Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORĆULA... nasze bajeczne wspomnienia

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 09.09.2009 18:44

W takich miejscach można zapomnieć o całym bożym świecie i rozkoszować się chwilami spędzanymi razem.Tak bardzo brakuje tego w codziennym życiu

Obrazek

Obrazek

Żałujemy teraz troszeczke że nie przychodzilismy tutaj na wieczorne spacery,księżyc z pewnością cudownie oświetla to miejsce...
Z kapieli korzysta tylko kierowca który za wszelką cene próbuje rozwalić sobie głowe o jakąś skałe

Obrazek

Obrazek

Czas wracać bo chłopaki umierają już z głodu,jutro napewno nie będziemy mieli czasu tu wpaść... szkoda

Obrazek

Z tej strony Zavalaticy jest sporo domków w budowie i niektóre z nich wyglądają całkiem ciekawie

Obrazek

Kto by nie chciał siedzieć w jazzuzi z takim widokiem...ja baaaardzo

Obrazek

Czas zejść na ziemię :D ,kolacja ,ostatnia wizyta w konobie u Alberta gdzie dokładnie zaplanowaliśmy sobie jutrzejszy dzień.Chcemy by ten ostatni dzień był wyjątkowy , a więc musi to być Proizd.
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 10.09.2009 08:45

nic dodać nic ująć - relacja pozwala na podróż razem z Wami. Bardzo fajnie napisane ... pozdrawiamy czekając na cd.
tadeusz2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadeusz2 » 10.09.2009 12:34

W tym roku była Zavala a przyszłym chyba Zavalatica (Twoja relacja zachęca do snucia takich planów)
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 10.09.2009 18:31

Czwartek ostatni dzień pobytu brrrr jeszcze teraz nie potrafie sie z tym pogodzić :cry: Wiem jestem zbyt sentymentalna i się powtarzam.
Przy kawie omawiamy ostatnie sprawy z organizacją pakowania się i wyjazdu tak by nie zaprzątać sobie tym głowy na plaży.
Pakujemy się do autka i migusiem do Vela Luki (droga zajmuje 20min)Statek 10.30 także o 11.20 lądujemy na Proizd.Bardzo stęskniłam się za tym miejscem.

Obrazek

Trochę się martwilismy wypełnionym po brzegi stateczkiem ale na szczęście większość wybrała plaże tekstylne :D
To miejsce pełne plażowiczów straciło by swój urok.Ta niesamowita cisza i szum fal które dzisiaj są dość okazałe,poprostu znowu jesteśmy w raju

Obrazek

Obrazek

To idealne miejsce by spędzić ostatni dzień urlopu i mamy zamiar porządnie wykorzystać te 5 godzin na wyspie

Obrazek
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 10.09.2009 18:51

Bardzo nieudane to ostatnie zdjęcie, jakiś koszmarny refleks świetlny :D :D :D Koniecznie do poprawki lub wymiany... :D
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 10.09.2009 20:12

Następnym razem się poprawię :D
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 11.09.2009 07:44

Boskie kolory wody :) :!:
...a za oknem taka szaruga :?
Mam nadzieję, że będzie jeszcze ciąg dalszy :?:
Poczytam po powrocie :!:

pozdr
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.09.2009 20:58

Przepraszam zainteresowanych za długą przerwe w relacji.
Powód ... wczytanie się na forum w coraz to nowe ciekawe relacje,kłótnie z innymi forumowiczami :evil: i troszkę przez lenistwo :D
Ale chyba najwyższa pora skończyć moje wypociny i nie przedłużać tego w nieskończoność bo pamięć się zaciera a i emocje ulatują.Nasza Polska szara rzeczywistość skutecznie sprowadza mnie na ziemie i wspomnienia z Korculi zaczyna pomalutku pokrywać kurz...
Staneło na Proizd

Obrazek

To był dzień wręcz idealny.Fale Jadranu pieściły nasze ciała i zmysły...
Odgłos poruszanych falą kamieni był muzyką dla mojej duszy a widok spienionej wody rozbijającej się o skały przepiękny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tylko widok promu trochę zakłócił tą sielankę i jak się jutro okaże tym samym promem odpłyniemy w drogę powrotna do Polski

Obrazek

ale co tam korzystamy dalej z uroków tej rajskiej plaży która pod każdym względem zostawia w tyle takie miejsca jak plaże na Pupnatskiej ,Baćve czy zatoczke na Żitnej.Jutro na promie znajdziemy taki oto plakat który tylko potwierdza naszą opinie

Obrazek

Mój nieudolny fotograf znowu próbuje swoich sił w zdjęciach podwodnych i muszę przyznać że chłopina robi postępy

Obrazek

Obrazek

chłopcy ze względu na wysoką falę wolą się bawić na skałkach a my starzy wręcz przeciwnie im wieksza fala ty większa głupawka w nas wstepuje

Obrazek

Obrazek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.09.2009 21:05

Agnieszko, śliczne zdjęcia! Proizd cudny! Tak chyba musi wyglądać raj... Dzięki za upiększanie "szarej rzeczywistości", wklejaj jak najwięcej takich pięknych fotek :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.09.2009 21:15

maslinka napisał(a):Agnieszko, śliczne zdjęcia! Proizd cudny! Tak chyba musi wyglądać raj... Dzięki za upiększanie "szarej rzeczywistości", wklejaj jak najwięcej takich pięknych fotek :D

Nic dodac , nic ując 8) 8)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 21.09.2009 21:54

Agnieszko, dziękuję za ten sympatyczny pełen niesamowitych emocji i wrażeń spacer po Korculi...
Rzeczywiście cudna ta Twoja relacja, opisy oraz zdjęcia zwłaszcza, że również właśnie stamtąd wróciłam.
Na jednym ze zdjęć rozpoznałam nawet swój apartament... :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.09.2009 22:30

oginioszki napisał(a):Przepraszam zainteresowanych za długą przerwe w relacji.
Powód ... wczytanie się na forum w coraz to nowe ciekawe relacje,

Z tego samego powodu dopiero dzisiaj tu trafiłem :D
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 21.09.2009 22:52

Jakoś straciłam z oczu Twoją relacje, ale na szczęście dzisiaj pomogłaś mi ją odnaleźć. Na Proizd niestety nie dotarliśmy i teraz nie możemy tego odżałować. Kiedyś (ale kiedy?) musimy to nadrobić. Zdjęcia tylko wzmagają nasz apetyt :wink: , ale wklejaj dalej, a nam będzie ciekła ślinka na to miejsce :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.09.2009 07:31

Ten kolor wody poprawia mi dzisiejszy humor. Bis, bis... :)
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 22.09.2009 07:31

Ognioszki, zdjęcia z Proizd mnie rozwaliły... I jak tu skupić sie na pracy :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

KORĆULA... nasze bajeczne wspomnienia - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone