amigo napisał(a):Na przełomie lipca i sierpnia jade na Korculę. Pierwszy raz w ciemno trochę mam obawy że bede musiał długo szukać apartamentu. Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o miejscowości Zavalatica lub innej ale kameralnej i małej. Za wszystkie informacje z góry dziękuję jest tu tyle cromaniaków że na pewno wiele się dowiem.
mkm napisał(a):amigo napisał(a):Na przełomie lipca i sierpnia jade na Korculę. Pierwszy raz w ciemno trochę mam obawy że bede musiał długo szukać apartamentu. Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o miejscowości Zavalatica lub innej ale kameralnej i małej. Za wszystkie informacje z góry dziękuję jest tu tyle cromaniaków że na pewno wiele się dowiem.
Masz szczęście , że wybierasz się w ciemno właśnie na Korculę , tam bowiem masz największe szanse na dobry traf spośród wszystkich wysp południowodalmatyńskich . Polecam ciche , spokojne i kameralne miejscowości : Karbuni , Zavalatica , Grscica , Prigradica , Potirna , no i może jeszcze Prizba
Pozdrawiam Ciebie i cały Rybnik
amigo napisał(a):mkm napisał(a):amigo napisał(a):Na przełomie lipca i sierpnia jade na Korculę. Pierwszy raz w ciemno trochę mam obawy że bede musiał długo szukać apartamentu. Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o miejscowości Zavalatica lub innej ale kameralnej i małej. Za wszystkie informacje z góry dziękuję jest tu tyle cromaniaków że na pewno wiele się dowiem.
Masz szczęście , że wybierasz się w ciemno właśnie na Korculę , tam bowiem masz największe szanse na dobry traf spośród wszystkich wysp południowodalmatyńskich . Polecam ciche , spokojne i kameralne miejscowości : Karbuni , Zavalatica , Grscica , Prigradica , Potirna , no i może jeszcze Prizba
Pozdrawiam Ciebie i cały Rybnik
Pocieszyłeś mnie bo sie trochę martwiłem jadę do Chorwacji już piąty raz ale pierwszy w ciemno. Z Twojej odpowiedzi wnioskuję że byłe już na Korculi. Możesz mi coś konkretnie polecić? Miło że ktoś odpisał.
Dzięki za pozdrowienia.
bogdan63 napisał(a):witam i pozdrawiam i pytam, bo trochę sie dziwię,
jest marzec, do wakacji 3-4 misiace a ktoś zakłada że jedzie w ciemno i pyta jak wielkie będą problemy i czy wogóle znajdzie jakiś nocleg, nie rozume czy to znaczy że im wieksze problemy tym lepiej ...
to może jedź autostopem, bez pieniędzy, bez dokumentów i udawaj głucho-niemego...
udanych wakacji, mimo wszystko...
bogdan63 napisał(a):no własnie, madrzejsze od wyjazdu w ciemno jest zorganizowanie wyjazdu wczesniej, tak zeby niepotrzebnie w kłopoty sie samemu nie pchać, nie pozdrawiam bo i tak nie zrozumiesz, ja na szczescie na korcule jadę w lipcu no to sie nie spotkamy ...
jadrankika napisał(a):Pytasz o ZAVALATICE -dobry wybór -fajna zatoka,blisko jest super miejsce do kąpieli( na wschód od ZAVALI ok 1km) . A najwazniejsze to bliskość ĆARI -4km -piękna miejscowość z kamiennymi domami i wąskimi uliczkami -dla mnie BOMBA .Właściwie ZVALATICA jest w rękach ludzi z ĆARI,gdzie zaczeli budować swoje domy blizej morza .No i zobaczysz tam pola winogradów-robią tam super wino,bardzo znane w HR.
Ja wolę południowe części wysp-są "delikatniejsze",czyli ZAVALA to super wybór.
Będąc tam koniecznie odwiedz wysepkę PROIZD -raj na ziemi .
jadrankika napisał(a):Pytasz o ZAVALATICE -dobry wybór -fajna zatoka,blisko jest super miejsce do kąpieli( na wschód od ZAVALI ok 1km) . A najwazniejsze to bliskość ĆARI -4km -piękna miejscowość z kamiennymi domami i wąskimi uliczkami -dla mnie BOMBA .Właściwie ZVALATICA jest w rękach ludzi z ĆARI,gdzie zaczeli budować swoje domy blizej morza .No i zobaczysz tam pola winogradów-robią tam super wino,bardzo znane w HR.
Ja wolę południowe części wysp-są "delikatniejsze",czyli ZAVALA to super wybór.
Będąc tam koniecznie odwiedz wysepkę PROIZD -raj na ziemi .
mkm napisał(a): Masz szczęście , że wybierasz się właśnie na Korculę , tam bowiem masz największe szanse na dobry traf spośród wszystkich wysp południowodalmatyńskich . Polecam ciche , spokojne i kameralne miejscowości : Karbuni , Zavalatica , Grscica , Prigradica , Potirna , no i może jeszcze Prizba
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne