Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORCULA + HVAR 2018 TAK ZWYCZAJNIE :D

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 28.01.2019 14:17

A coś mi się ubzdurało, że Wy też skakałyście :mrgreen:
No ciekawe jak one tam wlazły 8O
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 29.01.2019 00:37

[quote="wiolek_lp"]
Ooo gdzie ten domek się znajdował ? W której zatoczce ? Dobrze, że nie trafiliście na żadną z tych żmij :hut:

Domek był na północnej stronie, niedaleko V Stinivy, zjazd był od Zastražišće, w pobliżu (zatoczka obok) apartamentu ZŽeljko - też urokliwie położonego przy "prywatnej" plaży, chociaż te rejony nie mają łagodnego zejścia do wody, raczej kamienie, albo od razu głębia. Co do żmij, to faktycznie mogliśmy trafić, bo teren niezamieszkały, chaszcze, chociaż jakieś 100 m dalej był drugi domek - zamieszkały, obok stał samochód na chorwackich tablicach, stamtąd też było wygodniejsze przejście do wody, ale cóż "ahoj przygodo" :wink: :papa:
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 29.01.2019 01:03

Pamiętam jak 4 ... 5 lat temu pojechaliśmy do Malej Stinivy. Nie byłem przygotowany i nasza wycieczka skończyła się nawrotem na końcu drogi. Z tego co pamiętam to zawracałem na dachu jakiegoś budynku ... z może to był parking.
Ostatecznie wycieczka udała się do uvali Zečja, na nasze szczęście nie było tam tyle łodzi ... ale szopa stała :wink:
Może dlatego że byliśmy tam sami wypad wspominamy bardzo pozytywnie :)
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 29.01.2019 01:22

m@rek napisał(a):Pamiętam jak 4 ... 5 lat temu pojechaliśmy do Malej Stinivy. Nie byłem przygotowany i nasza wycieczka skończyła się nawrotem na końcu drogi. Z tego co pamiętam to zawracałem na dachu jakiegoś budynku ... z może to był parking.
Ostatecznie wycieczka udała się do uvali Zečja, na nasze szczęście nie było tam tyle łodzi ... ale szopa stała :wink:

Spojrzałam gdzie ta zatoczka, znalazłam taką robinsonadę https://www.croatia24.travel/pl/chorwac ... 8-K--13858 cena w sezonie 183 E - no bez przesady 8O, ewentualnie jakby plaża tylko dla nas :wink:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 29.01.2019 08:59

ZytaS napisał(a):
m@rek napisał(a):Pamiętam jak 4 ... 5 lat temu pojechaliśmy do Malej Stinivy. Nie byłem przygotowany i nasza wycieczka skończyła się nawrotem na końcu drogi. Z tego co pamiętam to zawracałem na dachu jakiegoś budynku ... z może to był parking.

Spojrzałam gdzie ta zatoczka, znalazłam taką robinsonadę https://www.croatia24.travel/pl/chorwac ... 8-K--13858 cena w sezonie 183 E - no bez przesady 8O, ewentualnie jakby plaża tylko dla nas :wink:

Zależy jak na to patrzeć.
Jak jedziesz ze znajomkami to wychodzi 36€ na łeb.
Tanio nie jest ale za to wyjątkowo :)
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 29.01.2019 09:06

Ten nawrót na dachu, będący tez parkingiem, w dalszym ciągu tam jest i ma takie samo przeznaczenie. Da się tam bez problemu zawrócić, pod warunkiem, że nikt tam akurat nie parkuje :lol:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 29.01.2019 09:43

A to nie jest czasem ten kwadracik, który zaznaczyłam na mapie? Tylko ja nie pamiętałam czy to faktycznie dach domu, czy tylko jakiś nasyp :wink:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 29.01.2019 10:11

wiolek_lp napisał(a):A to nie jest czasem ten kwadracik, który zaznaczyłam na mapie? Tylko ja nie pamiętałam czy to faktycznie dach domu, czy tylko jakiś nasyp :wink:

Dokładnie to jest to :)
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 29.01.2019 11:09

corrina napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):A to nie jest czasem ten kwadracik, który zaznaczyłam na mapie? Tylko ja nie pamiętałam czy to faktycznie dach domu, czy tylko jakiś nasyp :wink:

znalazłem coś takiego :D i przypomniałem sobie jak ta drogą wyglądała :wink:

agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 29.01.2019 12:09

m@rek napisał(a):znalazłem coś takiego :D i przypomniałem sobie jak ta drogą wyglądała :wink:

Na filmiku wygląda nie tak źle, oprócz tej końcówki oczywiście. Są jakieś zatoczki do mijania z innym autem czy droga jest na tyle szeroka, że da się to bez problemu zrobić?
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 29.01.2019 12:18

m@rek napisał(a):
corrina napisał(a):

znalazłem coś takiego :D i przypomniałem sobie jak ta drogą wyglądała :wink:

Czego w tych internetach nie ma! Żebym wcześniej go widziała, to spokojnie podjechalibyśmy jeszcze dalej.

3:57 to miejsce, o którym pisała Wiola, że chyba coś się tam będzie budować (moim zdaniem nic). W pierwszej chwili chcieliśmy już tam parkować, ale dobrze, że tego nie zrobiliśmy.
Minęliśmy rozjazd z dróżką w prawo w dół (4:30)do tej zatoczki Zečja i dojechaliśmy pod drzewa na 5:17.
Auta stały też dalej, czyli bliżej plaży, po wewnętrznej.
Dach vel miejsce do zawracania na końcu jest po prawej na 5:50.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 29.01.2019 12:30

Miejsce do zawracania, o którym wcześniej pisałam
piekara114 napisał(a):My parkowaliśmy pod samą ścianą skalną tuż przy miejscu gdzie na drodze jest informacja o miejscu do zawracania i zakaz parkowania (jak na taką wąską drogę to nawet, podkreślam nawet, dość komfortowe do zawrócenia - choć osobiście ja tam jakbym miała zawracać to wolałabym auto porzucić :mrgreen: )

jest widoczne na filmiku w 6:14 minucie i na końcu ten ściany (na przeciwko tego nasypu) nie można zaparkować (1 miejsce) ale ciut wyżej już tak, i my do tej skałki, już odwróceni się przytuliliśmy :mrgreen:
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 29.01.2019 12:31

corrina napisał(a):Czego w tych internetach nie ma! Żebym wcześniej go widziała, to spokojnie podjechalibyśmy jeszcze dalej.

nie musiecie dziękować :D :wink:

corrina napisał(a):Dach vel miejsce do zawracania na końcu jest po prawej na 5:50.

zawracając zastanawiałem się czy wyjdziemy z tego cało, miałem wrażenie że w każdej chwili mogę znaleźć się piętro niżej :?
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 29.01.2019 20:30

m@rek napisał(a):
corrina napisał(a):Dach vel miejsce do zawracania na końcu jest po prawej na 5:50.

zawracając zastanawiałem się czy wyjdziemy z tego cało, miałem wrażenie że w każdej chwili mogę znaleźć się piętro niżej :?

W tym miejsu to chyba każdy ma takie wrażenie :wink:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 29.01.2019 20:43

agata26061 napisał(a):Na filmiku wygląda nie tak źle, oprócz tej końcówki oczywiście. Są jakieś zatoczki do mijania z innym autem czy droga jest na tyle szeroka, że da się to bez problemu zrobić?

My wykręcaliśmy pod drzewami przed ostatnim zakrętem w miejscu gdzie parkowaliśmy (5:17 filmiku), nie było tam zatoczek, zawróciliśmy SMaxem, który krótki raczej nie jest :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

KORCULA + HVAR 2018 TAK ZWYCZAJNIE :D - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone