Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korbielów

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.10.2010 18:21

MorskiPas napisał(a): W Białce - i wielu innych ośrodkach - jest moim zdaniem za duża przepustowość wyciągów w stosunku do pojemności tras i jest ciasno, a czasem wręcz niebezpiecznie.

pozdrav K

Tak bywa również za granicą, gdzie w sobotę/niedzielę zwala sie masa ludzi.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 10.10.2010 18:35

FUX napisał(a):
MorskiPas napisał(a): W Białce - i wielu innych ośrodkach - jest moim zdaniem za duża przepustowość wyciągów w stosunku do pojemności tras i jest ciasno, a czasem wręcz niebezpiecznie.

pozdrav K

Tak bywa również za granicą, gdzie w sobotę/niedzielę zwala sie masa ludzi.

Jak się zwali kupa ludzi, to są kolejki, a mnie chodzi o to, że są miejsca gdzie wyciągi mają dużą przepustowość i kolejek nie ma, ale trasy są za wąskie i nie wchłaniają tego co wyciąg wypluwa na górnej stacji. Wtedy jest tłok na trasie i robi się niebezpiecznie. Ekstremalnym przykładem takiej miejscówki jest Mosorny Groń koło Zawoi. Byłem tam dwa razy: pierwszy i ostatni ;) , właśnie z tego powodu.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.10.2010 18:41

Znaczy się, że są kolejki do zjazdu a nie do wjazdu... :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.10.2010 18:46

MorskiPas, ależ ja Cię dobrze zrozumialem...
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 10.10.2010 18:51

FUX napisał(a):MorskiPas, ależ ja Cię dobrze zrozumialem...

Piszesz skrótami, to skąd miałem wiedzieć :?: :wink:

Bocian napisał(a):Znaczy się, że są kolejki do zjazdu a nie do wjazdu... :)

Jakby były kolejki do zjazdu, to pół biedy, ale oni wcale nie czekają, tylko walą na oślep, niektórzy na krechę, a niektórzy głową w dół. Strach się bać :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.10.2010 18:54

Zachowanie na stoku to już temat na inny wątek...
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 10.10.2010 19:20

Bocian napisał(a):Zachowanie na stoku to już temat na inny wątek...

Szkoda klawiatury. Kijem Wisły nie zawrócisz.

:evil:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 10.10.2010 19:38

Miałem juz nie pisać, ale napiszę. Chodzi mi o Wierchomlę. Jako miejsce mi się podoba. Szkoda, ze nie oświetlili innych tras bo przecież prąd do wyciągów na innych trasach mają. Ta oświetlona trasa pod krzesełkiem się mi nie bardzo podoba, a do tego krzesełko jedzie na górę 12 minut planowo. Chyba, że ktoś ma pecha tak jak nasza znajoma ponieważ wyciąg kilka razy stawał to na górę jechała coś koło 25 minut. Było wtedy trochę zimno. 8O Na sylwestra bylismy w Szczyrku i Wiśle i tam było trochę problemów ze śniegiem, ale zaraz po nowym roku sypnęło śniegiem bardzo. Nie trafia do mnie tłumaczenie, że się nie dało przygotować stoków wcześniej skoro inni potrafili. Ja nie lubię płacić za dziadostwo. Żeby było bardziej miło to miejscowi tłumaczyli, że najważniejsze jest naśnieżyć na ferie warszawskie. a reszta to nie ważne Ja płaciłem takie same pieniądze. Pracuję w handlu od 1992 roku i takie podejście do klienta mi się w głowie nie mieści, ale ja może jestem z poprzedniej epoki.
Pod Mosornym kiedyś byliśmy, popatrzyliśmy i pojechaliśmy dalej. Byliśmy z dziećmi więc odpościliśmy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.10.2010 20:14

Skoro mowa o Wierchomli, to :wink:

Witamy w Dwóch Dolinach

Moja żona preferuje Słotwiny lub sąsiednie Azoty, więc nie mam innego wyboru :wink: :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.10.2010 20:23

Pakula napisał(a):
Leon napisał(a):...ja ci polecam Kupres w Bosni w kietniu. 100 km od Makarskej. Rano na narti popoudniu kapanie w morzu. Kwatera obojentnie gdzie.

Masz może jakieś stronki i informacjami,opisami tras itp.?

Podam za Leona :wink: Kupres skijanje
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 10.10.2010 22:14

Naście lat temu, w czasach licealnych, spedzałam w Korbielowie wszystkie weekendy od listopada do kwietnia. Juz wtedy kolejki były powalajace ale jest na nie sposób :) zamieszkać w schronisku na Miziowej( teraz to bardziej hotel niż schronisko) wychodzisz pojeździć zanim tłum doturla się na górę , potem obiadek, drzemka,spacerek wedle uznania, a jak tłum zaczyna zjeżdżać w dól, to trasy twoje! Sprawdzone przez lata:) Ale muszę sie przyznać, że teraz wybieram raczej Włochy... a Korbielów, raz na jakis czas, z sentymentu...
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.10.2010 22:56

Jeśli ktoś dojechał do Korbielowa to dojedzie jeszcze kilka lub kilkanaście kilometrów dalej tą sama drogą do/na Słowację. Sihelne czy Oravska Polhora nie są stokami fenomenalnymi ale na pewno bardziej przepustowymi i tańszymi. Nie namawiam jednak bo podatki trzeba płacić we własnym kraju :wink:
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 11.10.2010 07:35

romuald22 napisał(a):Jeśli ktoś dojechał do Korbielowa to dojedzie jeszcze kilka lub kilkanaście kilometrów dalej tą sama drogą do/na Słowację. Sihelne czy Oravska Polhora nie są stokami fenomenalnymi ale na pewno bardziej przepustowymi i tańszymi. Nie namawiam jednak bo podatki trzeba płacić we własnym kraju :wink:

Nie namawiaj bo się tam zrobi tłoczno :wink: :D :twisted:
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 12.10.2010 09:46

Słyszeliście może o Bułgari?? Może ktoś był?

http://www.skionline.pl/stacje/index.ph ... d_kraju=42

http://www.bansko.pl/

Super miejsce,tylko troche daleko
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 12.10.2010 09:54

Janusz Bajcer napisał(a):
Pakula napisał(a):
Leon napisał(a):...ja ci polecam Kupres w Bosni w kietniu. 100 km od Makarskej. Rano na narti popoudniu kapanie w morzu. Kwatera obojentnie gdzie.

Masz może jakieś stronki i informacjami,opisami tras itp.?

Podam za Leona :wink: Kupres skijanje

Dzięki szkoda że nie po polsku,ale tyle to doczytałem.Kurde troche drogo.
Chyba że źle doczytałem...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone