wiecej kampow.
Na korczule plynelysmy z Hvaru...(KATAMARAN 30 KUN!-TYLKO)
ale od ladu sprawa wyglada tak:
jedziesz ladem az do Orebicza na Peljesaczu a tam wsiadasz na prom, ktory kursuje co 30 min i jestes za 10 min na Korczuli, jesli samochod, to chyba tzreba dluzej czekaC NA PROM Z jADROLINJI.nIEDALEKO kORCZULI JERST MIJSCOWOSC LUMBARDA (7KM OD MIASTA), sa tam po prawej stronie 2 kampy i w misteczku jest plaza piaszczysta ale co za tym idzie woda zamulona. Troszke dalej od centrum (od Konzuma-supermarketu) sa jeszcze 3, 4 male plaze z super czysta i przejzysta woda, opalanie na kamieniach, ale fajne widoki na pobliskie wysepki. Gdybym miala wybierac to wybralabym Lumbarde, nie Kalac, choc nie wiem jak te kampy. Z drogi wygladaly na male, przydomowe. Jesli wybierasz sie autem, to super jest nocowac 2,3 noce w jednym miejscu i dalej zwiedzac. My jechalysmy autobusem, stopem cala Chorw. i Czarnog.
Jak masz auto to polowa problemow z glowy. Bylysmy na kampie w Milnej na Hvarze 7 km od Hvaru): syf jak nic ale za to super dwie plaze.
W samym Hvarze sa tez dwi czyste plaze w miescie.
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 30.08.2005 17:34

Miszkałem 3 lata temu w apartamentach niedaleko kempingu.
Uważam ,że sam kemping jest w porządku,ładnie położony,dużo santariatów,zalesiony w sąsiedztwie sklep,restauracja pizzeria,korty,wypożyczalnia rowerów , jednak miałbym zastrzeżenia
co do plaży.Głowna plaża krótka ,wąska ani to kamienie ani piasek,
w dalszej częci wybetonowany brzeg,wszystko w w zatocze /tzw zatoka muszli!!/i niestety woda też nie była najbardziej przejrzysta - myślę ,ze jak na Chorwację to bardzo przeciętne miejsce do kąpieli.
Natomiast tak jak wspomniałem camping jest ok i oczywiście cała okolica
i bliskość m.Korculi super
. :D

pzdr
:papa: :papa:
gob
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gob » 31.08.2005 01:04

dzieki za informacje

jednak wybierzemy Hvar, moze innym razem Korczule :D

pozdrowiam

Powrót do Kempingi

Korczula / camp KALAC
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone