Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORĆULA... nasze bajeczne wspomnienia

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 21.08.2009 11:10

Witam :D
Nadrabiając zaległości trafiłem tu ze względu na tytuł :D, Korcula jest bowiem naszym celem na ten wrzesień.
Fajnie pooglądać te wszystkie plaże a zwłaszcza cieszę się, że dobrze trafiłem na moment prezentacji wysepki Proizd, która też mam nadzieję stanie się naszym celem. Tylko czy pod koniec września te stateczki jeszcze będą pływać? :(

Pozdrawiam
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.08.2009 12:12

A tak przystań i konoba wyglądaja od strony morza

Obrazek

Czas na odpoczynek przed pójściem na plażę a tak naprawde to musiałam się napić po tym co przeszłam.

Obrazek

Panujący tutaj klimat szybko sprawil że poczuliśmy sie jak w raju,ale to trzeba zobaczyć i poczuć na własnej skórze.Jamajskie rytmy sprawiały że czuliśmy się bardziej jak na Karaibach a nie w Chorwacji.
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.08.2009 12:28

Zapomniałam już o tym morskim koszmarze,a dzieciaki wlewały w siebie coca colę(ten młodszy pił ją pierwszy raz ).

Obrazek

Widzimy że inni towarzysze morskiej niedoli( nie nie ,nie byłam odosobnionym przypadkiem) zaczynaja zbierać się na plażę.Niewiedząc gdzie mamy się kierować postanawiamy ruszyć ich śladami

Obrazek

Mój tragarz też odczuł skutki choroby morskiej choć objawy miał troszkę inne niż ja

Obrazek

Na plaże nie sposób nie trafić wszystko jest ładnie oznakowane.
Na wyspie są trzy plaże tak jak widać na zdjęciu

Obrazek

Maszerujemy ścieżką w sosnowym lasku który daje milusi zapach(taki swojski nasz )i cień.Mijamy jedno zejście i dochodzimy do drugiego

Obrazek

chwila zastanowienia czy aby napewno... a co tam idziemy i po 15 minutach od wyjścia z konoby widzimy morze

Obrazek
fumarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fumarek » 21.08.2009 12:35

pisz dalej, bo jutro tam jade :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.08.2009 12:55

fumarek napisał(a):pisz dalej, bo jutro tam jade :)

A ja nie :? , ale chętnie pocztam i pooglądam :)
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.08.2009 13:22

Niestety szanując czyjąś prywatność nie możemy pstryknąć zdjęcia całości plaży :(
Na początku lekkie skrępowanie wkońcu to nasza premiera na fkk i dopiero po chwili dostrzegamy jak tu pięknie

Obrazek

Pierwsza była plaża Żitna ładna,następna była Pupnatska luka gdzie zrobiliśmy duże WOW,Lumbarda wygodna i relaks,potem Baćva która przebiła urodą wszystkie dotychczasowe.
A tutaj ...znależliśmy raj :D

Obrazek

Morze mieniło sie niezliczoną ilością odcieni błękitu,te skały, bielusieńkie kamienie i ta niesamowita cisza przerywana cudownym dżwiękiem zabieranych przez wodę turlających się kamyszków... nie mam takich zdjęć a i opisać tego nie potrafie...byliśmy oczarowani i szczęśliwi.

Plażowiczów niewielu (większość wybrała poprzednie plaże)także możemy "przebierać" w wyborze miejsca.

Obrazek

Chłopaki ruszają do zabawy

Obrazek

Kierowca daje nura

Obrazek

A ja robię mały rekonesans i za chwilę tego żałuje bo zobaczyłam tego potwora.Na szczęście bał się bardziej ode mnie i dał mi wrócic na ręcznik

Obrazek

w wodzie będzie bezpieczniej :lol:

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.08.2009 13:24

Ale moc bije po oczach :wink:
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.08.2009 13:27

JacYamaha napisał(a):Ale moc bije po oczach :wink:

nie chcę być wyklęta przez konserwatywne gremium :D
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.08.2009 13:34

kulka53 napisał(a):Witam :D
Nadrabiając zaległości trafiłem tu ze względu na tytuł :D, Korcula jest bowiem naszym celem na ten wrzesień.
Fajnie pooglądać te wszystkie plaże a zwłaszcza cieszę się, że dobrze trafiłem na moment prezentacji wysepki Proizd, która też mam nadzieję stanie się naszym celem. Tylko czy pod koniec września te stateczki jeszcze będą pływać? :(

Pozdrawiam

Nie wiem niestety ale nie sądze by we wrześniu kończył się tam sezon.
Proizd to wisieńka na torcie jakim jest Korćula, musisz jej skosztować :D
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.08.2009 13:36

Są jednak szczęśliwi ludzie na tym świecie :lol:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 21.08.2009 13:46

Cieszę się, że przy nadrabianiu zaległej lektury, trafiłam na Twoją opowieść i włóczęgę po przepięknych miejscach na wyspie 8) .

oginioszki napisał(a): Toż to sztorm 8O no może troche przesadzam ale to mój pierwszy raz statkiem po morzu więc nie było lekko oj nie. (...)
Wiem jedno wakacje na łodzi nie dla mnie.

Też tak kiedyś uważałam :lol:, ale da się przyzwyczaić :) . Najgorszy jest pierwszy dzień, potem idzie (płynie się) jak po maśle. Po dwóch rejsach większe bulgory z żołądku odczuwam, kiedy jadę samochodem (aczkolwiek wyłącznie jako pasażeka) tuż przy :roll: przepaści... Tyle że faktycznie - auto można zatrzymać, kierowca niech sobie jedzie, a pasażer na chwilę może się zabawić w piechura. Z łódką tak się nie da...

Co do pokazanych przez Ciebie boskich zatoczek, duża jest szansa że we wrześniu wpłyniemy do którejś z nich na przerwę kąpielową, gdyż jeden dzień rejsu będzie naprawdopodobniej wzdłuż połudnowych brzegów Korculi. Może po drodze będzie też Proizd :idea: :D. W związku z tym ostatnim mam pytanie - czy obok miejsca, gdzie zatrzymał się Wasz stateczek, jest również możliwość zacumowania żaglówki? A może widziałaś jakąś stojącą w pobliżu na kotwicy?

Pozdrawiam serdecznie, Danka
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 21.08.2009 16:23

dangol napisał(a):Cieszę się, że przy nadrabianiu zaległej lektury, trafiłam na Twoją opowieść i włóczęgę po przepięknych miejscach na wyspie 8) .

oginioszki napisał(a): Toż to sztorm 8O no może troche przesadzam ale to mój pierwszy raz statkiem po morzu więc nie było lekko oj nie. (...)
Wiem jedno wakacje na łodzi nie dla mnie.

Też tak kiedyś uważałam :lol:, ale da się przyzwyczaić :) . Najgorszy jest pierwszy dzień, potem idzie (płynie się) jak po maśle. Po dwóch rejsach większe bulgory z żołądku odczuwam, kiedy jadę samochodem (aczkolwiek wyłącznie jako pasażeka) tuż przy :roll: przepaści... Tyle że faktycznie - auto można zatrzymać, kierowca niech sobie jedzie, a pasażer na chwilę może się zabawić w piechura. Z łódką tak się nie da...

Co do pokazanych przez Ciebie boskich zatoczek, duża jest szansa że we wrześniu wpłyniemy do którejś z nich na przerwę kąpielową, gdyż jeden dzień rejsu będzie naprawdopodobniej wzdłuż połudnowych brzegów Korculi. Może po drodze będzie też Proizd :idea: :D. W związku z tym ostatnim mam pytanie - czy obok miejsca, gdzie zatrzymał się Wasz stateczek, jest również możliwość zacumowania żaglówki? A może widziałaś jakąś stojącą w pobliżu na kotwicy?

Pozdrawiam serdecznie, Danka

Danka zazdroszcze Tobie takiej przygody jak opływanie żaglówką różnych ciekawych miejsc to musi być cudowne ale po mojej przygodzie wiem że dusza jedno a żołądek drugie.
Co do cumowania przy nabrzeżu,byliśmy na Proizd dwa razy ale nie widzielismy wtedy zacumowanej żadnej innej łodzi prócz tych które dowoziły plażowiczów.Co oczywiscie nie oznacza ze nie można,poprostu nie wiemW zatoczkach także nie rzuciła mi sie żadna w oczy.
pozdrawiam wilka morskiego
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 21.08.2009 17:03

Dziękuję za informację. Jeśli tylko będziemy przepływać obok, to pewnie podejmiemy próby zatrzymania się tam :D. Z Twoich zdjęć wynika, że jest tam równie pięknie, jak rok temu koło latarni Veli Rat 8) , więc nie można sobie odpuścic tak cudownych widoków :)
fumarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fumarek » 21.08.2009 19:11

oginioszki napisał(a):

Są jednak szczęśliwi ludzie na tym świecie :lol:

Tyle miejsc chciałabym zobaczyć, że pobytu nie starczy.Ciekawe czy te ogólne plaże na Prozid też są takie ładne, czy tylko ta fkk
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 22.08.2009 06:52

super relacja no i Korcula to jest to, a na tej plaży FKK to jakieś "pustki" ? :lol:
Mam pytanie dot. Prizby bo napisałaś, że nic szczególnego a byłaś w na plaży przy ośrodeku węgierski z centrum nurkowym?
dla mnie bardzo ładny kawałek Korculi - ale może nie każdemu się to podoba.
Fajna relacja i zazdroszczę "kierowcy" radości z jazdy

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

KORĆULA... nasze bajeczne wspomnienia - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone