Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORĆULA... nasze bajeczne wspomnienia

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 22.02.2010 10:38

LFB napisał(a):Bardzo dziękuję że postanowiłaś dopisać zakończenie. Jestem czytam i czytać będę do ostatniej literki.

Również wielkie dzięki za dalszy ciąg relacji, która przeczytałem jeszcze raz i nie znalazłem namiaru na kwaterę.

Jak możesz to podeślij namiar na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 22.02.2010 12:32

Piękna relacje i zdjęcia :- ))))))))
ach byle do wakacji....
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 22.02.2010 13:26

oginioszki napisał(a):... dzięki Waszym wpisom odzyskałam ochotę do dokończenia naszych cudownych wspomnień z Korculi i ostatniego aktu

Relacja rozkręca sie na nowo :D
Bardzo fajnie zaczeliście wracać. Czekam niecierpliwie na CD. No i na ostatni akt o którym wspomniałaś wyżej :D :D :D
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 22.02.2010 13:33

Bardzo fajnie bo wraca do zycia relacja:) a do wakacji coraz bliżej :D
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 22.02.2010 17:06

Milusio zobaczyć starych znajomych jak równierz i nowych czytelników :D
Dzisiaj przejrzałam swoje wypociny jeszcze raz by sprawdzić czy to ja wprowadzam w błąd pisząc że podałam kontakt na naszą kwaterę czy też nie wszyscy czytają uważnie ( bukmacher 3 adres jest na 4 stronie)
no i łezka mi się w oku zakręciła.
Ja muszę tam wrócić w tym roku muuuszę!!!!
Wiosna tuż tuż i tak jak ożyła relacja tak ożyła tęsknota za Korculą :D [/b]
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 22.02.2010 17:37

oginioszki napisał(a):Milusio zobaczyć starych znajomych jak równierz i nowych czytelników :D
Dzisiaj przejrzałam swoje wypociny jeszcze raz by sprawdzić czy to ja wprowadzam w błąd pisząc że podałam kontakt na naszą kwaterę czy też nie wszyscy czytają uważnie ( bukmacher 3 adres jest na 4 stronie)

Witam adres meilowy jest napewno, ale mi chodziło o stronę internetową kwatery.

Pozdrawiam
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 22.02.2010 18:02

bukmacher3 napisał(a):
oginioszki napisał(a):Milusio zobaczyć starych znajomych jak równierz i nowych czytelników :D

Witam adres meilowy jest napewno, ale mi chodziło o stronę internetową kwatery.

Pozdrawiam

ups to się nie zrozumieliśmy :D
niestety nie mam pojęcia czy Ivan ma swoja stronę internetową raczej nie,my na ich kwatere trafilismy przez agencję Adriatic ale nie zachowałam żadnych namiarów na ich adres :(
pozdrawiam
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 22.02.2010 18:12

oginioszki napisał(a):Kwatera taka jak na fotkach z internetu.Pokoje bez jakiegoś och i ech ale nie tego szukaliśmy w każdym z nich jest duże dwuosobowe łóżko i duża szafa, kuchnia przestrzenna i dobrze wyposażona ,łazienka ma to co powinna mieć .Przed poszukiwaniami apartamentu dobrze założyliśmy że w pokojach będziemy tylko spać a resztę czasu na kwaterze spędzimy na tarasie z pięknym widokiem na Adriatyk.I tu się nie zawiedliśmy rzeczywistośc przerosła to co widzieliśmy na fotkach

Obrazek

Gospodarze Ivan przekomiczny a Susi rodowita Kanadyjka przemiła i co nas najbardziej ucieszyło to dwójka ich synów w podobnym wieku do naszych chłopaków.Poprostu ideał .

Chodziło mi o to, że wyglądała jak na fotkach z internetu i dlatego miałem nadzieję na namiar. Może posiadasz nr telefonu. Chciałbym tam się wybrać od 01.05. i niewiem czy będą przygotowani na gości, bo to jeszcze przed sezonem.
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 22.02.2010 19:01

bukmacher3 napisał(a):
oginioszki napisał(a):Kwatera taka jak na fotkach z internetu.Pokoje bez jakiegoś och i ech ale nie tego szukaliśmy w każdym z nich jest duże dwuosobowe łóżko i duża szafa, kuchnia przestrzenna i dobrze wyposażona ,łazienka ma to co powinna mieć .Przed poszukiwaniami apartamentu dobrze założyliśmy że w pokojach będziemy tylko spać a resztę czasu na kwaterze spędzimy na tarasie z pięknym widokiem na Adriatyk.I tu się nie zawiedliśmy rzeczywistośc przerosła to co widzieliśmy na fotkach

Obrazek

Gospodarze Ivan przekomiczny a Susi rodowita Kanadyjka przemiła i co nas najbardziej ucieszyło to dwójka ich synów w podobnym wieku do naszych chłopaków.Poprostu ideał .

