Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORĆULA... nasze bajeczne wspomnienia

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 19.01.2010 20:11

tak dawno mnie tu nie było ...
dziekuje za miłę słówka i tym którym ta relacja się podobała i mam nadzieje że co nieco przybliżyła wyspę wszystkim którzy jeszcze tam nie byli
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.01.2010 01:11

Relacja wyśmienita;)
Bardzo przyjemnie się czyta Pozdrawiam;)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 20.01.2010 10:44

Na Korculi, byłem tylko .. w Korculi; a to trochę mało :( .
Wydaje się (powtarzam za znawcami tematu i rezydentami :wink: ), że prawdziwa Dalmacja ocalała jedynie na wyspach.
Tym milej było mi przeczytać Twoją napisaną z polotem i humorem relację :D .
Opisy spokojnego plażowania i byczenia się są świetne.
A Proizd jest cudowny. Hordy nagich zboczeńców :wink: - to dodatkowa atrakcja.

Pozdravki
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.01.2010 14:49

Buber napisał(a):Na Korculi, byłem tylko .. w Korculi; a to trochę mało :( .

Mam to samo :wink:
Trzeba miec powody do powrotu :D :D

Pozdrawiam
Piotr
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 19.02.2010 12:05

Bardzo proszę o ostatni dzień, opis powrotu, przygody w serwisie i podróży do kraju. :D
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 19.02.2010 16:16

....lepiej późno niż wcale..właśnie odrobiłem zaległości w czytelni piękna relacja Chorwacja jest piękna ...wielki kraj na wielkie wakacje :) każdy znajdzie swoje wyśnione miejsce Ale muszę przyznać ze po tej relacji przyszła mi ochota na Korcule :!: Jestem pod wrażeniem Zazdroszczę wakacji i gratuluje relacji i fotek :) pozdrawiam
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 19.02.2010 16:26

oginioszki napisał(a):tak dawno mnie tu nie było ...
dziekuje za miłę słówka i tym którym ta relacja się podobała i mam nadzieje że co nieco przybliżyła wyspę wszystkim którzy jeszcze tam nie byli

pięknie :):):):) , czy możesz wysłać namiar na apartament albo www ;) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl z góry dziękuje Pozdrav:)
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.02.2010 12:53

... i co ja mam teraz zrobić :D
to bardzo miłe że relacja żyje dalej i pojawiają się nowi fani Korculi
jescze raz bardzo dziękuje za słowa które łechtają mą kobiecą próżność

Nie myślałam już o dokończeniu relacji która z braku czasu i okrótnego powrotu do rzeczywistości nagle się skończyła.Czas uciekał a wraz z nim pamięć o wakacyjnych rozkoszach.
Zerkając tu co jakiś czas upewniałam się w decyzji że tak będzie lepiej,
że nie czuje już tego wszystkiego i że straciłam serce do tej relacji :cry:
I dzięki Waszym wpisom odzyskałam ochotę do dokończenia naszych cudownych wspomnień z Korculi i dopisania ostatniego aktu
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.02.2010 15:23

Trudno jest wkomponować tekst w starą relacje,to już nie te emocje nie ten klimat ale postaram się by wyszło to w miarę naturalnie :D
Tak jak sobie założyliśmy wykorzystujemy Proizd na maxa ale czas nieubłagalnie się kończy i czas się zbierać :cry:

Obrazek
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.02.2010 15:42

uff jakoś poszło jakoś poszło :lol:
zapomniałam jak się wkleja fotki z imageshack
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.02.2010 17:11

no to teraz jak już opanowałam technikę wklejania zdjęć powinno pójsć lepiej.
Ciężko było opuścić wyspę z świadomością że możemy już tu nigdy nie wrócić ale wszystko ma swój koniec.
Statek jak i poprzednio wypełniony do ostatniego miejsca ale udaje nam się usiąść tak że powrót do Vela luki upłynął mimo nie najlepszych nastrojów dość sprawnie.Wracamy do kwatery i uruchamiamy plan ewakuacji z wyspy.Jeszcze nigdy pakowanie się i myśli o powrocie do domu nie sprawiły mi takiej przykrości :cry:
Mimo to załatwiliśmy to dość sprawnie by mieć jeszcze trochę czasu na sentymentalne pożegnanie się z Zavalaticą

Obrazek

Susi znalazła nam na google map lokalizacje serwisu forda w Splicie niestety zepsuła się jej drukarka i kierowca musiał zrobić własne notatki by tam jakoś trafić (wątpliwej jakości).Teraz nastąpiła chwila pożegnania z gospodarzami.Były łzy i moc wzruszenia z obydwu stron,wymiana adresów, pamiątek.Chłopcy też nie mogli się rozstać z swoimi chorwackimi przyjaciółmi i musieliśmy ich siłą rozdzielić.
Mieliśmy dużo szczęścia ze trafiliśmy na tak serdecznych ludzi i nigdy ich nie zapomnimy.
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.02.2010 18:42

Wybraliśmy się na ostatni spacerek który choć krótki zapadł mi niesamowicie w pamięci ...

Obrazek

ostatni rzut oka z naszego tarasu na uśpioną Zavalatice

Obrazek

uciekamy do łóżeczka bo jutro szokujaca pobudka o 3.15 8O
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.02.2010 20:54

Pobudka jak łatwo przewidzieć była szokująca ale niewiele mieliśmy czasu na marudzenie,nie pozwalał na to pilnujacy harmonogramu kierowca.Autko było zapakowane już wczoraj więc zmieściliśmy się w czasie i po 40 minutach pomachaliśmy na pożegnanie uśpionej Zavalaticy.
Mineło tyle czasu a mi dalej ciężko na samo wspomnienie :cry:

Na drodze pusto i o 4.20 meldujemy się na przystani.Na szczęście kolejka nie jest długa uff.
Kasy otwierają dopiero o 5.00 a prom odpływa 6.15 tak że sporo czasu przed nami.Zazdrościmy tym co poustawiali sobie samochody wczoraj i teraz jeszcze sobie śpią ale z drugiej strony nie zamieniłabym Zavalaticy na Vela lukę.

Obrazek

Czas strasznie nam się dłużył a ja coraz bardziej denerwowalam się czy aby napewno zmieścimy się na prom.Samochodów przybywało coraz więcej i ustawiały się na sąsiednich pasach co wzbudzało moją niepewność i złość na kierowcę że napewno wybrał niewłaściwy pas.
Wraz ze świtem ruszył do ataku chór cykad i pojawili się ,,szczęściarze,, z Vela luki.A my zaopatrzeni już w bilety czekamy.

Obrazek

I zaczynamy się denerwować bo na zegarku 6.05 a prom miał odpływać o 6.15 a tu nawet go na horyzoncie nie widać.
Na szczęście przypływa i o 6.20 zaczyna się załadunek

Obrazek

I jaki zbieg okoliczności ten prom to ten sam co widzielismy plażując na Proizd.Na szczęście nie zabrakło dla nas miejsca i pakujemy swojego fordzika pod pokładem.
margol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) margol » 21.02.2010 22:19

Pobyt na wyspie -mCUUUUUUUUUDNYYYYYYYYYY. Relacja i zdjęcia nadzwyczajne.
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 22.02.2010 10:16

Bardzo dziękuję że postanowiłaś dopisać zakończenie. Jestem czytam i czytać będę do ostatniej literki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

KORĆULA... nasze bajeczne wspomnienia - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone