napisał(a) Emiliaa » 05.02.2016 22:10
EithelAmarth napisał(a):więc potraktuję Twoją relację jak mini-przewodnik
bardzo się cieszę, że w pewnym stopniu przyczynię się do Twojego wyjazdu
ale polecam też inne super korčulańskie relacje, gdzie na pewno znajdziesz brakujące informacje
emarylka napisał(a): ja w sumie w Cro na 6 wyjazdów czyli tam spędzonych około 11 tygodni zaliczyłam jedną 15 minutową ulewę
A my póki co na trzy pobyty w CRO mieliśmy tylko jedne wakacje prawdziwą lampę. Nie powiem, że trochę tęsknię za takim słońcem
mam nadzieję, że następnym razem pogoda bardziej dopisze
maslinka napisał(a): Ale zdecydowanie bardziej podobała nam się sąsiadka uvali Samograd - Vaja
nie widziałam tej plaży z jej lepszej strony, zapamiętam ją jako ponurą, deszczową i nawet chłodną
a szkoda...
Maslinko! piękny avatar! ♥
majeczka napisał(a):...podczas naszych kilku pobytów na Korculi, w niektórych zatoczkach, które zwiedzaliśmy drogą morską śmieci było mnóstwo. Jak mawiali miejscowi Chorwaci, wszystkie zanieczyszczenia pochodziły z Czarnogóry
na szczęście na pozostałych plażach nie doświadczyliśmy takich atrakcji
może poza Pupnatską, ale tam to raczej spowodowane duża ilością tych śmiecących turystów
euromissile napisał(a):juz wiem ze nikt mnie nie odwiedzie od mojego zalozenia
i tego się trzymaj! ta wyspa podbiła moje serducho ♥ całkowite przeciwieństwo zatłoczonych plaż, na których zamiast cykad słychać "kukuruz!" "krohne(?)" - jakieś pączki
i wciskaczy wycieczek
tam zdecydowanie można od tego odpocząć