Re: Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić ..
Dwa lata temu po powrocie z Tucepi , postanawiamy od razu , że za rok znów Cro.
Niestety z upływem czasu nasze plany z różnych względów walą w łeb i być w Cro udaje nam się dopiero po przeszło 2 latach.
Problem w zasadzie jest tylko jeden jak co roku ,
gdzie...... ? Wraz z początkiem roku w głowie roi się tysiące pomysłów , może znów do Tucepi , może Podgora , może znów na Istrię , a może tu , a może tam .....itd. itd.
Z upływem czasu powstaje kolejny problem , na dłużej niż tydzień nie damy rady , no w sumie ja ,
praca -I co teraz?
1,5 dnia się telepać z Gd 1800 km i 1,5 dnia w drugą stronę zakładając znów opcję kimania w aucie , to daje nam 3 dni jazdy i tylko 4 dni pobytu w Cro , małooooo i wyjazd na tak krótko przy dość wysokich kosztach podróży jest bez sensu.
Zapada szybka decyzja -
samolot , szybko i bezpiecznie.
Zaczynamy zatem poszukiwania po biurach podróży , jakiejś na nasze możliwości finansowe wycieczki do Cro z przelotem.
Ma być tanio , piękne miejsce , lazur woda , bez hotelowego molochu i interesuje nas tylko sam przelot i apartament bez wyżywienia (wolę zjeść kiedy mam ochotę i na co mam ochotę , a nie na gwizdek i to co rzucą na talerz) .
Poszukiwania trwają ITAKA, TUI, RAINBOW TOURS,ALFA STAR i wiele wiele innych , przeczytane setki opinii i wierzcie mi że trudno się zdecydować , bo Chorwacja nie jest tak popularna turystycznie w biurach podróży jak np. Turcja.
Wciąż jest problem ,
gdzie , gdzie i gdzie Po jakimś tygodniu na przełomie marca pada strzał , to jest to -
TUI -wyspa Korčula , miejscowość Lumbarda Na drugi dzień szybko lecimy wpłacić zaliczkę i mam już zaklepane w TUI - pobyt w Cro od 12.06-19.06 z przelotem w apartamentach Lina na wyspie Korčula w miejscowość Lumbarda.
Pozostało tylko wpłacić resztę kasy na 5 dni przed wylotem i odliczanie dni do wjazdu , okey wylotu....
Jedziemy 4 raz do Cro.......
cdn.