Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korcula przełom maja i czerwca. Vela Luca

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 10.03.2006 10:05

Serdziu napisał(a):No i ja też Adria... Pierwszy raz Chorwacja, i po długich namysłach (I lekturze tego forum) wraz z przyszłą żoną zdecydowaliśmy się właśnie na Korculę... Przybywamy 14 Czerwca, mam nadzieję, że będzie ok:)

I bardzo dobry wybór.

Puzzle1
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 13.03.2006 23:03

Witam!!
Ja tez wybieram się na Korculę z ukochaną:) Jedziemy w nocy z 15/16.09.
Naszym celem jest Brna na Korculi, wydaje mi się,że najlepiej przejechac samochodem do Orebica a pozniej przeprawic sie promem- dłużej ale mniejsze koszty.
NA korculi bylem juz raz... ale nie zwiedzilem jej prawie wogole... Macie panstwo racje, jest piekna.
Co do plaż, pamiętam tylko jedną w Lumbardii, ktos już o niej wspominał.. Mam do Państwa pytanie: Jakie inne plaże polecacie (niekoniecznie piaszczyste), na ktore moge dojechac samochodem.
Ktos wspominal o Priżbie, dobry jest tam dojazd?? Co z Priscapac??
Jak wyglada sprawa z benzyna na Korculi i sklepami ( jest o wiele drożej?) Na supermarket natknalem sie w samej Korculi ,ale to bylo 4 lata temu.. Prosze o sugestie dotyczace wyspy.. P.S. Nie wiedza Panstwo gdzie moznaby zdobyc dokladna mape korculi?? Moze jakis link...
Z gory dziekuje, pozdrawiam..
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 13.03.2006 23:07

Dokładniejsze mapy Korculi powinny być w "większych" miejscowościach w informacjach turystycznych. Takie ze wszystkimi drogami zaznaczonymi zgodnie z rzeczywistością. Jak nie znasz wyspy to na ogólnych mapach Chorwacji rzeczywiście nie ma co polegać jeśli chodzi o orientację na miejscu.
pzdr
baborow
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baborow » 14.03.2006 07:05

[quote="kresselack"]Witam!!
Ja tez wybieram się na Korculę z ukochaną:) Jedziemy w nocy z 15/16.09.
Naszym celem jest Brna na Korculi, wydaje mi się,że najlepiej przejechac samochodem do Orebica a pozniej przeprawic sie promem- dłużej ale mniejsze koszty.
NA korculi bylem juz raz... ale nie zwiedzilem jej prawie wogole... Macie panstwo racje, jest piekna.
Co do plaż, pamiętam tylko jedną w Lumbardii, ktos już o niej wspominał.. Mam do Państwa pytanie: Jakie inne plaże polecacie (niekoniecznie piaszczyste), na ktore moge dojechac samochodem.
Ktos wspominal o Priżbie, dobry jest tam dojazd?? Co z Priscapac??
Jak wyglada sprawa z benzyna na Korculi i sklepami ( jest o wiele drożej?) Na supermarket natknalem sie w samej Korculi ,ale to bylo 4 lata temu.. Prosze o sugestie dotyczace wyspy.. P.S. Nie wiedza Panstwo gdzie moznaby zdobyc dokladna mape korculi?? Moze jakis link...
Z gory dziekuje, pozdrawiam..[/quote]
[list]
Dziękuję za poradę. Rzeczywiście przeliczając koszty, chyba najlepiej prze[prawić się z Orebica. Co do Twojego pytania, to na prawie każdej większej stacji ( w Chorwacji) z paliwem dostaniesz mapę z wykazem wszystkich stacji benzynowych, tylko musisz o nią poprosić.[/list]
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 14.03.2006 19:56

Do Priżby i Priscapac jest bardzo dobry dojazd (asfaltem). Stacje benzynowe na Korculi: Korcula (zaraz przy promie), Smokvica (w kierunku na Brna) oraz w Vela Luce (nad samą zatoką). Stacje czynne są w ciągu dnia. Benzyna na wyspie jest troszkę droższa niż na lądzie. Supermarket (coś wielkości Biedronki) jest w centrum Korculi. Najlepsza mapa Korculi jaką spotkałem znajduje się tutaj http://prizba.net/maps.html . Radzę ją wydrukować bo jest wystarczająco precyzyjna.
Co do miejscowości Brna. Jest to mała miejscowość nad zatoką. Przystań rybacka. Z plażą tam jest mały kłopot. Nad samą zatoką biegnie ulica. Kilka kafejek i sklepów. Ciche i sympatyczne miejsce. Przy Brnie kompleks sportowy, korty.
Pozdrawiam.
piotr1354
Turysta
Re: vela luka przełom maja i czerwca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr1354 » 21.04.2006 22:00

Witam po raz pierwszy na formu, kolego Frytek5 ja z żoną i dwojką dzieci również zaczynamy turnus właśnie 26 maja, wyjeżdzamy z Katowic i lecimy na czechy, słowacje, austrię słowenię i chorwację. Jeśli będziesz przejeżdzał w okolicach Śląska możemy pojechać na dwa auta.
Jakby co to proszę o email. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrówka i do zobaczenia!!
laser
Turysta
Adria - vela Luca pierwszy raz

Nieprzeczytany postnapisał(a) laser » 03.05.2006 09:34

Witam. Jadę pierwszy raz do Chorwacji, właśnie do hotelu Adria. Neckermann zapewnia za ciężkie pieniądze pełne wyżywienie, korty, kajaki, basen ,masaże itd. Jak to jest na prawdę?. Wszytko jest w cenie faktycznie (słyszałem różne opinie o necketrmanie)? czy o rakietę do tenisa nie trzaba się zapisywać w kojece, a bić o dwa kajaki itd?
Czy przeZ 2 tygonie jest tam co robić w dwójką dzieci?
Jedziemy w sierpniu.
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 04.05.2006 18:05

Wyżywienie i napoje(także alkoholowe ) są w wystarczajacych ilościach.Masaż jest jeden na pokój na tydzień,a rakiety musisz mieć swoje,albo płacic za wypożyczenie.Ale to wszystko jest w katalogu.Trzeba dokładniej czytać,a nie słuchać bajek pani w biurze.

pozdrav
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 04.05.2006 21:27

rynioo napisał(a):,a rakiety musisz mieć swoje,albo płacic za wypożyczenie.

pozdrav

i piłeczki też.

Obuwie na płaskiej podeszwie , bo inaczej nie wpuszczą na kort.

Puzzle1
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Korcula przełom maja i czerwca. Vela Luca - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone