napisał(a) ally » 01.04.2005 12:46
Wiem, wiem. Chodzi mi tylko aby uporządkować wypowiedzi o kempingach na Korculi.Dlatego zacytuję tutaj Twoją wypowiedź na temat nr 8:
"Mialem maly dylemat czy opowiadac innym o tym miejscu czy zachowac je jako 'swoje' ale gazdowie tacy sympatyczni ze bym sie ucieszyl jakby zarobili z mojego polecenia
Potirna-Nova, malutka wioska wsrod oliwek i lawendy na pd-zach koncu Korculi, przydomowy calkiem spory kamp, starsi gazdowie, panstwo Ruza i Zdravko, nazwiska nie pamietam, jak sie z nimi zaprzyjaznilismy to prawie co wieczor czestowali domowym crnim i bijelim vinom i rakija i milo sie z nimi gawedzilo. Biale mi tak zasmakowalo ze kupilem od nich sporo do domu. Malo ludzi, zejscie kilkaset metrow asfaltowa droga, fajna kamienista plaza.
pozdrav!
P.S. Tez jestem wielbicielem 'zatunelowego' Hvaru! "
"Niestety nie jest nad samym morzem ale to tylko pare minut asfaltem.
Fajny kamp nad samym morzem znam po drugiej stronie Korculi, nie mam teraz mapy, to bylo pare lat temu wiec sprobuje odtworzyc z pamieci. Gdzies w srodku wyspy (sporo na wschod od Blato) trzeba z glownej drogi zjechac na polnoc (chyba na kierunek Babina) waska kreta droga ale wszedzie chyba jest asfalt. Potem wzdluz brzegu w prawo, jest tam pare miejscowosci i kampow, ten na ktorym mieszkalismy to Tri Zala (nazwa znaczy 3 plaze). Mozna tam tez latwiej dojechac od strony Lumbardy i Korculi wzdluz brzegu.
Kneze to poludniowa strona?
pzdr"