piekara114 napisał(a):Ta plaża poza-miejska rzeczywiście mało komfortowa do plażowania....
Te skałki były by nawet przyjemne gdyby nie te fale... Ale ogólnie było to słabe plażowanie
No to coś mi się pomieszło Na razie się tam nie wybieram, więc na razie nie muszę myśleć czy iść....anakin napisał(a):piekara114 napisał(a):W Omisiu byłam na twierdzi Mirabelli, o tej wtedy nie wiedziałam... Ale jakoś kojarzę, że pod nią można gdzieś tam podjechać i już sporo mniejszy spacerek pozostaje?
Na Forticę?
Nie można.
Godzinny spacerek z centrum.
Dla mnie Zupa to region z dość brzydkimi plażami.... zdecydowanie lepsza dla mnie Rogoznica....kaeres napisał(a):W tej chwili jedyny lądowy region gdzie mógłbym ponowić wakacje w Chorwacji to Župa Dubrovacka i cała południowa Dalmacja.
lotnikwsk napisał(a)::D
anakin napisał(a):Fortica to dla mnie absolutny no.1 jeżeli chodzi o Omiš.
Habanero napisał(a):Też nie byłem, a szkoda, bo widoki mega piękne
gusia-s napisał(a): Może się pyrgnę z Braca bo chyba tam znów pojedziemy latoś
piekara114 napisał(a):Coś pogoda Was nie rozpieszczała w tą wakacyjną "dokładkę"?
W Omisiu byłam na twierdzi Mirabelli, o tej wtedy nie wiedziałam... Ale jakoś kojarzę, że pod nią można gdzieś tam podjechać i już sporo mniejszy spacerek pozostaje?
kaeres napisał(a):... Co do relacji i zjazdu z wysp na ląd. Niesamowicie się cieszę, że Chorwację zaczęliśmy smakować od Makarskiej i ogólnie od lądowej części tego państwa...
wiolek_lp napisał(a):kaeres napisał(a):... Co do relacji i zjazdu z wysp na ląd. Niesamowicie się cieszę, że Chorwację zaczęliśmy smakować od Makarskiej i ogólnie od lądowej części tego państwa...
My zaczęliśmy od Hvaru więc poprzeczka od razu postawiona najwyżej i teraz wiele nas niezadowoli Obawiam się, że gdybyśmy zaczęli od riwiery to pomijając niesamowite widoki, te tłumy mogły by nas mocno przestraszyć, bo jednak na wakacjach szukamy spokoju i odludnych miejsc
piekara114 napisał(a):Dla mnie Zupa to region z dość brzydkimi plażami.... zdecydowanie lepsza dla mnie Rogoznica....kaeres napisał(a):W tej chwili jedyny lądowy region gdzie mógłbym ponowić wakacje w Chorwacji to Župa Dubrovacka i cała południowa Dalmacja.
kaeres napisał(a):piekara114 napisał(a):Dla mnie Zupa to region z dość brzydkimi plażami.... zdecydowanie lepsza dla mnie Rogoznica....kaeres napisał(a):W tej chwili jedyny lądowy region gdzie mógłbym ponowić wakacje w Chorwacji to Župa Dubrovacka i cała południowa Dalmacja.
Co człowiek to inne odczucia
Betony Rogožnickiej Crljiny, zatłoczona Sepurine, betonkowe i drabinkowe plaże Lozicy....wymagają prawdziwych koneserów.
Dla porównania jeżeli chcemy zatłoczone to chociaż z ciekawą okolicą plaże Kupari (martwe hotele), albo kultowa Pasjača w Popovici.
Powrót do Nasze relacje z podróży