Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korcula, Prizba lato 2013

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kubulek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubulek » 20.01.2013 13:08

Witam,
wybieram się do Prizby w lipcu, zarezerwowałem pokój dla dwóch osób w pierwszej linii od morza, blisko hotelu w Priscipaczu, jak macie pytania chętnie odpowiem. Ale ja z pytaniem do osób które znają Korculę, gdzie można na wyspie poza miastem Korcula dobrze zjeść, ktoś opisał Prizbę jako miejscowość z kilkoma knajpkami, ja tam byłem w zeszłym roku i jest jedna knajpa, nie najlepsza zresztą, jest bar przy miejskiej plaży i to wszystko. Oczywiście jest też restauracja hotelowa.

Pozdrawiam serdecznie
marek
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 20.01.2013 13:18

Pizzeria Tinel w Blato. W Prizbie też możesz wybornie zjeść, ale proponuję najpierw zakolegować się z Dannym Franulovicem - Chorwat, który specjalnie wrócił z Australii, żeby gotować dla turystów 8)
kubulek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubulek » 20.01.2013 13:38

Masz jakiś namiar na tego kucharza?
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 20.01.2013 14:12

Riva 1 :wink:
kubulek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubulek » 20.01.2013 14:20

Dzięki znalazłem, ale w zeszłym roku ktoś nam powiedział, że jest nieczynna a my sieroty nie sprawdziliśmy.
kbgoral
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kbgoral » 27.02.2013 10:33

Witam kolego KUBULEK jeśli to żadna tajemnica to masz sprawdzony ten pokój co zarezerwowałeś ? I czy jest możliwość żebyś mi podesłał jakiś namiar na niego , jakie ceny gdzie się znajduje i jakieś foto ? Z góry dziękuje.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 27.02.2013 12:49

krombocher napisał(a):Riva 1 :wink:

hmmm... to chyba kiedy ja tam byłam w lipcu zeszłego roku, był nieobecny albo nie doceniłam jego kunsztu :roll:
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 27.02.2013 20:15

Pomiędzy Priżbą a Blato jest agroturystyka Gica. Tam dają dobre żarełko. Polecam pekę. Pieką też własny chleb. Czynne bodajże od 18. W weekendy lepiej zarezerwować.
Przeszukaj też forum bo był dokładny opis wszystkich knajp w Priżbie spisany przez Pietrusa stałego bywalca Priżby.
Pozdrawiam
kubulek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubulek » 23.05.2013 14:32

kbgoral napisał(a):Witam kolego KUBULEK jeśli to żadna tajemnica to masz sprawdzony ten pokój co zarezerwowałeś ? I czy jest możliwość żebyś mi podesłał jakiś namiar na niego , jakie ceny gdzie się znajduje i jakieś foto ? Z góry dziękuje.

Przepraszam, że się tak długo nie odzywałem, pokój sprawdzony, to jest pokój z osobną kuchnią i tarasem. Ważne dla nas, że na parterze i z klimatyzacją. Parę metrów od morza i to naprawdę parę metrów. podaj priv to coś Ci więcej wyślę. Ale żeby zarezerwować to najpóźniej w styczniu, pozdrawiam.
kubulek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubulek » 23.05.2013 14:48

Adam66 napisał(a):Pomiędzy Priżbą a Blato jest agroturystyka Gica. Tam dają dobre żarełko. Polecam pekę. Pieką też własny chleb. Czynne bodajże od 18. W weekendy lepiej zarezerwować.
Przeszukaj też forum bo był dokładny opis wszystkich knajp w Priżbie spisany przez Pietrusa stałego bywalca Priżby.
Pozdrawiam

byłem w tej agroturystyce, pech, że trafiłem na coś wcześniej zarezerwowanego i na drożynę waterpolo (hałaśliwi nieco) żarełko niezłe, bardzo chciałem zjeść baraninę ale to trzeba albo trafić albo zarezerwować, należy zwrócić uwagę na dwie sprawy, po pierwsze nie dać sobie wciskać wszystkiego co kelnerka przynosi do stołu, pomimo pozorów giftów na koniec za wszystko trzeba zapłacić, druga sprawa to delikatnie mówiąc niezbyt przyjemny zapach przy wietrze na stronę sali. Ale ogólnie jest ok.
obecna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) obecna » 07.07.2013 22:29

Polecam apartamenty u Marii Wyspa Korcula Vela luka
- Mikulina Luka brak strony w internecie super obsługa domowa atmosfera brak sklepu do miasta 1/2 godziny piechotą autem 8 minut w tej chwili jestem tutaj do plaży 20 m w dół plaża kamienista Kobieta -Marija 76 lat może gotować, serwuje przepyszne wino , plaża kamienista w zatoce n aplaży na dwa leżaki na stałe można znieść więcej, można przywieżć każde zwierzę uwielbia je oddaje turystom serce na dloni , apartament jeden taras ok 100m2 leżaki parasole , aparteament łazienka z pralką , wanna, salon ok. 25 m2 rozkładana kanapa, fotele tv ława 2 segmenty z naczyniami na 20 osob na cały dzień, kuchnia lodówki - 2 szt , stół krzesła , fotele 2 szt maszyna do pieczenia chleba przepis u Maryj lub poprosic upiecze jaki chcesz,robot kuchenny ,kuchenka gazowa , elektryczna ,piekarnik ,zastawa kompletna na ok.20 osób,oprócz kuchni i salonu dwie sypialnie na 4 osoby i pokój na dwie osoby ,na parterze apartament na 4 osoby podobnie wyposażony lecz mniejszy. W tym i apartamencie na górze może przebywac jednocześnie do 14 osób według uznanania przy cenie 100 euro za wszystko jest to rewelacja.Przy większej ilości trzeba dopłacić za wode 500 KUNa za cysternę ,która wystarcza na dwa tygodnie. Polecam Bartek w razie pytań +48602233743 jestem na miejscu.Jak nie odbieram adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub tel do Maryi tylko potrzeba cierpliwości ale rozumie po Polsku 0038520813245

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone