Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORCULA + HVAR 2018 TAK ZWYCZAJNIE :D

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 27.01.2019 19:17

Miło popatrzeć na takie spotkanie, super, że się udało! :D
A co do plaży z poprzedniego odcinka (basenik) - genialna, a takie dojście po kamieniach to dla mnie atut :P . Choć mój mąż pewnie powiedziałby to samo: "gdzie ty nas znowu prowadzisz?"
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.01.2019 19:55

Fajne spotkanie Wam wyszło...
A na uvala S. też byłam :mrgreen: ale do małej nie trafiłam...nie wiedziałam jak...
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 28.01.2019 08:32

pomorzanka zachodnia napisał(a):Miło popatrzeć na takie spotkanie, super, że się udało! :D
A co do plaży z poprzedniego odcinka (basenik) - genialna, a takie dojście po kamieniach to dla mnie atut :P . Choć mój mąż pewnie powiedziałby to samo: "gdzie ty nas znowu prowadzisz?"

Akurat potem to mąż był chyba najbardziej zadowolony z tego miejsca :wink: Też lubimy takie ścieżki, a dla dzieci to dodatkowa frajda :oczko_usmiech:

piekara114 napisał(a):Fajne spotkanie Wam wyszło...
A na uvala S. też byłam :mrgreen: ale do małej nie trafiłam...nie wiedziałam jak...

Ale do małej w sensie, że tej mniejszej zatoczki w Malej Stinivie ?
Czy byłaś na Vela Stiniva, a nie dotarłaś do Malej ? :wink:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.01.2019 09:11

M. Stinava bardzo piękna :hearts:
Dokąd Wiolu dojechaliście samochodem i gdzie parkowaliście? Musimy tam dotrzeć :papa:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 28.01.2019 09:32

Habanero napisał(a):M. Stinava bardzo piękna :hearts:
Dokąd Wiolu dojechaliście samochodem i gdzie parkowaliście? Musimy tam dotrzeć :papa:

Z tego, co mi Wiola mówiła, to ona chyba parkowała przed ostatnim zakrętem. My najpierw parkowaliśmy tam gdzie Wiola pisała, że coś budują (czyli wcześniej niż Wiola), moim zdaniem to była tylko kupa gruzu, obok stała nieużywana chyba od dawna koparka. W tym miejscu jest zatoczka na 1 auto, ale to na samym słońcu. Jednak wyglądało na to, że od tego miejsca jeszcze sporo do przejścia. Potem więc podjechaliśmy jeszcze trochę do przodu i stanęliśmy pod drzewami. Do przejścia było stamtąd jakieś 5 min bez dzieci i nieco dłużej z dziećmi.
Ale jak doszliśmy do zejścia na plażę przy ostatnim domu, to stało tam kilka samochodów praktycznie aż do samego końca drogi.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 28.01.2019 09:49

Jednak zdecydowaliśmy się, a raczej R.( na jego ryzyko ) i parkowaliśmy na drodze zaznaczonej pomarańczowym :wink: Ale tak jak pisałam, było mało aut i udało się wcześniej nawrócić, o ile się nie mylę, to na niebiesko zaznaczyłam miejsce gdzie można to zrobić, ale trzeba bardzo uważać i oczywiście tylko pod warunkiem, że w tym czasie przy murze nie stoją auta :wink:
Także faktycznie bezpieczniej stanąc przed zakrętem, natomiast wjeżdżając bliżej plaży trzeba wiedzieć, że całkiem możliwe, że całą drogę trzeba będzie pokonać na wstecznym, co musieliśmy zrobić 2 lata temu :wink:

stiniva.jpg
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 28.01.2019 10:05

No to parkowaliście bliziutko. My kawałek przed ostatnim zakrętem, skusił nas ten cień pod drzewami.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.01.2019 10:11

Na samym końcu tej drogi są 2 miejsca parkingowe (w cieniu), no ale trzeba trafić na wolne....
My parkowaliśmy pod samą ścianą skalną tuż przy miejscu gdzie na drodze jest informacja o miejscu do zawracania i zakaz parkowania (jak na taką wąską drogę to nawet, podkreślam nawet, dość komfortowe do zawrócenia - choć osobiście ja tam jakbym miała zawracać to wolałabym auto porzucić :mrgreen: )
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 28.01.2019 10:29

wiolek_lp napisał(a):
Chwilę potem ruszam ścieżką między domami, która dość stromo prowadzi do drugiej zatoczki. Po 5 minutach mocno zmachana docieram na miejsce.

16.jpg

No powiem Ci że podziwiam. Nie wiem, czy to wiek, czy lenistwo, ale ja nawet nie wpadłabym na taką wspinaczkę :lol:
Wystarczyło mi całkowicie obfocenie teleobiektywem w drodze na plażę :wink: Jak my byliśmy, to było tam kilka osób, jakaś rodzina chyba i zastanawiałam się, jak się tam dostali.
Mam nadzieję, że na dniach dojdę do tego dnia w mojej relacji.

PS tylko jeden raz zupełnym przypadkiem, udało mi się prawidłowo zacytować ze zdjęciem, ktoś może mnie uświadomić? :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.01.2019 10:44

Mała Stiniva - rzeczywiście ładnie tam, też udało nam sie tego roku ją odwiedzić :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.01.2019 11:13

wiolek_lp napisał(a): ... Ruszamy do Malej Stinivy...
Tu również dziękuję za polecenie :hearts: bo nie miałam jej w planach :)

wiolek_lp napisał(a): ... Chwilę potem ruszam ścieżką między domami, która dość stromo prowadzi do drugiej zatoczki. Po 5 minutach mocno zmachana docieram na miejsce...
A o tej mi nie wspomniałaś :twisted: ale i tak do niej dotarłam :mrgreen:

wiolek_lp napisał(a): ... Fajnie tu, jest tylko 1 kobieta czytająca książkę, ale niestety przypłynęli i cumują tu, o ile się nie mylę Rosjanie… I to jest niestety mniej fajne, robią dość dużo hałasu. Już wiem ,że nie będziemy się tu przenosić.
Strzelam ostatnie fotki i wycofuję się.
My mieliśmy więcej szczęścia :) Najpierw zajrzałam do zatoczki płynąc na materacu z Malej Stinivy. Potem poszłam obczaić ją od strony lądu no i się przenieśliśmy :)
Co prawda przypłynęła rodzinka pontonem ale na plażę nie schodzili. Ich córki poskakały tylko trochę ze tych wysokich klifów 8O

wiolek_lp napisał(a): ...Wieczorem udajemy się na zorganizowane przez Roxi spotkanie Comaniaków w konobie Kokot w Dolu. Wielu zdjęć nie mam, ...
Chyba jak każdy z nas :mrgreen: byliśmy pochłonięci dyskusją.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.01.2019 11:15

Dzięki za pomoc.
Zečja chyba mniej problematyczna z dojazdem i parkingiem.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.01.2019 11:49

Wiolu, jeszcze jedno pytanko :wink:
Teraz dot.Sv. Nikoli. Parkowaliście przy konobie Kolumbić ?
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 28.01.2019 12:25

piekara114 napisał(a):Na samym końcu tej drogi są 2 miejsca parkingowe (w cieniu), no ale trzeba trafić na wolne....
My parkowaliśmy pod samą ścianą skalną tuż przy miejscu gdzie na drodze jest informacja o miejscu do zawracania i zakaz parkowania (jak na taką wąską drogę to nawet, podkreślam nawet, dość komfortowe do zawrócenia - choć osobiście ja tam jakbym miała zawracać to wolałabym auto porzucić :mrgreen: )

Haha no ja identycznie :wink: Także ten obowiązek spada na męże :wink:

corrina napisał(a):No powiem Ci że podziwiam. Nie wiem, czy to wiek, czy lenistwo, ale ja nawet nie wpadłabym na taką wspinaczkę :lol:
Wystarczyło mi całkowicie obfocenie teleobiektywem w drodze na plażę :wink: Jak my byliśmy, to było tam kilka osób, jakaś rodzina chyba i zastanawiałam się, jak się tam dostali.
Mam nadzieję, że na dniach dojdę do tego dnia w mojej relacji....

Oj tam, to tylko kawałeczek, a ja muszę wszędzie zaglądnąć :wink: Dawaj swój kolejny odcinek :wink:

beatabm napisał(a):Mała Stiniva - rzeczywiście ładnie tam, też udało nam sie tego roku ją odwiedzić :wink:

Waszym pływadłem to pewnie "zwiedziliście" większość zatoczek na Hvarze :wink:

gusia-s napisał(a):[My mieliśmy więcej szczęścia :) Najpierw zajrzałam do zatoczki płynąc na materacu z Malej Stinivy. Potem poszłam obczaić ją od strony lądu no i się przenieśliśmy :)
Co prawda przypłynęła rodzinka pontonem ale na plażę nie schodzili. Ich córki poskakały tylko trochę ze tych wysokich klifów 8O

To Wasze skakanie do wody tam musiało być super :mrgreen:

Habanero napisał(a):Wiolu, jeszcze jedno pytanko :wink:
Teraz dot.Sv. Nikoli. Parkowaliście przy konobie ?

Tak, jadąc "główną" drogą konobe ma się po prawej stronie i właśnie w prawo w tą drogę wjeżdżaliśmy i już kawałek za konobą zostawialiśmy auto, zerknij na 9 zdjęcie w odcinku, to pod zdjęciem sosenki, tam widać po lewej naszą renie :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.01.2019 14:10

Habanero napisał(a): Zečja chyba mniej problematyczna z dojazdem i parkingiem.
Podobnie, też bardzo nie ma jak inaczej zaparkować niż wzdłuż drogi.
Wstąpiłam tam na powrocie z MS. i jakoś mnie nie urzekła ta uvala. Panuje tam delikatnie ujmując pier ..k. Pełno starych łodzi i walące się szopy. Nie lubię takiego otoczenia w miejscu plażowania. Gdyby wywalił en cały złom a zostawił tylko kamienny domek byłoby super :)

W dodatku pizgało tam 8O Chwilę wcześniej byliśmy na MS i tam cichutko jak makiem zasiał, Jadran spokojniutki a w Zečji rzucał grzywką 8O
IMG_20180706_152641.jpg
IMG_20180706_152521.jpg

wiolek_lp napisał(a):
gusia-s napisał(a):[My mieliśmy więcej szczęścia :) Najpierw zajrzałam do zatoczki płynąc na materacu z Malej Stinivy. Potem poszłam obczaić ją od strony lądu no i się przenieśliśmy :)
To Wasze skakanie do wody tam musiało być super :mrgreen:
Nasze? no co ty 8O a broń Panie :mrgreen:
Córki tych pontoniarzy skakały z samej góry klifu ... aż się dziwiłam jak one tam wlazły 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

KORCULA + HVAR 2018 TAK ZWYCZAJNIE :D - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone