Witam wszystkich pasjonatów Cro
Wybieram się w tym roku z początkiem lipca na Korcule (do Korculi) z dziećmi i w związku z tym mam pytanie odnośnie plaż piaszczystych w rejonie Korculi.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
sedi napisał(a):gratulacje
sedi napisał(a):a ładne w miarę i fajny piaseczek czy raczej żwirowy bardziej?
witia napisał(a): Ładny i przyjazny dzieciakom żwirek jest w Priscapacu, w Prizbie i w Prigradicy. I pewnie w kilkunastu innych miejscach, ale tutaj już muszą wypowiedzieć się inni . Najbardziej liczyłbym na sympatycznego specjalistę od Korculi, który w avatarze trzyma w dłoni lampkę czerwonego chorwackiego wina
Marsallah napisał(a):witia napisał(a): Ładny i przyjazny dzieciakom żwirek jest w Priscapacu, w Prizbie i w Prigradicy. I pewnie w kilkunastu innych miejscach, ale tutaj już muszą wypowiedzieć się inni . Najbardziej liczyłbym na sympatycznego specjalistę od Korculi, który w avatarze trzyma w dłoni lampkę czerwonego chorwackiego wina
Hmm, dodałbym to i owo.
Piasek - Lumbarda i Istruga (Brna), muł (ale tylko pod pow. wody, plaża - otoczaki) - Żitna (Zavalatica), żwirek - przede wszystkim Priżba, no i malutkie plażyczki na Priśćapacu i w Prigradicy, jak piszesz. Ale może wspomniany przez Ciebie Mariusz wie coś, o czym ja nie wiem
kor_nick napisał(a):może pomogę:
Piasek - Lumbarda i Istruga (Brna),
muł (ale tylko pod pow. wody, plaża - otoczaki) - Żitna (Zavalatica),
żwirek - przede wszystkim Priżba, no i malutkie plażyczki na Priśćapacu i w Prigradicy, jak piszesz
kor_nick napisał(a):Na samej Korculi:
1. Bacva
2. Pupnatska
3. obie za Racisce
4. Lumbarda południe
5. Karbuni i Gradina
6. Prizba
7. Zitna
7. Brna
właśnie w tej kolejności, ale to moja subiektywna ocena, na innych nie byłem
a koło...
Proizd, ale trzeba dopłynąć z Vela Luka
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...