Chodziło mi o to, że wyglądała jak na fotkach z internetu i dlatego miałem nadzieję na namiar. Może posiadasz nr telefonu. Chciałbym tam się wybrać od 01.05. i niewiem czy będą przygotowani na gości, bo to jeszcze przed sezonem.

oj przykro mi ale tak jak już wspominałam korespondencje z agencją pośredniczącą z Ivanem utracilam wraz ze zmianą laptopa
mam jedynie adres mail i w pamięci nazwe agencji adriatic :(
Wiem że na zimę wyjechali do Kanady ale na wiosnę mieli wracać
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 22.02.2010 19:34

"oginioszki", a może posiadasz nr telefonu do Ivana. Byłbym wdzięczny.
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 22.02.2010 19:52

Zapakowaliśmy się na prom i zaczynamy zabawe w wilków morskich... no takim dużym czymś to jeszcze nie płynełam !
Trochę przed wyjazdem czytałam o promach kursujących na Korcule i wzmianki o przestarzałych ,trzęsących sie statkach zniechęciła mnie do przeprawiania się ze Splitu czego nie żałuję bo jazda przez półwysep Peljesac to uczta dla oczu.
Dlatego mile byłam zaskoczona tym co zastalismy po opuszczeniu samochodu.Pomieszczenia wyglądały jak nowe ,czysto i żadnych trzasków,pisków itp.
Jak już mam się do czegoś przyczepić to klimatyzacja była ustawiona na godziny popołudniowe a nie wczesny ranek także było lekko chłodnawo.

Zajelismy wygodne pozycje i relax.
Kierowca niestety nie mógł przestać myśleć o autku i tym co go boli a już kwestia wytłumaczenia mechanikom co i jak nie dawała mu spokoju
...katastrofa brum brum kaput i zrozumieją ... ale chyba go tym nie pocieszyłam,hmm chyba napewno nie pocieszyłam

Obrazek

ups coś czuję że dostanie mi się za tę fotkę :?
a co mi tam poprostu pasowało mi do opisywanego wątku :twisted:
no to płyniemy dalej a raczej odpływamy w głęboki sen

Obrazek

a mój zmartwiony kierowca poszedł na pokład postrzelać fotki
na tej widać nasz cudowny Proizd a w tle Hvar

Obrazek

i słońce cudownie zaczyna grzać,ale już tak jakby nie dla nas :(

Obrazek
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 22.02.2010 21:49

Witam,w tym roku wybieram się po raz pierwszy do Cro ale dzięki waszym relacjom, Kochani Cromaniacy wydaje mi się jakbym tam już była i to nie raz :wink: Czuję zapach potraw na grilu,przechadzam się wąskimi uliczkami,czuję na sobie lekkie muśnięcie wiatru,a to wszystko za sprawą waszych relacji z podróży.Jeszcze tylko albo aż półroku i będzie mi dane zobaczyc to wszystko swoimi oczkami 8O .................Ale myślę że z tym forum i relacjami jakoś to przetrwam i czas szybko upłynie do urlopu :D Pozdrawiam i dzięki że jesteście :papa: Pozdrav dla OGINIOSZKI
Ostatnio edytowano 01.03.2010 15:00 przez Jolanda, łącznie edytowano 1 raz
Kasieńka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasieńka » 01.03.2010 13:04

Oginioszki, twoja relacja zaraziła mnie milością do Korculi, a dokladnie mówiąc do Zavalaticy. I choć początkowo miałam całkiem inne plany na najbliższe wakacje ( mój ulubiony Pisak), to twoje zdjęcia i opisy cudnych zatoczek (Żitna, Bacva Pupnatska Luka) sprawiły, że zapałałam chęcią zobaczenia tych miejsc na własne oczy. Rodzina po wspólnym przeczytaniu twojej relacji i obejrzeniu fotek (ja oglądałam chyba 10x) przyjeła moją propozycję z pełną aprobatą. Decyzja zapadła: w tym roku: Korcula- Zavalatica. Pozostaje jeszcze wybór terminu i apartamentu i czekać, czekać, czekać...

Pozdrawiam i dziękuje za super relację :papa:
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 02.03.2010 17:25

Kasieńka napisał(a):Oginioszki, twoja relacja zaraziła mnie milością do Korculi, a dokladnie mówiąc do Zavalaticy. I choć początkowo miałam całkiem inne plany na najbliższe wakacje ( mój ulubiony Pisak), to twoje zdjęcia i opisy cudnych zatoczek (Żitna, Bacva Pupnatska Luka) sprawiły, że zapałałam chęcią zobaczenia tych miejsc na własne oczy. Rodzina po wspólnym przeczytaniu twojej relacji i obejrzeniu fotek (ja oglądałam chyba 10x) przyjeła moją propozycję z pełną aprobatą. Decyzja zapadła: w tym roku: Korcula- Zavalatica. Pozostaje jeszcze wybór terminu i apartamentu i czekać, czekać, czekać...

Pozdrawiam i dziękuje za super relację :papa:

Cieszę sie bardzo że ,,zaraziłam Cię Korculą,, i mam nadzieje że zapałasz do niej miłością taką jak ja
Kasieńka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasieńka » 23.03.2010 15:24

Słowo się rzekło - rezerwacja zrobiona - jedziemy 28 sierpnia do Zavalaticy, apartament Dubravka. Mam nadzieję , że pogoda nam dopisze, bo koniecznie muszę zwiedzić opisane przez was plaże i popłynąć na Proizd, Ech... i jak tu wytrzymać tyle miecięcy do wyjazdu :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

KORĆULA... nasze bajeczne wspomnienia - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone